Verwachte leestijd: 3 minuten

De Windows 10 update van 10 mei 2021 is voltooid, het wordt build 19043.928 en is waarschijnlijk de release kandidaat. Het is niet verwonderlijk dat de update van mei 2021 ook in mei wordt uitgebracht. Het wordt verspreid naar miljoenen gebruikers over de hele wereld. Deze update wordt geleverd met een paar kleine verbeteringen, meestal voor zakelijke klanten.

Release Windows 10 21h1 Op 10 Mei 2021

Microsoft heeft de update van versie 21H1 officieel Update van mei 2021 genoemd en de laatste stukjes gepubliceerd in het Release Preview Kanaal.

Windows 10 mei 2021 Update, ook wel bekend als versie 21H1, is gebaseerd op versie 20H2 en versie 2004 van Windows 10. Met andere woorden, dit is geen enorme upgrade, het komt niet met langgerekte ronde hoeken, zwevende taakbalk en andere ontwerpverbeteringen.

Ook al is Windows 10 versie 21H1 niet de meest verwachte update, toch bevat deze wel verbeteringen voor zakelijke klanten.

Windows Hallo verbetert in 21H1

Met de mei update van Windows 10 zegt Microsoft dat het scenario’s uitprobeert om het werken op afstand te ondersteunen.

De belangrijkste nieuwe functie in deze update is ondersteuning voor externe Windows Hallo camera’s. In de oorspronkelijke changelog merkte de softwaregigant op dat gebruikers nu een externe camera als standaardoplossing voor Windows Hallo kunnen gebruiken wanneer er al interne camera’s aanwezig zijn.

Release Windows 10 21h1 Op 10 Mei 2021

Dit is vooral handig als u vanuit huis werkt en laptops en grote beeldschermen gebruikt. Als u externe dieptecamera’s hebt aangesloten op de tweede monitor, kunt u deze nu gebruiken met Windows Hallo zonder de ingebouwde camera van uw laptop uit te schakelen.

Nieuwe functies voor geavanceerde en zakelijke klanten

In deze functie-update brengt Microsoft ook prestatieverbeteringen door in Windows Defender Application Guard (WDAG). Deze functie is beschikbaar voor zowel zakelijke als professionele klanten. Het is een virtualisatie laag die uw computer kan beschermen wanneer u door niet vertrouwde sites bladert.

Deze functie is gebaseerd op Hyper V en werkt op compatibele hardware waarop virtualisatie is ingeschakeld in de BIOS instellingen.

Nadat de update op uw systeem is toegepast, zegt Microsoft dat u prestatieverbeteringen zult opmerken bij het gebruik van functies die worden aangeboden in Windows Defender Application Guard (WDAG).

Release Windows 10 21h1 Op 10 Mei 2021

Dat is de derde en laatste nieuwe toevoeging dat bedoeld is voor alleen voor zakelijke klanten. Volgens de changelog is Windows Management Instrumentation (WMI) bijgewerkt met prestatieverbeteringen om het werken op afstand te ondersteunen.

Update van mei 2021 zit in de laatste testfase

Voor alle duidelijkheid: de volgende functie update bevindt zich nog in de laatste testfase, in de Bèta Channel. Iedereen kan deze downloaden door lid te worden van het Release Preview Kanaal.

Hoewel de ontwikkeling is afgerond, ontvangt het nog steeds een of twee cumulatieve updates met beveiliging en niet beveiligingsreparaties voordat het wordt uitgerold naar alle gebruikers in het productiekanaal.