Verwachte leestijd: 3 minuten

Nooit meer combineren in de taakbalk en de taakbalk labels komen terug.

Taakbalk Labels Komen Terug in Windows 11
Bron: Albacore via Tritter.com

Wat u moet weten

  • Microsoft werkt al een tijdje aan het terugbrengen van enkele klassieke taakbalkfuncties naar Windows 11.
  • In de nieuwste preview-builds zitten twee verborgen functies waar gebruikers veel om hebben gevraagd.
  • Deze functies zijn nooit combineren en toon app-labels voor actieve apps.

Microsoft heeft langzaam gewerkt aan het terugbrengen van enkele klassieke functies naar de taakbalk van Windows 11. Meest recent heeft het de mogelijkheid toegevoegd om seconden in het systeem vak weer te geven. Ook heeft opnieuw de mogelijkheid toegevoegd om Taakbeheer te starten door met de rechtermuisknop ergens op de taakbalk te klikken.

Oude functies in een nieuw jasje

Nu keren nog twee klassieke functies terug, die in nieuwste Windows 11 preview-builds zijn gespot. In een functionele versie kunnen we die bekijken, zij het dat deze voorlopig nog verborgen zijn. Voor het eerst zijn de functies opgemerkt door Albacore op Twitter. Microsoft voegt de mogelijkheid toe om app-labels nooit te combineren en app-labels te tonen op de taakbalk. De functie werkt precies zoals vroeger in Windows 10 en eerdere versies van het besturingssysteem.

Nooit combineren

Taakbalk item labels, evenals niet-gegroepeerde items zijn inderdaad op weg naar Windows 11. Hier is een demo van de huidige status van de functie, zeker verder dan de vorige keer dat we ernaar keken Gerommeld met een paar instellingen in de video zodat je kunt zien hoe het reageert.

De mogelijkheid om app-labels nooit te combineren en weer te geven, is een veelgevraagde functie voor veel klassieke taakbalkgebruikers, die de voorkeur geven aan de ouderwetse methode om handmatig de positie van actieve apps op de taakbalk te beheren, evenals de mogelijkheid om de titels van actieve apps.

Taakbalk met meer functionaliteit

De korte video van Albacore op Twitter laat zien hoe de taakbalk van Windows 11 eruitziet wanneer app-labels weergeven is ingeschakeld. Het ziet er net zo uit als in eerdere versies van Windows, wat erg opwindend zou moeten zijn voor gebruikers die hebben gewacht tot deze functionaliteit terugkeert.

Taakbalk Labels Komen Terug in Windows 11 Microsoft heeft niets van de taakbalk verwijderd. Het is gewoon opnieuw beginnen en het opnieuw opbouwen voor de moderne tijd.

Microsoft heeft de taakbalk in Windows 11 vanaf het begin opnieuw opgebouwd. Daarom ontbraken er zoveel klassieke taakbalkfuncties in de eerste twee releases van Windows 11. Zoals de mogelijkheid om bestanden naar de taakbalk te slepen en neer te zetten, seconden weer te geven in het datum en tijdgebied van het systeem vak. Maar ook functies zoals het de-groeperen van pictogrammen.

Terwijl Microsoft doorgaat met het uitbouwen van de nieuwe taakbalk, voegt zij ook weer oudere functies toe waar gebruikers het meest om hebben gevraagd.

Ook al zal niet alles terugkeren, het is goed om te zien dat functies zoals nooit combineren en app-labels weergeven in de maak zijn.

Waarschijnlijk zal later dit jaar een officiële Windows 11 update verschijnen met deze nieuwe, oude functies.