Verwachte leestijd: 3 minuten

Preview Windows 11 Versie 24h2 Uitgeven

Windows Insiders in het Release Preview kanaal kunnen Windows 11, versie 24H2 installeren via de zoeker ervaring in Windows Update. Dit betekent dat als u een Insider bent voor het Release Preview kanaal en uw pc voldoet aan de hardwarevereisten van Windows 11. Dan gaat u naar Instellingen en Windows Update. Daar kunt u kiezen om Windows 11, versie 24H2 te downloaden en te installeren. Zodra uw pc is bijwerkt naar Windows 11, versie 24H2, blijft u automatisch nieuwe onderhoudsupdates ontvangen. Dat gebeurt via Windows Update en het typische maandelijkse updateproces. Voor instructies over hoe u lid kunt worden van het Windows Insider-programma en hoe u met uw pc verbinding kunt maken met het Release Preview Channel, klikt u hier.

Deze previewversie van Windows 11 24H2 is toegankelijk via het Windows Insider-programma. U kunt de update downloaden via Windows Update, zoals Microsoft aankondigde in een recente blogpost. De update bevindt zich momenteel in het Release Preview-kanaal, de laatste testfase voor de volledige release. Het is een belangrijke feature-update voor het besturingssysteem, een soort update die Microsoft jaarlijks uitbrengt.

In deze update krijgt het besturingssysteem ondersteuning voor HDR achtergronden, waardoor gebruikers een jxr-afbeelding kunnen instellen als bureaubladachtergrond. Bovendien introduceert Windows 11 24H2 een nieuwe Energy Saver-modus. Deze is ontworpen om de batterijduur van laptops te verlengen door de systeemprestaties te verminderen.


De mogelijkheid om een ​​.jxr bestand in te stellen als bureaubladachtergrond is vrijwel hetzelfde proces als het toepassen van een JPEG bestand. Zodra u de achtergrond echter hebt toegepast, dient u de HDR op het apparaat inschakelen om het verschil te merken. Wanneer u een opstelling met meerdere monitoren hebt met een mix van beeldschermen. Dan toont het systeem het beeld automatisch op HDR en SDR, afhankelijk van de schemmogelijkheden.

Preview Windows 11 Versie 24h2 Uitgeven
HDR ingeschakeld in Windows 11

Daarnaast wordt ingebouwde ondersteuning voor het sudo-commando toegevoegd. Dat is een functie die vooral nuttig is voor ontwikkelaars. Het lijkt op de sudo functie in Linux en stelt gebruikers in staat om commando’s met verhoogde rechten uit te voeren in een terminal. Microsoft had eerder dit jaar al aangekondigd dat Sudo for Windows eraan zat te komen.

Bovendien breidt Microsoft de functionaliteit van de bestandsverkenner uit met ondersteuning voor 7-Zip- en TAR-archieven. Hierdoor kunnen gebruikers gemakkelijk dergelijke bestanden aanmaken. Op dit moment kunnen gebruikers alleen zipbestanden aanmaken via de File Explorer. De lijst met snelle instellingen in de taakbalk krijgt een scrollbare weergave. Er is officiële ondersteuning voor Wi-Fi 7 toegevoegd en nog veel meer. Windows 11 24H2 wordt later dit jaar uitgebracht voor alle gebruikers. Zo meldt Microsoft, er is echter nog geen specifieke releasedatum gegeven.