Verwachte leestijd: 3 minuten

Snap Assist voor Windows 11 is een handige functie voor het beheren van vensters u kunt er snel apps op uw scherm mee rangschikken. Beweeg de cursor over de knop Maximaliseren – Minimaliseren en het besturingssysteem zal u enkele vooraf gebouwde vensterlay-outs presenteren.

Snap

Als u op een zone klikt, wordt de huidige app uitgelijnd op het geselecteerde gebied. De op 15 februari uitgebrachte Windows 11 build 25300 in het DEV kanaal, test Microsoft  verschillende Snap Assist verbeteringen.

Volgens de officiële release opmerkingen wil Microsoft de vindbaarheid van de functie verbeteren. Dit wil het bedrijf doen door de zweeftijd te verkorten die nodig is om Snap Assist op te roepen. Daarnaast is er een beschrijvende tekst toegevoegd die uitlegt wat de functie en het pictogram van de huidige app doen. Hier is hoe de oude Snap Assist zich verhoudt tot de nieuwe:

Krijg De Nieuwe Snap Assist in Windows 11

Microsoft wil dat Windows Insiders verschillende varianten van de bijgewerkte Snap Assist testen. Eén optie vermindert alleen de time-out en de andere voegt de beschrijving en het app-pictogram toe aan de gekozen lay-outpositie. U kunt beide varianten uitproberen met Vivetool.

Waarschuwing: Dit is een vriendelijke herinnering dat u beter eerst een back-up maakt van belangrijke gegevens voordat u gaat experimenteren met Vivetool. Vergeet niet dat het gebruik van de stabiele Windows 11 de beste manier is om ervoor te zorgen dat uw systeem zo foutloos mogelijk blijft.


Schakel zo de bijgewerkte Snap Assist van Windows 11 build 25300 in
  1. Eerst Download u Vivetool van GitHub, daarna pakt u de bestanden uit in een handige en gemakkelijk te vinden map. Krijg De Nieuwe Snap Assist in Windows 11
  2. Druk op Krijg De Nieuwe Snap Assist in Windows 11+X en selecteer Terminal Openen als Administrator.
  3. Schakel over van Windows Terminal naar de opdrachtprompt met de sneltoets Ctrl + Shift + 2.  Ga vervolgens naar de map met de Vivetool bestanden, die u zojuist heeft uitgepakt. Doe dat in de promptopdracht met de opdracht CD. Voorbeeld: als u de map Vivetool heeft genoemd op de schijf waar Windows is geïnstalleerd dan typt u:
 CD C:\ViveTool
  • Hierna drukt u op Enter.
Krijg De Nieuwe Snap Assist in Windows 11

  • We hebben voor u drie varianten waaruit u een keuze kunt maken:
  1. Typ Vivetool /enable /id:40851068 /variant:1 druk vervolgens op Enter. Deze opdracht behoudt de oude Snap Assist-variant en verkort de zweeftijd.
  2. Of u typt Vivetool /enable /id:40851068 /variant:2  druk vervolgens op Enter. Deze opdracht voegt de beschrijving druk vervolgens op Enter. Ook wordt uw huidige app-pictogram toegevoegd.
  3. Als laatste keuze typt u:  Vivetool /enable /id:40851068 /variant:3 druk vervolgens op Enter. Deze opdracht voegt de beschrijving Maak dit venster vast en uw huidige app-pictogram toe, plus verkort de zweeftijd.

Start uw computer opnieuw op

  • Wanneer u van gedachten verandert en de originele Snap Assist wilt herstellen, herhaalt u de bovenstaande stappen en vervangt u /enable door /disable in de opdrachten. Dat is afhankelijk van welke variant u hebt getest.

Dit is niet de eerste keer dat Microsoft verzonden verbeteringen voor Snap Assist. Vorig jaar bracht het bedrijf de Windows 11 2022 update 22H2 uit met veel verbeteringen voor het vastklikken van vensters.