Steeds meer functies van het configuratiescherm gaan naar de app Instellingen

Microsoft heeft het Configuratiescherm langzaam laten verouderen, steeds meer instellingen worden verplaatst naar de app Instellingen. Bij de volgende Windows 11 update lijkt het erop dat, meer instellingen van het Configuratiescherm naar de app Instellingen zal omleiden. De volgende functie update 22H2 wordt mogelijk een cumulatieve of kleine functie update.

Configuratiescherm Windows 11 Blijft Nog

Met Windows 11 heeft Microsoft de app Instellingen opnieuw ontworpen, daarmee is het de overgang naar de nieuwe ervaring begonnen. In veel opzichten heeft de functie upgrade van Windows 11 veel functies voor gebruikers vereenvoudigd. Omdat elke kleine functie die beschikbaar is in het Configuratiescherm, is gemigreerd naar de app Instellingen.

De instellingen app maakt nu gebruik van WinUI; het is klaar voor een moderne toekomst met veel ontwerpwijzigingen. Volgens bronnen in het bedrijf die bekend zijn met de ontwikkeling, is Microsoft van plan om in de toekomst alles van het Configuratiescherm naar de app Instellingen te verplaatsen. Dit wordt onderdeel van de lange termijn migratie-inspanningen van de softwaregigant.

Migratie van configuratiescherm naar Instellingen

In de laatste update is het nu mogelijk om meer apps te verwijderen die op het apparaat zijn geïnstalleerd. Op dit moment kunnen sommige apps alleen via het Configuratiescherm worden verwijderd, omdat de app Instellingen bepaalde Windows-apps niet herkent, inclusief de Win32 desktopsoftware.

U kunt eindelijk alle Win32-apps verwijderen met de app Instellingen. Voorheen was deze optie voorheen alleen beschikbaar in het Configuratiescherm. Nu kunt u ook apps verwijderen die afhankelijk zijn van elkaar. Steam en gaming-apps draaien bijvoorbeeld op Steam of repareren en wijzigen Win32-apps.

Configuratiescherm Windows 11 Blijft Nog

Dit is nog niet het einde van het Configuratiescherm, omdat de migratie nog steeds aan de gang is. Veel belangrijke instellingen bevinden zich in het Configuratiescherm, maar de softwaregigant komt dichter bij het stadium waarin het Configuratiescherm voor het grootste deel niet meer nodig zal zijn.

De hele overgang verloopt echter langzaam, zowel het Configuratiescherm als de app Instellingen blijven naast elkaar bestaan ​​in Windows.

Recent gepubliceerde rapporten doen vermoeden dat Microsoft Windows 11 23H2 al heeft geannuleerd. Omdat het bedrijf van plan is zich te concentreren op kleinere functie-updates tijdens het werken aan de volgende versie van het besturingssysteem, namelijk Windows 10.