Een veelgevraagde wijziging in het Widgets paneel heeft zijn weg gevonden naar Windows 11. Met Windows 11 kunt u nu het Widgets paneel gebruiken zonder u aan te melden bij een Microsoft-account.

Geen Account Voor Widgets in Windows 11

Wat u moet weten

  • Windows 11 heeft een Widgets paneel waarmee u door deinhoud en informatie kunt bladeren.
  • Hiervoor was tot voor kort was een Microsoft-account vereist.
  • Dat is niet langer het geval. Omdat het nu mogelijk is om het Widgets paneel te gebruiken en aan te passen zonder een Microsoft-account.

Tot voor kort konden gebruikers met een lokaal account of niet waren aangemeld het Widgets paneel helemaal niet gebruiken. In december 2022 is Microsoft begonnen met het testen om het Widgets paneel te gebruiken zonder een Microsoft-account in Windows 11 Insider Build 25262. Nu is die functionaliteit algemeen beschikbaar.

Een Twitter-gebruiker, @PhantomOfEarth, merkte de veranderingen op. Ook merkte hij op dat het gebruik van het Widgets paneel zonder een Microsoft account kan. Uw pc dient de meest recente versie van het Windows Web Experience Pack moet hebben geïnstalleerd.

Widgets heeft nu nog een verbetering ten opzichte van stabiel Windows 11: de mogelijkheid om de functie te gebruiken zonder in te loggen. Als u de nieuwste versie van het Windows Web Experience Pack hebt geïnstalleerd (423.3000.10. 0), heeft u deze verbetering, geen Vivetool vereist.

Zo merkt de twitteraar op

Geen Account Voor Widgets in Windows 11

Na de wijziging kunnen degenen die niet zijn aangemeld het weer en nieuws zien via het Widgets-paneel. Ze kunnen ook widgets vastzetten van apps van derden, wat belangrijker is nu widgets van Spotify en Phone Link beschikbaar zijn als preview. Naar verwachting zullen in de toekomst meer widgets van derden worden uitgerold.

Het Widget paneel

In Windows 11 is het Widgets paneel nog relatief nieuw. Het heeft de potentie om een ​​krachtige tool te worden. Een tool voor het beheren van apps en informatie, wat op dit moment vrij beperkt is.

In zijn huidige vorm voelt het Widgets paneel meer aan als een vorm van inkomsten genereren dan als een handige functie. Het is niet mogelijk om nieuws uit het paneel te verwijderen, wat behoorlijk frustrerend is. Bovendien zijn er maar heel weinig widgets van derden beschikbaar. 

De uitrol van Spotify zou kunnen leiden tot een golf van nieuwe widget ervaringen in Windows 11. Maar we zullen moeten zien of ontwikkelaars besluiten om de functie te gebruiken. Microsoft lijkt te luisteren naar feedback over het Widgets Panel. De mogelijkheid om het paneel te gebruiken zonder een Microsoft-account is een welkome afwisseling. Hopelijk zal het bedrijf de functie blijven verbeteren op basis van feedback van gebruikers.