Verwachte leestijd: 3 minuten

De volgende update naar Windows 10 zal een reeks functies bevatten, volgens een recente blogpost van Microsoft.

Mogelijk Toch Nieuwe Functies Windows 10

Wat u moet weten

  • Onlangs heeft Microsoft de eerste preview-build van Windows 10 versie 22H2 uitgegeven.
  • In eerste instantie noemde het bedrijf geen nieuwe functies die met de Windows 10 update zouden komen.
  • Sindsdien is de blogpost van Microsoft bijgewerkt om te vermelden dat een reeks functies zal worden geleverd met Windows 10 versie 22H2. Bijzonderheden worden echter niet vermeld.

Microsoft heeft vorige week Windows 10 versie 22H2 aangekondigd. De eerste preview-build van het besturingssysteem is naar Insiders uitgegeven. Windows 10 versie 22H2 is de volgende grote update voor Windows 10. Het is echter waarschijnlijk dat het relatief een kleine update is als het gaat om nieuwe functies. In feite vermeldde de originele blogpost van Microsoft over de update geen nieuwe mogelijkheden of opties die met de update zouden komen. 

Blogpost Microsoft

De bijgewerkte blogpost van Microsoft van deze week over Windows 10 versie 22H2 staat nu (nadruk toegevoegd door redactie): 

Deze build is gericht op het valideren van de servicetechnologie. Windows 10, versie 22H2 heeft een reeks functies en Microsoft zal later dit jaar meer details over deze update delen.

De update zal naar verwachting nog steeds licht zijn als het gaat om nieuwe functies, maar het lijkt erop dat deze op zijn minst enkele nieuwe opties zal bevatten.

Mogelijk Toch Nieuwe Functies Windows 10

Microsoft heeft vorig jaar Windows 11 uitgebracht, het is gefocust op zijn nieuwe besturingssysteem. Ook al wordt Windows 10 nog steeds ondersteund, het zou de komende jaren geen grote wijzigingen ondergaan. Hieronder vindt u de hoogtepunten van Windows 10 versie 21H2, de laatste grote update van het besturingssysteem:

  • Ondersteuning voor WPA3 H2E standaarden toegevoegd voor verbeterde wifi-beveiliging
  • Windows Hello for Bedrijven introduceert een nieuwe implementatiemethode genaamd cloud trust om vereenvoudigde implementaties zonder wachtwoord te ondersteunen en binnen enkele minuten een implementatie-naar-run-status te bereiken
  • GPU-rekenondersteuning in het Windows-subsysteem voor Linux (WSL) en Azure IoT Edge voor Linux op Windows (EFLOW) implementaties voor machine learning en andere rekenintensieve werkstromen

De veranderingen waren grotendeels gericht op het voortzetten van de Windows 10 ervaring in plaats van het introduceren van nieuwe mogelijkheden. Microsoft zal waarschijnlijk op deze sporen doorgaan met Windows 10 versie 22H2.

Download preview build

U kunt de ISO voor Windows 10, versie 22H2 hier downloaden op https://aka.ms/wipISO. Het buildnummer is Build 19045..1826. Als u Windows 10, versie 22H2 via de ISO installeert, kunt u Build 19045.1865 ophalen van Windows Update in het Release Preview Channel.