Verwachte leestijd: 3 minuten

In de herfst van 2022 zal Windows 11 22H2 worden uitgegeven en zal naar verwachting worden geleverd met veel verbeteringen naast een paar nieuwe functies. Windows 11 22H2 zal de hardware vereisten niet echt veranderen. Maar Microsoft heeft stilletjes het register ingeschakeld waarmee u de compatibiliteit met de aanstaande update kunt controleren.

is Uw Pc Compatible Met Windows 11 22h2

Dit is de eerste grote update voor Windows 11 van Microsoft in zes jaar, het werd oorspronkelijk uitgebracht in 2021. Microsoft lanceerde toen het nieuwe besturingssysteem met de wijzigingen in de hardware vereisten. Vervolgens bevestigde de softwaregigant deze wijzigingen, omdat er nogal wat zorgen waren over de controversiële hardware compatibiliteit.

De volgende update staat voor de deur en het goede nieuws is dat u nu eenvoudig de compatibiliteit kunt verifiëren. Het uitvoeren van een compatibiliteit controle om te zien of uw computer wordt ondersteund met Windows 11 versie 22H2 is nu redelijk eenvoudig, volgens een nieuwe register hack die stilletjes openbaar is gemaakt door het bedrijf.

Natuurlijk hebben we een handige Windows PC Health Check waarmee u kunt zien of uw apparaat compatibel is met het nieuwe besturingssysteem. Als het niet compatibel is, ziet u een reden in de app. Microsoft biedt dan koppelingen aan naar ondersteunende documenten voor meer informatie over compatibiliteitsproblemen.

PC Health Check

U kunt de tool PC Health Check echter niet gebruiken om de compatibiliteit specifiek met Windows 11 22H2 te controleren. Gelukkig onthult een nieuwe registersleutel of uw apparaat Windows 11 22H2 (herfst 2022-update) kan uitvoeren. Gebruik deze stappen als u de huidige status wilt weten:

Belangrijk: Het is misschien overbodig, toch willen we u eraan herinneren dat het bewerken van het register riskant is en onomkeerbare schade aan uw installatie kan veroorzaken als u het niet correct doet. We raden u aan een volledige back-up van uw computer te maken voordat u doorgaat.

  • Open Windows Register-editor op de pc.
  • In Register-editor klikt u op de adresbalk en verwijder het adres.
  • Ga vervolgens naar:
Computer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\ CurrentVersion\AppCompatFlags\TargetVersionUpgradeExperienceIndicators
  • Om de compatibiliteit met 22H2 te controleren, open NI22H2 NI staat voor ‘Nickel’, terwijl 22H2 de bijgewerkte versie vertegenwoordigt.
  • Als u dubbel klikt op de waarde, ziet u RedReason. Als er GEEN waarde is, betekent dit dat uw apparaat klaar is voor de functie-update. Met andere woorden, Microsoft blokkeert de update op uw apparaat niet. In ieder geval voorlopig niet.
  • Als u een andere waarde ziet, kunt u niet upgraden. De waarde is afhankelijk van het compatibiliteitsprobleem. Als uw apparaat bijvoorbeeld niet aan de hardware vereisten voldoet, voert u TPM UEFISecureBoot in de sleutel (map) RedReason.
  • Ook kunt u er ook achter komen of de update wordt geblokkeerd door een bepaalde app. In feite is er een string genaamd “SystemDriveTooFull” die u vertelt over de beschikbare opslagruimte voor de upgrade.

Afhankelijk van de waarde kunt u achterhalen of uw apparaat niet aan de vereiste opslagvereisten voldoet. Als de numerieke waarde bijvoorbeeld 1 is, heeft uw apparaat onvoldoende opslagruimte voor versie 22H2 of hoger.

Microsoft pusht de registersleutel naar Windows 10 en Windows 11 21H2 installaties. Deze zou inmiddels op de meeste apparaten moeten staan.