In de preview build 23435 in het DEV kanaal van Windows Insider is een functie toegevoegd. Waarmee het makkelijker moet worden om uw meest recentste afbeeldingen op een rij in Windows Verkenner te zien.

Galerij in Verkenner Dev Build Windows 11
Bron: SoftwareGeek.nl

Net als momenteel al mogelijk is in de app Foto’s, toont deze zogenoemde Galerij-modus in de Verkenner standaard alle afbeeldingen die op de computer staan. Het moet hiermee dus eenvoudiger worden om deze recente foto’s te bekijken.

De Galerij is geoptimaliseerd voor toegang tot uw meest recent gemaakte foto’s. Als u OneDrive Camera Roll Back-up hebt ingesteld op uw telefoon, worden foto’s die u maakt automatisch bovenaan weergegeven. U kunt kiezen welke mappen worden weergegeven in Galerij via de vervolgkeuzelijst Collectie. U kunt ook sub-mappen van bestaande bronnen toevoegen om te filteren op een subset van uw inhoud, zoals bureaubladachtergronden en geïmporteerde SD-kaarten/camera’s.

Galerij in Verkenner Dev Build Windows 11
Galerij in het dialoogvenster voor het kiezen van bestanden. (Bron: Microsoft.com)

Galerij werkt ook vanuit het dialoogvenster voor het kiezen van bestanden, waardoor hetzelfde gebruiksgemak wordt geboden aan situaties zoals het invoegen van bijlagen. Maar ook het bouwen van een PowerPoint-deck of het maken van berichten op sociale media.


Opmerkingen

  • In OneDrive kunnen geen foto’s worden geüpload die voor iCloud zijn geoptimaliseerd. Als u optimalisatie wilt uitschakelen ga dan naar:

Instellingen > iCloud > Foto’s. Daar schakelt u Opslag optimaliseren uit.

Galerij in Verkenner Dev Build Windows 11
Bron: Icloud.com
  • Meer informatie over het uploaden van HEIF- en HEVC-foto’s en -video’s naar OneDrive.
  • Als u Een foto maken kiest, wordt de app camera van uw apparaat geopend. Mogelijk wordt u gevraagd of u OneDrive toegang wilt tot uw camera, tik dan op Ja om uw foto’s op te slaan in OneDrive.
  • Wanneer u op Map kiezen tikt, worden er koppelingen naar de app Foto’s op uw apparaat weergegeven. Blader naar de afbeeldingen die u wilt uploaden, selecteer ze en tik in de bovenste balk op Gereed.
  • Toch nog problemen, lees hier verder.

De functie wordt momenteel uitgerold in het Dev Channel, en is dus nog niet voor alle Insiders beschikbaar. Microsoft meldt niet wanneer de Galerij-modus aan alle Windows-gebruikers aangeboden wordt.