Verwachte leestijd: 2 minuten


  • Microsoft heeft de Tips-app voor Windows 11 toegevoegd aan de lijst met verouderde functies.
  • Dat betekent dat de app Tips niet verder meer wordt ontwikkeld en in de toekomst zal worden verwijderd.
  • De Get Help-app blijft bestaan ​​en zal waarschijnlijk de bestemming worden voor het leren gebruiken van Windows.

Microsoft heeft pas nog een in-box app toegevoegd aan de lijst met verouderde Windows 11-functies. Dit keer in de vorm van de Windows 11 Tips-app. Deze app is van oudsher de plek waar u naartoe moet gaan wanneer er een nieuwe Windows 11 onderdelen-update wordt uitgebracht. Zo kunt u meer te weten te komen over wat er nieuw is in de Windows update.

Vanaf deze maand, november 2023, wordt de app officieel als verouderd vermeld. Maar Microsoft meldt dat deze zal worden bijgewerkt met nieuwe inhoud zolang de app vooraf is geladen in Windows. Het bedrijf zal de Tips-app waarschijnlijk verwijderen uit de volgende grote Windows 11 onderdelen-update, die naar verwachting in de zomer van 2024 zal verschijnen.

De Tips-app is slechts de nieuwste in een lange lijst met apps die Microsoft heeft besloten te beëindigen. In september onthulde Microsoft dat het WordPad zou afschaffen ten gunste van Notepad, en een maand daarvoor kondigde het aan dat Cortana zou worden afgeschaft ten gunste van Copilot.

En daar houdt het niet op, want we weten dat Microsoft ook van plan is de Windows 11 Mail & Calendar-apps in 2024 af te schaffen en te vervangen door de nieuwe webgebaseerde Outlook-client. Het lijkt erop dat Microsoft bezig is met opruimen als het gaat om de in-box Windows 11-apps, waarbij veel oude of ongebruikte apps worden verwijderd en vervangen door moderne alternatieven. 

Microsoft heeft nog geen vervanging van de Tips-app bekend gemaakt Windows 11 heeft immers al een ingebouwde app Hulp vragen.

Deze app zou de nieuwe bestemming zou kunnen worden voor nieuwe gebruikers die willen weten wat er nieuw is in een nieuwe update. Het is natuurlijk ook mogelijk dat Microsoft in de toekomst haar gebruikers verwijst naar online documentatie