Problemen met Windows 11 door app crashes

Een nieuwe dag, is een nieuwe fout in Windows 11 gevonden. Eerder deze week bleek het knipprogramma te crashen, door een Windows 11 fout met een cryptische foutmelding: “Deze app kan niet openen“. Microsoft heeft nu bevestigd dat een verlopen certificaat problemen veroorzaakt voor veel gebruikers.

Microsoft Apps Windows 11 Crashen

Windows 11 wordt geleverd met grote verbeteringen voor inbox apps zoals Instellingen en het Knipprogramma. Beide apps zijn bijgewerkt met WinUI ontwerpverbeteringen. Maar de update bevat ook een hele reeks aan problemen die sommige gebruikers en zelfs Microsoft tegenkomen.

In een update van de Feedback Hub heeft Microsoft bevestigd dat het op de hoogte is van een bug die apps zoals het Knipprogramma en Instellingen in Windows 11 laat crashen. Wanneer u hier last van hebt, is het u misschien opgevallen dat veel van de apps die u altijd gebruikt het niet meer doen.

Er zijn veel gebruikers die de frequente crashes melden wanneer ze proberen het klembord of emoji paneel te openen. Het probleem doet zich ook voor bij het aanraaktoetsenbord, instellingen en andere populaire apps die u wilt openen. Het gebruik van uw pc wordt hierdoor erg beperkt en bemoeilijkt.

De crashes komen veel voor bij apps die Microsoft zelf heeft ontwikkeld, zoals het Knipprogramma, dat is vernieuwd voor Windows 11. Het heeft een nieuw ontwerp en een nieuwe aanpak, de crash ontstaat nadat het digitale certificaat van Microsoft is verlopen. Als we kijken naar diverse forums en de community forums van Microsoft, lijkt het probleem wijdverbreid te zijn.

De boosdoener lijkt een bug te zijn, die is geleverd met een verlopen digitaal certificaat. Als zodanig is elke app die afhankelijk is van dat onbekende digitale certificaat waarschijnlijk vatbaar voor een crash.

Tijdelijke oplossingen

Een oplossing is er officieel nog niet, maar Microsoft heeft in een update bevestigd, die is gepost op de Feedback Hub, dat ze op de hoogte zijn van een probleem met Windows 11 waardoor de volgende apps crashen:

  • Accountpagina en bestemmingspagina van instellingen.
  • Touch toetsenbord, spraakgestuurd typen en Emoji paneel 🤔.
  • Gebruikersinterface van de invoermethode-editor.
  • Aan de slag en tips.

Microsoft onderzoekt het probleem en heeft een alternatieve oplossing voor het Knipprogramma aangeboden.

Voorlopig zijn de volgende sneltoetsen: Windowstoets + Print Screen, ALT + Print Screen of Microsoft Apps Windows 11 Crashen+G alternatieve opties als u screenshots moet maken.

 Zei Microsoft in een bericht op Feedback Hub.

De eerste slaat een scherm vullende schermafbeelding op in een map Screenshots in uw afbeeldingenbibliotheek. De tweede kopieert een schermafbeelding van het venster in focus naar uw klembord. En de derde opent de Xbox gamebalk die een aantal dingen kan doen inclusief screenshots maken en opnemen tijdens het gamen.

Legt het bedrijf in een reactie uit. Microsoft werkt aan een oplossing, binnenkort meer hierover.