De update van de taakbalk feed functie is niet voor iedereen beschikbaar

In april is de nieuwe taakbalk feed functie van Windows 10 aangekondigd. Het heeft de naam Nieuws en interesses en deze functie is nu beschikbaar. Toch zijn er veel gebruikers die melden dat de widget niet is ingeschakeld, zelfs niet na het toepassen van Windows 10 update KB5001391.

Vrijgave Taakbalk Feedfunctie Windows 10

Voor degenen die het niet weten, de taakbalk feed, is ook wel bekend als Windows Feeds. Een nieuwsfeed die bovenop het nieuwsnetwerk van Microsoft is gebouwd. Het wordt rechtstreeks in de taakbalk ingebouwd en wordt automatisch bijgewerkt. Wanneer ingeschakeld, hoeft u niet naar de browser te gaan om nieuws of weer updates te ontvangen.

De functie is optioneel en u kunt deze eenvoudig verwijderen door er met de rechtermuisknop op te klikken. U kunt het ook personaliseren door opties te gebruiken zoals Meer soortgelijke artikelen of Minder soortgelijke artikelen voor verschillende nieuwsonderwerpen. Volgens het bedrijf komt het nieuws uit meer dan 4.500 bronnen zoals BBC, CNN en Fox News.

Vrijgave Taakbalk Feedfunctie Windows 10

In de release opmerkingen van de KB5001391 update kondigde Microsoft de beschikbaarheid aan van de feed Nieuws en interesses


Hoogtepunten KB5001391

Introductie van nieuws en interesses op de Windows 10 taakbalk

Met nieuws en interesses op de Windows taakbalk krijgt u snel toegang tot een geïntegreerde feed met dynamische inhoud. Zoals nieuws, weer, sport en meer, die gedurende de dag wordt bijgewerkt. U kunt uw feed personaliseren met relevante inhoud die op u is afgestemd. In de komende weken kunt u de hele dag door naadloos in uw feed kijken, rechtstreeks vanaf de taakbalk, zonder uw workflow te verstoren. 

Zie Gepersonaliseerde inhoud in één oogopslag: nieuws en interesses introduceren op de taakbalk van Windows 10 voor meer informatie.

  • Werkt een probleem bij om te voorkomen dat lege tegels in het menu Start verschijnen na het updaten naar een nieuwere versie van Windows 10. 
  • Voegt de mogelijkheid toe om de hoeveelheid niet-actieve tijd aan te passen voordat een headset in de slaapstand gaat in de app Instellingen voor Windows Mixed Reality.

Bron: Microsoft


Feedfunctie wordt in gespreid beschikbaar gesteld

Volgens verschillende gebruikers is de functie op dit moment nog niet voor alle gebruikers beschikbaar. Het lijkt erop dat dit pas aan het eind van de maand mei breed wordt uitgerold.

Microsoft is zich hiervan bewust en wijkt niet snel af van deze gespreide uitrol. De softwaregigant is van mening dat het vrijgeven van functies aan een paar gebruikers de kwaliteit van de update zou kunnen verbeteren. Het zou de tech gigant in staat zou stellen om grote bugs (fouten in de software) op te sporen voordat het voor iedereen wordt beschikbaar is. Microsoft vindt dit de betere oplossing dan iedereen meteen toegang te geven.

Bij tests is vastgesteld dat de functie niet geforceerd kan worden ingeschakeld met de Groepsbeleid editor (gpedit.msc) of Register editor (regedit.exe). De nieuws feedfunctie op de taakbalk kan worden beheerd via de volgende map in de Register editor:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\Windows-feeds

U kunt de nieuwsfeed op de taakbalk ook beheren met de Groepsbeleid editor. Navigeer in de Groepsbeleid editor naar:

Computerconfiguratie> Beheersjablonen> Windows-onderdelen > Nieuws en interesses
Vrijgave Taakbalk Feedfunctie Windows 10
  • In het rechtse deelvenster klikt u op de Instelling;
  • U kunt nu een keuze maken, wanneer u de functie wilt inschakelen klik dan op Ingeschakeld.
  • Weet u het niet zeker, laat de instelling dan staan op Niet geconfigureerd.

In sommige gevallen hebben gebruikers die de functie hebben ontvangen, opgemerkt dat de feed Nieuws en interesses crasht met een leeg venster. Dit kan worden hersteld door Windows Verkenner, Explorer.exe, opnieuw te starten.

In de komende weken wordt de nieuws en interesse feed automatisch ingeschakeld. Dit gebeurd door middel van een update aan de serverzijde, of wel u hoeft niets te doen. Microsoft zet het aan. Verwacht wordt dat meer gebruikers de functie op 11 mei zullen ontvangen. Terwijl anderen deze tegen het einde van de maand of pas in juni zullen krijgen.