Microsoft staat klaar om Windows 11 een aanzienlijke upgrade te geven in de herfst van 2023. Een van de nieuwe functies zal dan door AI worden aangedreven. De vernieuwde Snap layout zult u dan kunnen zien.

Windows 11 Krijgt Ai functie Snaplay outs

De functie met het vastzetten van vensters is aan een AI-upgrade toegevoegd om de ‘User experience‘ of UX binnenkort te vernieuwen. Een van de eerste nieuwe functies is de Slimme Snap, dat tot doel heeft het snap-assist gedrag in Windows te veranderen.

Een vroege versie van een AI-gestuurde functie voor slimme snaplay-outs voor Windows 11 is gespot in de preview-builds. Het softwarebedrijf is van plan om de functie later dit jaar te lanceren. Intern heeft Microsoft al gewerkt aan de Smart Snap, die nu in de preview is verschenen. Toch is de functie voor de meeste gebruikers verborgen en werkt het alleen in specifieke builds en met bepaalde instellingen.

De Snap Assist

Windows wordt al geleverd met een Snap-functie waarmee u meerdere app-vensters op één scherm kunt krijgen via multitasking. Hierdoor wordt de productiviteit verhoogt doordat u kunt kiezen uit verschillende lay-outs en formaten. Dit maakt het eenvoudiger om de schermruimte te optimaliseren terwijl u aan specifieke taken werkt.

Windows 11 Krijgt Ai functie Snaplay outs
Voorbeeld van ‘snappen’ in Windows 11

Met de introductie van Windows 11 introduceerde Microsoft Snap Assist, dat automatisch verschijnt na het snappen van het eerste venster. Waarbij geopende vensters als miniaturen worden weergegeven. Zo kunt u kiezen welke vensters aan de geselecteerde lay-out moeten worden toegevoegd. Zie de afbeelding hierboven.

U kunt de grootte van lay-out vakken wijzigen door scheidingslijnen te selecteren en te slepen. Zodat er geen schermruimte wordt verspild.

Windows 11 Krijgt Ai functie Snaplay outs

De komende wijzigingen in de Snap-functie van Windows 11 omvatten de integratie van slimme snapping-functionaliteiten om de gebruikerservaring te verbeteren. Windows Latest begrijpt dat deze functie vergelijkbaar is met de AI, omdat deze het snapgedrag van een gebruiker kan onthouden en begrijpen.

De nieuwe functie van Microsoft, intern “Smart Snap” genoemd, stelt het besturingssysteem in staat Snap Layouts voor bepaalde app-groepen te onthouden, die met een enkele klik kunnen worden hersteld.

Windows 11 Krijgt Ai functie Snaplay outs

Zoals u kunt zien in het bovenstaande filmpje, kan de snap-assistent van Windows 11 de lay-outs onthouden en suggesties doen.

De mogelijkheid om Snap Layouts te onthouden komt ten goede aan ervaren gebruikers die vaak multitasken met dezelfde set apps. U dient de snelle lay-outs in te stellen wanneer u apps sluit of uw pc opnieuw opstart. De introductie van de door AI aangedreven snaplay-outs in Windows 11 zal het herstelproces stroomlijnen, waardoor het efficiënter en gebruiksvriendelijker wordt.

Schakel zo de geüpgradede Snap Layouts in voor Windows 11 build 23435

  • Download Vivetool van GitHub en pak de bestanden uit in een handige en gemakkelijk te vinden map.Windows 11 Krijgt Ai functie Snaplay outs
  • Zoek in Menu Start naar de Opdracht Prompt.
  • Start de Opdracht Prompt als Administrator.Windows 11 Krijgt Ai functie Snaplay outs
  • Navigeer naar de map met de Vivetool bestanden met de opdracht CD. Voorbeeld: cd\ViveWindows 11 Krijgt Ai functie Snaplay outs
  • Typ Vivetool /enable /id:41863571,42589465 Druk hierna op Enter.
  • Start uw computer opnieuw op.
  • Mocht u van gedachte veranderen, vervang enable door disable om de functie ongedaan te maken.