Verwachte leestijd: 3 minuten

Internet Explorer is op 15 juni officieel met pensioen gegaan. Het zal op veel pc’s worden uitgeschakeld in een toekomstige Windows-update.

Wanneer Wordt Internet Explorer Verwijderd

Wat u moet weten

  • Op 15 juni 2022 is Internet Explorer officieel met pensioen, het heeft meer dan 25 jaar haar gebruikers toegang gegeven tot internet.
  • Gebruikers van Internet of Explorer zullen de komende maanden geleidelijk worden omgeleid naar Microsoft Edge dat heeft IE modus.
  • Internet Explorer zal uiteindelijk permanent worden uitgeschakeld in een toekomstige Windows Update.

Einde van Internet Explorer

Na meer dan 25 jaar dienst is Internet Explorer op 15 juni 2022, officieel met pensioen. Ondanks dat het het mikpunt was van veel grappen, heeft Internet Explorer miljoenen mensen toegang gegeven tot het web. Ook al werd het vaak alleen gebruikt om andere browsers te downloaden.

In de komende maanden worden gebruikers die Internet Explorer nog steeds willen gebruiken, omgeleid naar Microsoft Edge met IE modus. Microsoft zal Internet Explorer op veel pc’s volledig uitschakelen via een toekomstige Windows Update.

Wanneer Wordt Internet Explorer Verwijderd

Ondanks de jarenlange waarschuwing door Microsoft over de browser zijn pensionering, wordt Internet Explorer nog steeds door heel wat organisaties en sites gebruikt. Om gebruikers te helpen bij de overgang, heeft Microsoft de IE modus aan Edge toegevoegd. Waardoor webpagina’s waarvoor oudere technologieën nodig zijn, kunnen blijven functioneren.

Gebruikers van de verouderde browser worden doorverwezen naar IE modus in Microsoft Edge. Hun gegevens, zoals favorieten, wachtwoorden en instellingen, worden geïmporteerd uit Internet Explorer. De knop Opnieuw laden met IE modus verschijnt in de werkbalk van Edge wanneer gebruikers proberen een pagina te laden die de IE modus nodig heeft om te functioneren. Gebruikers kunnen Edge ook zo instellen dat sites automatisch worden geopend in IE modus.

Wanneer Wordt Internet Explorer Verwijderd

IT-professionals kunnen de IE modus voor pagina’s automatiseren, wat problemen moet verminderen binnen organisaties die Internet Explorer nodig hebben voor applicaties en sites. Beheerders kunnen ook een lijst met sites opstellen die IE modus vereisen en deze automatisch laten laden met de tool.

Microsoft heeft ondersteuning toegezegd voor IE modus in Edge tot minimaal 2029.

Beperkte ondersteuning

Terwijl Internet Explorer nu officieel met pensioen is op verschillende versies van Windows. Blijven de volgende Windows versies de browser ondersteunen:

  • In support Windows 10 LTSC releases, inclusief IoT;
  • Alle Windows Server versies;
  • Chinese overheidseditie in Windows 10;
  • Windows 8.1;
  • Met uitgebreide beveiligingsupdates, of ESU, in Windows 7.

Natuurlijk hoeven organisaties de IE modus of Internet Explorer, op ondersteunde versies van Windows, niet te blijven gebruiken. Microsoft moedigt gebruikers echter aan om over te stappen naar Edge.

In plaats van te wachten tot je wordt omgeleid naar Microsoft Edge, kun je het gemakkelijkst vandaag nog aan de slag met Microsoft Edge.

Zegt Microsoft in een reactie.

Microsoft heeft eerder dit jaar een afscheidsvideo met Internet Explorer gedeeld die ook gebruikers kennis laat maken met Edge: