Verwachte leestijd: 4 minuten

Update Windows 10 Kb5036979 is Uitgebracht

In de afgelopen maanden hebben we de ontwikkeling van Windows 10 nauwlettend gevolgd. Er zijn in deze tijd verschillende wijzigingen in het besturingssysteem doorgevoerd. Deze zijn onder meer Windows Copilot, een nieuwe Backup-app, systeemlabels in het Start menu, en nieuwe MSN-widgets op het vergrendelscherm. Ook spoort Windows 10 KB5036979 u aan om een ​​Microsoft-account te gebruiken via een nieuwe waarschuwing in de Instellingen.

KB5036979 is een optionele update, maar alle wijzigingen in de update worden ingeschakeld met de Windows 10 Patch Dinsdag update van 14 mei 2024. Dan is het een verplichte update. Als u Windows 10 22H2 of ouder gebruikt, ziet u vandaag de volgende update wanneer u controleert op updates:

Update Windows 10 Kb5036979 is Uitgebracht
Deze optionele Windows Update brengt build 19045.4355.

Windows 10 KB5036979 directe downloadkoppeling:

Om de update te verkrijgen, gaat u naar Instellingen > Updates en beveiliging > Windows Update en zoekt u naar updates. U kunt ook de bovenstaande button gebruiken om de Microsoft Update-catalogus te openen. Door op de knop Downloaden te klikken naast de ondersteunde versie en editie.Ten slotte de klikt u op de .msu-link om het .msu-pakket te downloaden. Daarna en installeert u de update handmatig.

Na de update ziet u een nieuwe banner of waarschuwing voor het aanmaken van een Microsoft-account. Dat gebeurt in de app Instellingen op pc’s met een lokaal account.

Bovendien spoort de waarschuwing gebruikers aan om in te loggen op hun Microsoft-account om een ​​back-up te maken van bestanden en foto’s om ze veiliger te houden in OneDrive.

Update Windows 10 Kb5036979 is Uitgebracht
Meld u aan bij de Microsoft-accountknop Back-up-app, die Microsoft-account en OneDrive

Wanneer u eerder met Windows 11 heeft gewerkt zal de back-up interface bekent voorkomen. U kunt de waarschuwing negeren en sluiten door op de knop x te klikken. Echter de waarschuwing kan opnieuw verschijnen wanneer u uw apparaat start. Om de waarschuwingen volledig uit te schakelen, schakelt u alle schakelaars uit in Instellingen > Privacy en beveiliging > Algemeen. Zoals weergegeven in de onderstaande schermafbeelding, kunt u Toon mij meldingen in Instellingen uitschakelen om aankomende Microsoft-advertenties te blokkeren.

Update Windows 10 Kb5036979 is Uitgebracht

Hierboven ziet u de Windows-instellingen die de Microsoft-accountwaarschuwing kunnen uitschakelen. Ons advies is om alle schakelaars uit te schakelen, in tegenstelling tot wat u in de afbeelding ziet. Dit zal het aantal advertenties dat in Windows 10 verschijnt verminderen.

Met deze Windows 10 update brengt Microsoft ook wijzigingen aan in Windows Zoeken.

In de release-opmerkingen vermeldde het bedrijf dat de optionele update Windows Zoeken sneller zou moeten maken bij het zoeken naar een app die u zojuist hebt geïnstalleerd vanuit de Microsoft Store. Bovendien is Zoeken betrouwbaarder geworden, waardoor u wellicht gemakkelijker kunt vinden wat u zoekt.

Microsoft heeft gezegd dat Windows updates na de optionele update van april 2024 zo’n 20% kleiner zullen zijn.

Update Windows 10 Kb5036979 is Uitgebracht
Eind-datum 14 oktober 2025

Dit betekent dat u Windows-updates sneller dan ooit kunt downloaden met een lager bandbreedtegebruik en geminimaliseerd netwerkverkeer. Wat goed nieuws is voor gebruikers en bedrijven met een beperkte bandbreedte. Apparaten die Windows 10 versie 22H2 draaien, zien dat de update KB5036979 650MB is, terwijl de update van 9 april nog 830MB was. Na de update zien sommigen van u mogelijk ook een nieuwe waarschuwing voor het einde van de ondersteuning voor Windows 10. Dat komt omdat Windows 10 alleen tot 14 oktober 2025 wordt ondersteund, of u bent bereid te betalen.