De update bevat nieuwe functies en brengt Windows 11 naar Build 22000.829

Verwachte leestijd: 4 minuten

In het productiekanaal wordt KB5015882 nu uitgerold met nieuwe functies naar Windows 11 versie 21H2. Zoals elke andere update, is de optionele update van vandaag te downloaden via Windows Update. U kunt ook de offline installatieprogramma’s van Windows 11 KB5015882 downloaden.

Update Kb5015882 Voor Windows 11 is Uit

Bij deze update dient u er er rekening mee te houden dat deze is gemarkeerd als optioneel. Dat betekent dat deze niet automatisch wordt geïnstalleerd of zelfs wordt gedownload, tenzij u op de knop Nu installeren klikt en de installatie toestaat. Deze update maakt blijkbaar deel uit van de cumulatieve update voor Windows juli 2022. Het wordt naast een aantal nieuwe functies, ook met verschillende reparaties geleverd.

Optionele update mag u overslaan

Windows 11 Build 22000.829 kunt u overslaan en alle reparaties ontvangen in de volgende beveiligingsupdate. Volgens de update-schema van Microsoft zal Windows 11 de volgende grote cumulatieve update op 9 augustus ontvangen. De update van 9 augustus zal zowel beveiligingsoplossingen als niet beveiligingsoplossingen bevatten.

Een van de nieuwe functies in Windows 11 Build 22000.829 is de mogelijkheid om functie-upgrades rechtstreeks uit te voeren via het OOBE-scherm (out-of-the-box experience). Met andere woorden, u kunt ervoor kiezen om functie-updates te downloaden en te installeren terwijl u een nieuwe pc instelt of een schone installatie uitvoert op een bestaand apparaat.

Downloadkoppeling Windows 11 KB5015882

De onderstaande button leid u naar de directe download voor Windows 11 KB5014668

Wanneer u problemen ondervindt met Windows Update, kunt u de Windows Update service opnieuw instellen of de cache wissen. Als dat allemaal niet werkt, kunt u de update ook handmatig downloaden in het .msu-pakket en uitvoeren. Voor dit proces is geen actieve internetverbinding vereist.

Om de update te downloaden, gaat u naar de Microsoft Update-catalogus via de gegeven link en klikt u op de knop Downloaden naast de versie die u gebruikt.

Update Kb5015882 Voor Windows 11 is Uit

We dienen hierbij te vermelden dat het een goed idee is om optionele cumulatieve updates over te slaan. Deze updates zijn niet bedoeld voor stabiele machines of bedrijfssystemen. U dient de optionele update alleen te downloaden als u de functies en reparaties nu nodig hebt. Of wanneer u niet kunt wachten tot de volgende Patch Dinsdag van 9 augustus aanstaande.

Nieuwe functies in Windows 11 KB5015882 (Build 22000.829)

Volgens de officiële release-opmerkingen geeft Windows 11 u de mogelijkheid om dringende meldingen te ontvangen wanneer focushulp is ingeschakeld. Focushulp of concentratiehulp is als een bord aan de deur voor niet storen meldingen worden verborgen. Wanneer er een dringende waarschuwing is zult u deze ontvangen wanneer focushulp is ingeschakeld. Deze functie is vergelijkbaar met de stoormodus die meldingen op uw mobiele apparaten verbergt.

Naast een aantal nieuwe functies heeft Microsoft ook een probleem opgelost waarbij de Verkenner niet meer werkte, wanneer u de afspeeltoets of pauzetoetsen op het toetsenbord gebruikte. Een fout zorgde ervoor dat de Verkenner niet meer reageert wanneer u met de rechtermuisknop op het contextmenu van het menu Start klikt, is verholpen.

Dit menu kan ook worden geactiveerd met behulp van de sneltoets Update Kb5015882 Voor Windows 11 is Uit+X. Een ander probleem is opgelost waarbij een zwart venster niet kan worden gesloten wanneer u de muisaanwijzer op het zoekpictogram op de taakbalk houdt.

Verder is er een fout opgelost die de Windows hulpprogramma’s voor probleemoplossing verhindert.

Alle wijzigingen er reparaties

 • De implementatiescenario’s van Windows Autopilot zijn door Microsoft herstelt. Deze functie was uitgeschakeld vanwege beveiligingsproblemen met hardware.
 • Microsoft heeft een probleem opgelost waarbij apps niet meer werkten als ze UIAutomation() gebruiken.
 • Er is nog een bug opgelost die verhindert dat de Startup Taak API werkt.
 • Daarnaast heet het bedrijf de betrouwbaarheid van een drukknop reset verbeterd na een upgrade van het besturingssysteem.
 • Een probleem is opgelost waarbij het gebeurtenis registratiekanaal voor beperkingen ontoegankelijk wordt.
 • Er is een fout opgelost waarbij op certificaten gebaseerde verificatie van computeraccounts mislukt.
 • Een probleem is opgelost dat van invloed is op de Arm64EC-code.
 • Verder heeft Microsoft een probleem opgelost waarbij de cmdlet Remove-Item niet correct kon reageren met OneDrive-mappen.
 • Microsoft heeft een probleem opgelost waardoor hulpprogramma’s voor probleemoplossing niet konden worden geopend.
 • Een probleem is opgelost waardoor code-integriteit een bestand blijft vertrouwen nadat het bestand is gewijzigd.
 • Er is een fout opgelost waarbij Windows niet meer reageert wanneer u Windows Defender Application Control inschakelt.