Verwachte leestijd: 4 minuten

Microsoft heeft een nieuwe Windows 11 previewversie uitgebracht voor Insiders in het Dev Channel. Die deze week een bijgewerkte versie van Taakbeheer heeft met een nieuwe functie voor knutselaars, ontwikkelaars en probleemoplossers. 

Wat u moet weten

  • Windows 11 build 25276 wordt nu uitgerold in het Insider Dev kanaal.
  • Het biedt een nieuwe ervaring voor het oplossen van netwerkproblemen in de Krijg Help app.
  • Microsoft heeft een bijgewerkte Taakbeheer met een nieuwe kernel geheugendump functie toegevoegd.
Verbeterde Netwerk Oplosser in Windows 11

Met de nieuwe functie kunnen gebruikers live kernel geheugendumps maken, rechtstreeks vanuit Taakbeheer.

Internetverbinding probleemoplosser

De verbinding met internet verbreken, schaadt de productiviteit op het werk en de ontspanning thuis. Om u te helpen weer online te gaan, vervangt het bedrijf de netwerkprobleemoplosser in het besturingssysteem. Door een moderne op Help gebaseerde ervaring. Met nieuwe API’s die problemen diagnosticeren en specifieke aanbevelingen doen om online te gaan. De app richt zich op de 30 meest voorkomende verbindingsproblemen. Om de nieuwe ervaring te gebruiken, hebt u de Krijg Help app versie 10.2208.2551.0 of hoger nodig.

Verbeterde Netwerk Oplosser in Windows 11

Deze nieuwe ervaring vervangt de oudere, ingebouwde ervaring voor het oplossen van netwerkproblemen die u waarschijnlijk al honderden keren hebt gezien.

Wat is er nog meer nieuw

Kernel geheugendumps in Taakbeheer

Microsoft introduceert een reeks nieuwe, op ontwikkelaars gerichte functies in Taakbeheer om het verzamelen van live kernel memory dumps (LKD’s) te vergemakkelijken. Dit is een aanvulling op de bestaande Geheugendump voor processen in de gebruikersmodus. Het doel van live dump van de kernel is om gegevens te verzamelen om een ​​abnormale situatie op te lossen. Maar het besturingssysteem in staat te stellen door te gaan met werken. Dit vermindert de uitvaltijd in vergelijking met een bugcontrole voor niet-fatale maar krachtige storingen en vast lopers. Hier vindt u meer informatie over live kernel dumps.

Om een ​​live kernel geheugendump (LKD) vast te leggen, gaat u naar Details in Taakbeheer, u klikt met de rechtermuisknop op het systeemproces en het contextmenu zou moeten oplichten om Live kernel geheugendumpbestand maken weer te geven om een ​​volledige live kernel vast te leggen of Kernel stack geheugendumps.

De dumps worden naar een vaste locatie geschreven:

%LocalAppData%\Microsoft\Windows\TaskManager\LiveKernelDumps
Verbeterde Netwerk Oplosser in Windows 11

U kunt ook naar de instellingenpagina van Taakbeheer gaan om de instellingen voor live kernel geheugendumps te bekijken of bewerken.

Verbeterde Netwerk Oplosser in Windows 11

In november begon Microsoft het gebruik van OneDrive Cloud-opslag te integreren in de app Instellingen. U kunt nu al updates van de Microsoft 365-apps en services bekijken.

Microsoft introduceert nu een nieuwe toevoeging waarmee u Outlook bijlagegegevens in uw cloudopslag kunt bekijken. Deze wijziging wordt nog steeds uitgerold en zal op sommige pc’s verschijnen, maar niet iedereen zal het vandaag te zien krijgen.

Andere cosmetische verbeteringen zijn een nieuw ontwerp voor de compatibiliteitsdialoog van Windows.

Verbeterde Netwerk Oplosser in Windows 11

Microsoft rolt een nieuwe look uit voor de pop-up waarschuwing die verschijnt wanneer Windows een bekend compatibiliteitsprobleem detecteert. Dit dialoogvenster maakt nu gebruik van het Fluent-ontwerp van Windows 11.

Verbeteringen en oplossingen

  • Er is een probleem opgelost waarbij Verkenner of explorer.exe crasht bij het openen van de Verkenner.
  • Microsoft heeft problemen met de lay-out opgelost met de tekst van het zoekvak op de taakbalk.
  • Een probleem is opgelost waarbij de zoekstijl niet bleef bestaan ​​in alle updates.
  • Microsoft heeft een probleem opgelost waarbij het widgetbord niet openging of onzichtbaar bleef voor Insiders.
  • Windows Defender Credential Guard is door Microsoft ingeschakeld wanneer u probeert een extern bureaublad met standaardreferenties te gebruiken.
  • Het ontwerp van het zoekvak in het menu Start is bijgewerkt met meer afgeronde hoeken om het ontwerp van het zoekvak op de taakbalk weer te geven.
Verbeterde Netwerk Oplosser in Windows 11
Het ontwerp van het zoek vak in het menu Start heeft meer afgeronde hoeken. Bron Microsoft.com

Tenslotte

Microsoft is op de hoogte van enkele nieuwe problemen in de update. Waaronder een vervelende fout waarbij gebruikers langer dan verwachte updatetijden ervaren bij het installeren van builds.