Microsoft wil meer dynamische inhoud voor de Windows 11 Taakbalk

Verwachte leestijd: 3 minuten

In Windows 11 zijn de Widgets de vlaggenschipfunctie van Microsoft. Met een een nieuwe start voor Nieuws en interesses uit Windows 10. Terwijl Nieuws en interesses van Windows 10 alles over nieuws en koppen met betrekking tot uw interesses gaat, verzamelt het Widgets bord van Windows 11 nieuws, weer, sportuitslagen en aandelenkoersen in een kleine widget.

Meer Dynamische Inhoud Windows 11 Taakbalk

Ook geeft het Widgets bord de temperatuur en het weer in de taakbalk weer. Deze functie wordt dynamische inhoud voor taakbalk genoemd. Microsoft is van plan om meer dynamische updates op de taakbalk weer te geven. Op dit moment zijn de dynamische updates van de taakbalk beperkt tot alleen het weer, maar dit kan snel veranderen.

De integratie van widgets in de taakbalk moet het binnenkort mogelijk maken voor gebruikers om financiële informatie en andere updates te zien. Het werkt nog steeds op dezelfde manier: u krijgt meldingen direct op de taakbalk zonder dat u op het pictogram hoeft te klikken. Zoals u kunt zien in de onderstaande schermafbeelding, toont de taakbalk live updates van de sport en financiële widgets.

Meer Dynamische Inhoud Windows 11 Taakbalk

De widget knop op de taakbalk schakelt automatisch tussen weer, sport en financiële updates. Bovendien is Microsoft van plan om ook ‘breaking’ nieuws waarschuwingen op de taakbalk weer te geven.

Nieuwe trots van Microsoft

Microsoft is trots op de nieuwe dynamische taakbalk. Het bedrijf gelooft dat de update het gemakkelijker zal maken voor gebruikers om kennis te nemen van gebeurtenissen. De Widget kan iedereen op de hoogte houden van het laatste nieuws.

U kunt op elk van deze waarschuwingen klikken om het widget bord te openen. Zo komt u meer te weten over het onderwerp op het bord. De taakbalk schakelt na een paar seconden weer terug naar het weer als u geen interactie heeft met de update.

Microsoft test deze functie op dit moment in het Dev Kanaal, maar zal uiteindelijk ook op Windows 11 22H2 uitkomen.

Meer wijzigingen voor de taakbalk

Eerder meldden we al, dat de taakbalk van Windows 11 ook is ingesteld om ondersteuning te krijgen voor een nieuwe functie genaamd zoekbalk die vergelijkbaar is met het zoekvak van Windows 10.

Meer Dynamische Inhoud Windows 11 Taakbalk

In tegenstelling tot Windows 10 heeft de taakbalk van Windows 11 (nog) geen zoekvak. Windows 11 moet het hebben van een klein zoekpictogram Meer Dynamische Inhoud Windows 11 Taakbalk naast menu Start. Microsoft wil dezelfde zoekbalk terugbrengen naar Windows 11. Het opent eenvoudig het bestaande Windows 10 zoekvenster.

Er ontbreekt helaas, nog steeds, een volwaardig contextmenu, dat in de oorspronkelijke Windows 11 release was verwijderd. Ook in Windows 11 22H2 moeten we nog steeds zonder een volwaardig contextmenu doen. Ook de mogelijkheid om pictogrammen te degroeperen is niet beschikbaar. Microsoft heeft al bevestigd dat functies zoals de mogelijkheid om de taakbalk te verplaatsen niet snel naar het besturingssysteem zullen terugkeren.