Donderdag 26 oktober is de update KB5031455 voor Windows 11 uitgebracht. Dat is een optionele update van oktober 2023 voor pc’s met 22H2, het wordt geleverd met alle functie’s uit Moment 4.

Update Windows 11 Kb5031455 is Uitgebracht

Zoals: Copilot en het de-groeperen van de taakbalk. Microsoft heeft ook een directe downloadlink gepubliceerd voor offline installatieprogramma’s van Windows 11 KB5031455.

Windows 11 KB5031455 wordt uitgerold in het productiekanaal maar zal niet automatisch gedownload of geïnstalleerd worden. Dat komt omdat de update als optioneel is aangeduid. Wanneer u de update wilt installeren klikt u op de knop Downloaden en installeren om deze vandaag nog te installeren.

Ons advies is echter om optionele updates zoveel mogelijk over te slaan en wachten tot de volgende Patch Dinsdag. Dat is de Patch Dinsdag van 14 november 2023, waarin deze wijzigingen zijn opgenomen.

KB5031455 is de eerste update die wordt geleverd met Windows 11 Moment 4 functies. Wanneer u Moment 4 op 26 september hebt overgeslagen, ontvangt u deze automatisch in de update van vandaag. Mocht u de update Moment 4 al hebben geïnstalleerd, dan zult u deze update wellicht saai vinden. Microsoft heeft echter een aantal andere verbeteringen in deze uitgave bevestigd.

Als u nu op updates controleert, krijgt u de volgende update:

2023-10 cumulatieve updatepreview voor Windows 11 versie 22H2 voor x64-gebaseerde systemen (KB5031455).

Hiermee gaat de build van het besturingssysteem naar Windows 11 22621.2506.

Downloadkoppeling voor Windows 11 KB5031455

De Windows 11 KB5031455 directe downloadkoppeling:

Met de bovenstaande link wordt de website van Microsoft Update Catalog geopend. Hier vind u alle cumulatieve updates die gepubliceerd worden om offline te downloaden.

Identificeer de ondersteunde versie en variant van Windows 11. Vervolgens klikt u op de knop Downloaden om een ​​pop-upvenster te openen met een link naar het .msu-installatieprogramma.

Wijzigingen in Windows 11 KB5031455 met Moment 4

Dit zijn enkele van de nieuwe functies in de update van 26 oktober 2023 voor Windows 11:

 • Copilot in preview: Copilot wordt door Bing AI aangedreven en werkt nu voor meer gebruikers. U kunt op de Copilot-knop op de taakbalk klikken om de AI aan de rechterkant van het scherm te openen met andere apps.
Update Windows 11 Kb5031455 is Uitgebracht
 • Windows Copilot communiceert met instellingen, schermafbeeldingen, klembord en meer. U kunt afbeeldingen maken met DALL-E, de achtergrond van afbeeldingen verwijderen met Paint, schermafbeeldingen maken, apps openen, beschikbare documenten analyseren en meer. U kunt nu voorbeelden van miniaturen bekijken in het Startmenu.
 • Menu Start: U kunt nu de muisaanwijzer op bestanden plaatsen in het gedeelte Aanbevolen van het Startmenu om een ​​snelle voorbeeldweergave te zien. De kleine pictogramman zijn niet voor alle bestanden beschikbaar, maar werken wel met de meeste gangbare bestanden, zoals afbeeldingen en tekstbestanden.

Taakbalk, systeem vak en meldingen: U kunt nu ook apps op de taakbalk de-groeperen en volledige labels voor hun naam weergeven. Dit is vergelijkbaar met hoe de-groepering en labelen werken in Windows 10 en ouder.

Verkenner ondersteunt geen slepen en neerzetten meer

De Verkenner: De nieuwe Verkenner heeft een vernieuwde startpagina. Daarnaast heeft Microsoft het slepen en neerzetten uit Verkenner van Windows 11 gesloopt. Waardoor u nu een gemoderniseerde adresbalk heeft die slepen en neerzetten niet langer ondersteunt.

Naast alle functies van Moment 4 heeft Windows 11 KB5031455 ook verbeteringen, waaronder een verbeterde digitale handschrift- en inktervaring.

Verbeteringen in handschrift en inkt

Microsoft introduceert een nieuwe Ink-ervaring die werkt in het tekstvak van Windows Copilot. Dit omvat verbeterde nauwkeurigheid en gebaren voor het verwijderen of selecteren van teksten en het samenvoegen en splitsen van lijnen.

Helaas werken deze verbeteringen alleen met Engels (VS), maar Microsoft heeft beloofd de komende maanden ondersteuning voor meer talen toe te voegen.

Systeemcomponent is nu beschikbaar

De KB5031455-update voegt de pagina Systeemonderdelen toe aan de instellingen van Windows 11. Zoals verwacht is deze functie niet langer exclusief voor Windows 11 23H2 .

Alle systeemcomponenten die zich voorheen onder Instellingen > Apps > Geïnstalleerde apps bevonden, zijn verplaatst. Naar een speciaal onderdeel genaamd Systeemonderdelen in de app Instellingen > Systeem.

Het zoek vak krijgt een opvallende glans

Een nieuwe glans, een geanimeerd pictogram in het zoek vak) opent nu de showcasepagina van Bing.com.

Verbeteringen en oplossingen

 • Microsoft heeft veel prestatie gerelateerde problemen opgelost, waaronder een fout die tot geheugenlekken had kunnen leiden.
 • Verder is Microsoft bezig met het oplossen van problemen die gevolgen hebben voor toepassingen en hulpmiddelen. Waaronder fontdrvhost.exe, ctfmon.exe, TextInputHost.exe, Microsoft Store, Outlook, robocopy en meer.
 • Mobiele instellingen zijn gecorrigeerd om de naam van de mobiele operator nauwkeurig weer te geven.
 • Het Windows Firewall profiel is gerepareerd om domein geauthentiseerde netwerken correct te identificeren.
 • Daarnaast zijn er verbeteringen aangebracht in de prestaties van de zoek vak ervaring.
 • Er is een probleem opgelost met het Windows Firewall profiel waarbij openbare domeinen ten onrechte werden gedetecteerd op domein geauthentiseerde netwerken.
 • Problemen zijn opgelost met betrekking tot Universal Print, Windows Mixed Reality, Windows Firewall en meer.
 • Updates geleverd voor COSA-profielen of Country and Operator Settings Asset voor geselecteerde mobiele operators.
 • Er is een probleem opgelost met betrekking tot het opnieuw instellen via de drukknop, waardoor de installatie van Windows Hallo-gezichtsherkenning eerder werd beperkt op apparaten waarop Windows Enhanced Sign-in Security of ESS was geactiveerd.
 • Problemen zijn opgelost met betrekking tot de PowerShell versies na 7.3.1, de /efsraw-schakelaar van robocopy en de SHAppBarMessage() API.

Zoals u kunt zien in bovenstaande schermafbeeldingen en de lijst met wijzigingen, brengt de Windows 11 KB5031455 update veel verbeteringen met zich mee. Waardoor de weg wordt geëffend voor een meer naadloze en gebruiksvriendelijke ervaring.