Dat brengt Windows 11 21H2 naar Build 22000.1281

Verwachte leestijd: 5 minuten

Een update: Windows 11 KB5019157 is beschikbaar om te downloaden voor gebruikers van versie 21H2, het origineel. Deze update heeft een aantal verbeteringen en verschillende reparaties. 

Update Kb5019157 Voor Windows 21h2 is Uit
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Zoals gebruikelijk heeft Microsoft ook een directe downloadlink gepubliceerd voor Windows 11 KB5019157 offline installatie- programma’s. Hiermee kunt u uw systeem handmatig updaten.

De optionele update KB5019157 voor Windows 11 versie 21H2 kan niet worden toegepast op een nieuwere versie van het besturingssysteem. Dit is geen grote cumulatieve update, maar het heeft tal van belangrijke oplossingen en verbeteringen. Zo brengt Microsoft met de update Quick Assist terug naar Windows 11.

Update Kb5019157 Voor Windows 21h2 is Uit

Windows 11 werd vorig jaar uitgebracht zonder de Quick Assist-app. Met deze app kunnen gebruikers een apparaat op afstand bekijken of bedienen via een netwerk of internet, het wordt door bedrijven gebruikt om problemen met de hardware van hun werknemers op te lossen. De app werkt op afstand en stelt iedereen in staat problemen op te lossen zonder rechtstreeks in aanraking te komen met de pc.

De Update

Deze optionele update zal verschijnen als:

2022-11 Cumulative Update Preview for Windows 11 Version 21H2 for x64-based Systems (KB5019157)

in Windows Update. Om met de installatie te beginnen, klikt u op de link downloaden en installeren. Het systeem dient u daarna opnieuw op te starten, wanneer daarom wordt gevraagd.

Na het installeren van de update zal het buildnummer van uw systeem tegen Windows 11 Build 22000.1281 botsen, het versienummer zal 21H2 blijven.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Directe download voor Windows 11 KB5019157

Windows 11 KB5019157 Directe downloadkoppeling:

De link opent de updatecatalogus van Microsoft, waar u op de knop Downloaden kunt klikken, rechts op het scherm. Gebruik de link die naast de versie van het besturingssysteem staat dat op uw computer is geïnstalleerd.

Wijzigingen in Windows 11 KB5019157

Naast Quick Assist heeft Microsoft ook hardnekkige storingen bij het installeren van nieuwe updates in de Microsoft Store verholpen. De update lost een probleem op dat van invloed was op de betrouwbaarheid van app-installaties op systemen die door een bedrijf worden beheerd.

Microsoft heeft verschillende andere fouten opgelost, waaronder een probleem dat Unified Update Platform (UUP) dat on-premises klanten treft. Er is een fout verholpen waarbij D3D9 mogelijk niet meer werkte wanneer u Remote Desktop gebruikt. Het lost ook een probleem op dat van invloed is op de Windows Firewall-service.


Wat u moet weten

Het Unified Update Platform (UUP) werd op 11 december 2016 geïntroduceerd in de Windows 10 Insider Preview met Build 14986. Het verandert hoe Windows Update op een diepgaande en interessante manier werkt.

In de naam voor deze nieuwe update verwijst ‘Unified’ naar de mogelijkheid om alle potentiële Windows-apparaten zoals pc’s, tablets, smartphones, IoT-apparaten en HoloLens vanaf één updateplatform te bedienen. Dit kwam tot stand door feedback van gebruikers over hoe Windows Update zou profiteren van het verminderen van het verbruik van lokale verwerkingsbronnen. Hierdoor kan de levensduur van de batterij worden verbetert en zijn de downloadgroottes kleiner waardoor een download sneller is voltooit met verbruik van bandbreedte.

Of u nu pc’s bijwerkt van Windows 10 naar Windows 11 22H2 of maandelijkse kwaliteitsupdates krijgt voor 22H2. UUP maakt het proces een stuk sneller. Microsoft vertelde ons dat het dat doet door het volgende in te schakelen:

 • Vereenvoudigd contentbeheer via een service, in plaats van op media gebaseerde takenreeksen.
 • Het besturingssysteem upgraden naar het nieuwste beveiligingsnalevingsniveau met één keer opnieuw opstarten.
 • Optionele functies op aanvraag en taalpakketten die al op een pc zijn geïnstalleerd, blijven behouden tijdens upgrades naar Windows 11.
 • Als u andere aangepaste acties nodig heeft als onderdeel van een update, kunt u nog steeds takenreeksen maken.
 • Kwaliteitsupdates zijn kleinere downloads. Als er een probleem is, probeert Windows Update eventuele beschadigingen automatisch te herstellen.
 • UUP maakt ook snelle downloads mogelijk voor functie-updates, die zijn geoptimaliseerd om Windows de kleinst mogelijke download te laten ophalen.

Reparaties in deze update

Hier is een lijst met alle belangrijke reparaties en wijzigingen:

 • Een probleem is opgelost waarbij apps mogelijk worden uitgevoerd op het Windows Lock Down Policy (WLDP).
 • Er is een probleem opgelost dat van invloed is op Defender voor Endpoints.
 • Een probleem is opgelost dat van invloed was op TextInputHost.exe.
 • Er is een probleem opgelost dat van invloed was op vastgezette apps in het menu Start.

Windows update en servicestack

Naast de bovenstaande reparaties wordt de update ook geleverd met de Windows 11 servicestack update; Build 22000.1270. Het installeren van de gebundelde onderhoudsstack zal ook kwaliteitsverbeteringen aanbrengen in de onderhoudsstack. Dat zorgt voor een robuuste en betrouwbare Windows Update ervaring.

Update Kb5019157 Voor Windows 21h2 is Uit

In de documentatie bevestigde Microsoft ten minste twee kleine bekende problemen in deze update:

 • Gebruikers kunnen problemen tegenkomen met Kerberos-authenticatie.
 • Mogelijk kunnen gebruikers geen verbinding maken met Directe toegang als ze tijdelijk de netwerkverbinding verliezen.

Het bedrijf is niet op de hoogte van een groot probleem en we konden ook geen meldingen van wijdverspreide problemen vinden. Het is veilig om aan te nemen dat de update van november 2022 van Windows 11 stabiel is en op productie machines kan worden geïnstalleerd. Maar het is altijd beter om optionele updates over te slaan, aangezien u de reparaties kunt vinden in de Patch Dinsdag update van december.

 • Degenen die Windows 11 22H2 gebruiken krijgen later deze maand een andere optionele update.

Microsoft zal in december geen nieuwe optionele updates uitgeven vanwege minimale operaties tijdens de feestdagen, Kerst en Oud & Nieuw. Ook al worden de optionele updates niet uitgebracht, toch komt er voor december 2022 een maandelijkse beveiligingsupdate.