Dit brengt Windows 11 naar Build 22000.67

Verwachte leestijd: 5 minuten

Voor Patch Dinsdag heeft Microsoft KB5013943 voor Windows 11 naar het grote publiek uitgerold. Deze maand heeft het een handvol reparaties en verbeteringen, maar er zijn nieuwe functies vrijgegeven. Na het installeren van de update zullen meer gebruikers een nieuwe interface voor Windows Zoek kunnen zien. 

Update Kb5013943 Voor Windows 11 is Uit

De update wordt aangeboden via Windows Update, maar u kunt het ook via de Catalog van Microsoft direct downloaden. Dit wanneer u het offline installatieprogramma KB5013943 wilt proberen. Deze update werd op 25 april als preview uitgebracht.

Windows 11 KB5013943  maakt deel uit van mei 2022 Patch Dinsdag en het is een beveiligingsrelease, wat betekent dat het niet kan worden overgeslagen. U kunt het echter wel een week of twee uitstellen. Pogingen om beveiligingsupdates meerdere keren uit te stellen, kunnen ertoe leiden dat de patch geforceerd wordt geïnstalleerd, afhankelijk van de instellingen van Windows Update.


Hoogtepunten

  • Lost beveiligingsproblemen op voor uw Windows-besturingssysteem.     

Verbeteringen

Deze beveiligingsupdate bevat verbeteringen die deel uitmaakten van update KB5012643 uitgebracht op 25 april 2022 en lost ook de volgende problemen op:

  • Lost een bekend probleem op dat problemen kan veroorzaken voor sommige .NET Framework 3.5-apps of waardoor deze apps niet kunnen worden geopend. De betrokken apps gebruiken bepaalde optionele componenten in .NET Framework 3.5, zoals Windows Communication Foundation (WCF) en Windows Workflow componenten (WWF).
  • Lost een bekend probleem op dat ertoe kan leiden dat uw scherm flikkert als u uw apparaat in de veilige modus start. Onderdelen die afhankelijk zijn van explorer.exe , zoals Verkenner, het menu Start en de taakbalk, kunnen worden beïnvloed en lijken onstabiel.

Windows update standaardterminologie

Komt u er niet uit met de terminologie die in dit artikel gebruikt wordt? Lees dan hier verder (Microsoft website)


Update Kb5013943 Voor Windows 11 is Uit

Als u eerdere updates heeft geïnstalleerd, worden alleen de nieuwe updates in dit pakket gedownload en geïnstalleerd.

Zoals hierboven vermeld, lijkt de update van mei 2022 geen grote release te zijn, maar er zijn genoeg oplossingen die het vermelden waard zijn. Volgens de release opmerkingen zijn er talloze fouten opgelost, waaronder een probleem waarbij de veilige modus begint te flikkeren wanneer u Explorer.exe (Verkenner), het menu Start, het meldingscentrum, opent.

Bovendien zullen nu meer gebruikers Windows Zoek hoogtepunten zien. Een nieuwe zoekinterface die mogelijk is gemaakt door Bing. Deze functie wordt geleidelijk uitgerold, steeds meer mensen krijgen toegang tot zoek hoogtepunten na elke grote cumulatieve update van Windows. Het is dus waarschijnlijk dat meer gebruikers de update zullen zien na het installeren van de update.

Als u controleert op updates voor Windows 11, ziet u onder meer de volgende update:

  • 2022-05 Cumulatieve update voor Windows 11 voor x64-gebaseerde systemen (KB5013943).

Download Windows 11 KB5013943

Windows 11 KB5013943 Directe downloadkoppeling:

U kunt de bovenstaande link bezoeken om de Microsoft Update catalogus te openen. Door vervolgens op de downloadknop naast de juiste Windows 11 versie klikken. Als u klaar bent, klikt u op de .msu link om de download te starten.

Dit verandert in Windows 11 met KB5013943

Windows 11 Build 22000.675 repareert een kritieke bug die apps op basis van .NET Framework 3.5 laat crashen. Zoals je waarschijnlijk weet, verhinderde een Windows 11-bug het openen van bepaalde apps en dit probleem werd onlangs erkend door de techgigant.

Volgens het bedrijf is dit alleen van invloed op apps die bepaalde optionele componenten in .NET Framework 3.5 gebruiken, zoals Windows Communication Foundation en Windows Workflow componenten.

Er is een bug verholpen die ertoe kan leiden dat het scherm van Windows 11 gaat flikkeren (knipperen) als u Windows Safe gebruikt. Dit is merkbaar wanneer u componenten opent die afhankelijk zijn van explorer.exe, zoals Explorer, het menu Start en de taakbalk. Apps in de veilige modus kunnen worden beïnvloed en lijken onstabiel.

Windows 11 Sun Valley 2 in voorbereiding

Deze cumulatieve updates zijn momenteel alleen gericht op reparaties. Bronnen geven aan dat Microsoft al is begonnen aan de volgende update versie 23H2 ‘Sun Valley 3‘. De grote update van Windows 11 voor 2022, ook bekend als 22H2, zal eind mei de RTM status bereiken.


Sun Valley 3

Update Kb5013943 Voor Windows 11 is Uit
Sun Valley 3

Terwijl de Windows 11 22H2 update of Sun Valley 2 op dit moment getest wordt in het Insider Dev kanaal. Wordt achter de schermen al gewerkt aan 23H2. Logischerwijs heet deze versie Sun Valley 3, wat ook lijkt te blijken uit enkele beelden die Twitteraar XenoPanther deelde waarin SV3 vermeldt wordt.


Zoals we eerder hebben uitgelegd staat RTM voor Release to Manufacturers. In het kort betekent het dat de software van de komende Windows 11 update naar de OEM partners wordt verzonden. Door de RTM status aan te geven, kan Microsoft zijn OEM partners aanmoedigen om hun toekomstige en bestaande apparaten voor te bereiden op Windows 11 versie 22H2.

Update Kb5013943 Voor Windows 11 is Uit

Houdt er rekening mee dat de ontwikkeling van Windows 11 22H2 nog steeds gaande is. De focus echter ligt nu volledig op het oplossen van fouten en het verbeteren van bestaande functies. Het gerucht van de RTM build is logisch, omdat de nieuwste preview builds geen preview watermerk op de desktop tonen. Dat suggereert dan weer dat de volgende update op handen is.

Niets is zeker

Microsoft zegt over de afwezigheid van een watermerk:

Dat betekent niet dat we klaar zijn.

Maar Windows 11 22H2 gaat intern naar RTM en de kandidaat zou tegen eind mei kunnen worden afgerond. Als het de deadline van mei mist, zou de RTM status wel eens begin juni bereikt kunnen worden.

22H2 zou nog steeds eerder dan later dit jaar kunnen aankomen, met een openbare release waarschijnlijk in september of oktober 2022. We weten zeker dat we niets zeker weten, omdat Microsoft niet van tevoren over deze wijzigingen zal communiceren. Wat we wel weten is dat Windows 11 Sun Valley 2 een jubileumupdate is, dus deze zou uiterlijk in oktober moeten verschijnen.