Einde support van Windows 8.1 in villedig scherm weergegeven

Verwachte leestijd: 2 minuten

Wanneer u nog steeds Windows 8.1 gebruikt, dan is het tijd is om verder te gaan, aldus Microsoft.

Gebruikers Zien Melding Einde Windows 81

Wat u moet weten

  • Windows 8.1 bereikt het einde van de ondersteuning op 10 januari 2023.
  • Na de update van 12 juli 2022 zullen pc’s met Windows 8.1 een waarschuwing op volledig scherm weergeven. Dit zal de gebruiker informeren over de einddatum van de ondersteuning voor Windows 8.1.
  • Microsoft adviseert gebruikers aan hun pc te upgraden naar een ondersteund besturingssysteem. In de meeste gevallen betekent dat u een machine dient aan te schaffen die compatibel is met een ondersteunde versie van Windows.

Gebruikers Zien Melding Einde Windows 81

Windows 8.1 staat ver in de achteruitkijkspiegel van de meeste Windows gebruikers. Volgens Statcounter draait op minder dan 3% van de pc’s het oudere besturingssysteem. Windows 8.1 bereikt het einde van de ondersteuning op 10 januari 2023. Waardoor eventuele achterblijvers ongeveer een half jaar de tijd hebben om te updaten naar een modernere versie van Windows. Na een recente cumulatieve update, zullen systemen met Windows 8.1 een waarschuwing op volledig scherm weergeven over de aanstaande datum waarop de ondersteuning wordt beëindigd.

10 januari 2023 is de laatste dag dat Microsoft beveiligingsupdates en technische ondersteuning biedt voor pc’s met Windows 8.1. We nemen nu contact met u op om u te bedanken voor uw loyaliteit en om u voor te bereiden op wat komen gaat.

Zo staat in de waarschuwing te lezen.

Herinnering

Gebruikers kunnen ervoor kiezen om binnen 35 dagen te worden herinnerd wanneer Windows 8.1 het einde van de ondersteuning bereikt.

Windows 8.1 bereikte het einde van de reguliere ondersteuning op 9 januari 2018. Sindsdien is de uitgebreide ondersteuning beschikbaar. Op 10 januari 2023 beëindigt Microsoft alle ondersteuning voor het verouderde besturingssysteem.

Ter herinnering: Windows 8.1 zal het einde van de ondersteuning bereiken op 10 januari 2023. Na deze datum ontvangt dit product geen beveiligingsupdates, niet-beveiligingsupdates, reparaties, technische ondersteuning of updates van online technische inhoud.

Dit en meer staat vermeldt een Microsoft-ondersteuningsdocument.

Als apparaten niet voldoen aan de technische vereisten om een ​​recentere versie van Windows uit te voeren, raadt Microsoft aan het apparaat te vervangen door een apparaat dat Windows 11 ondersteunt.

Microsoft heeft ook een speciale webpagina tot het einde van de ondersteuning voor Windows 7 en Windows 8.1.