Zo heeft Microsoft bevestigt in een Windows Insider webcast

Verwachte leestijd: 4 minuten

Microsoft promoot Windows 11 als het nieuwste, veiligste en beste bureaublad besturingssysteem voor consumenten. Maar het besturingssysteem heeft veel gebreken en er worden nog steeds problemen gemeld naarmate meer mensen Windows 11 proberen.

Geen Herstel Van De Taakbalk in Windows 11

De softwaregigant is bereid de tekortkomingen van Windows 11 aan te pakken, maar er is een addertje onder het gras; sommige functies zullen niet snel terugkeren.

Het grootste probleem van Windows 11 is de taakbalk. De taakbalk is helemaal opnieuw opgebouwd met behulp van XAML. Microsoft is bezig met het toevoegen van kleine functies aan de taakbalk. Dit is onder meer een betere overloopervaring voor pictogrammen of systeemvak optimalisatie voor tablets en touchscreen pc’s met Windows 11.

De taakbalk

Op dit moment ondersteunt de taakbalk geen basisfuncties zoals een volwaardig contextmenu, slepen en neerzetten, de mogelijkheid om de locatie te wijzigen en meer. Ook al zal de functionaliteit voor slepen en neerzetten terugkeren met Windows 11 versie 22H2. Microsoft heeft bevestigd dat het geen optie zal toevoegen om de taakbalk locatie naar de boven-, linker- of rechterkant te verplaatsen.

Ook één van de meest gevraagde functies, staat het niet op de prioriteitenlijst van het bedrijf. De taakbalk van Windows 11 is aan de onderkant vergrendeld. Het is niet mogelijk om de locatie naar de bovenkant of andere zijden van het scherm te verplaatsen.

Geen Herstel Van De Taakbalk in Windows 11

In een recente Windows Insider webcast heeft het Windows 11 ontwikkelingsteam van Microsoft bevestigd dat het geen functie zal toevoegen om de locatie van de taakbalk te wijzigen. Omdat het huidige ontwerp en de animatiestroom van het menu Start en het besturingssysteem nog niet klaar zijn.

Bron: YouTube.com | Recente Windows Insider webcast

Er zijn een aantal uitdagingen als het gaat om het daadwerkelijk kunnen verplaatsen van de taakbalk naar verschillende locaties op het scherm. Als u bijvoorbeeld de taakbalk aan de rechterkant van uw scherm wilt hebben. Het opnieuw opvolgen en het werk dat alle apps en het Menu Start moeten doen.

Zei Microsoft.

Taakbalk staat op de meest gewenste plaats

Microsoft merkte op dat het ‘de taakbalk helemaal opnieuw had opgebouwd‘ en dat ze uit de belangrijke functies moesten kiezen die ze als eerste zouden toevoegen. Veel mensen gebruiken de taakbalk aan aan de onderkant en niet aan de boven-, linker- of rechterkant, omdat de onderkant de meest gewenste locatie blijft. De optie om de locatie te wijzigen is daarom niet toegevoegd aan de taakbalk van Windows 11.

Een ‘grotere groep gebruikers‘ krijgt hulp van Microsoft, de focus ligt op functies als slepen en neerzetten, overlooppictogrammen en tabletoptimalisatie. Als gevolg hiervan zijn functies zoals de bovenste taakbalk of het volwaardige contextmenu momenteel niet beschikbaar.

Natuurlijk zal de mogelijkheid om de locatie van de taakbalk te wijzigen in de toekomst naar de preview versies van Windows 11 komen. Dat zal echter niet in de releaseversie van versie 22H2 zijn of op korte termijn aankomen.

Windows 11 is niet goed genoeg voor iedereen

Ook al zijn sommige mensen dol op Windows 11 vanwege de moderne ontwerpbenadering. Toch hebben ervaren gebruikers kritiek geuit op het besturingssysteem vanwege ontbrekende functionaliteiten. De taakbalk heeft veel kritiek gekregen omdat de update eenvoudige en kernonderdelen van de Windows-ervaring heeft verwijderd. Zoals slepen en neerzetten of de mogelijkheid om pictogrammen te de-groeperen.

Geen Herstel Van De Taakbalk in Windows 11

Teleurstelling

Het is teleurstellend dat we deze functies mogelijk pas veel later in 2023 zullen krijgen. Dat gezegd hebbende, onthoud dat Microsoft niemand dwingt om Windows 11 te installeren.

Windows 11 is en blijft volledig optioneel met daarnaast Windows 10 dat wordt ondersteund tot 2025 met regelmatige updates. Ooit wordt Windows 11 volwassen, maar het zal waarschijnlijk lang duren omdat Microsoft voor belangrijke functie-updates is overgestapt op een cadans van één keer per jaar.