Een Batterijrapport Maken in Windows 10

Verwachte leestijd: 5 minuten

Van de redactie: Met de nieuwe Surface Book en Surface Pro 4 firmware dachten we dat dit een goede manier zou zijn om het genereren van een batterijrapport opnieuw uit te voeren; voor degenen die willen zien of de patch zaken heeft opgelost.

Als u Windows 10 op een laptop of tablet gebruikt, is de batterijduur een van de belangrijkste dingen die u constant observeert. Er is nooit genoeg batterij voor een draagbaar apparaat, dus hoe we ermee omgaan, is belangrijk.

Wat gaan we doen

Het is super eenvoudig om de geschatte batterijduur op uw laptop of tablet te controleren. Gewoon klikken op het batterijpictogram in het systeemvak. U kunt het resterende batterijpercentage en de geschatte tijd die u moet werken zien. Die schatting is echter precies dat, het is uitsluitend afhankelijk van wat u op dat moment doet. Alleen omdat het 8 uur aangeeft, wil nog niet zeggen dat u zoveel tijd heeft als u bijvoorbeeld gaat gamen.

Dit probleem roept de vraag op: wat is uw werkelijke batterijduur op uw laptop? Met andere woorden, is er een werkelijke batterijduur op basis van uw gebruik in de praktijk in combinatie met laad en ontlaad snelheden? Het antwoord: ja, hoewel het een beetje lastig is om het te vinden.

Deze methode is zeker niet nieuw, sterker nog, elke recente versie van Windows kan het niet alleen Windows 10. Maar voor veel mensen die net beginnen, wilt u dit commando weten. Laten we beginnen!

Een batterijrapport genereren in Windows 10

1. Met de rechtermuisknop klikt u op het menu Start om het menu te openen

Een Batterijrapport Maken in Windows 10

2. Opdracht prompt

Kies Command Prompt (Admin) in het menu. Merk op dat dit de Admin versie moet zijn en geen gewone opdrachtprompt.

Een Batterijrapport Maken in Windows 10

3. Ja tegen UAC prompt

Er verschijnt een prompt waarvoor u toestemming moet geven

Een Batterijrapport Maken in Windows 10

4. Commando

Kopieer en plak powercfg / batteryreport / output “C: \ battery_report.html” in het opdrachtprompt venster. Merk op dat u voor de pro’s de uitvoer naar elke map kunt toewijzen. Voor de eenvoud kunt u het rapport plaatsen in de C: \ root map. Zonder een locatie op te geven:

powercfg /batteryreport
Een Batterijrapport Maken in Windows 10

5. Open bestand

Gebruik Explorer om naar C: \ aka de hoofdmap te navigeren. U zou een bestand met de naam battery_report.html moeten zien . Dubbelklik erop om het bestand in uw standaardbrowser te openen, bijv. Microsoft Edge, Chome, Opera.

Een Batterijrapport Maken in Windows 10

Dat is het!

Het rapport begrijpen

Het rapport zelf is opgebouwd uit een paar ietwat voor de hand liggende onderafdelingen. Het eerste gebied definieert de parameters van de hardware, de OS versie en andere bestandsdetails. Merk op dat dit rapport om enigszins voor de hand liggende redenen niet voor desktop pc’s wordt gegenereerd.

Een Batterijrapport Maken in Windows 10

Het volgende gedeelte heet Geïnstalleerde batterijen en geeft een algemeen overzicht van de batterij die in uw computer is geïnstalleerd. 

Een Batterijrapport Maken in Windows 10
  • Deze informatie omvat naam, fabrikant, chemie, ontwerpcapaciteit en volledige laadcapaciteit.
Een Batterijrapport Maken in Windows 10

Recent gebruik

Recent gebruik is een erg handig gedeelte omdat het de tijd, status (actief, onderbroken), stroombron en resterende capaciteit van de batterij beschrijft. Kort gezegd is dit het record van wanneer de laptop is ingeslapen, actief werd en / of opgeladen met wisselstroom, samen met de mWh capaciteit. Als uw computer ontwaakt terwijl dat niet zou moeten, zou u deze hier moeten zien. Er is ook een handige grafiek voor het batterijgebruik onder dit gebied.

Een Batterijrapport Maken in Windows 10

Andere gebieden, zoals de gebruiksgeschiedenis en de capaciteit van de accu geschiedenis zijn goed om te controleren of de gezondheid van de batterij. Het is algemeen bekend dat LiOn batterijen na verloop van tijd verslechteren, en dit is waar u dat kunt zien gebeuren.

De geschatte levensduur van de batterij is waarschijnlijk de meest interessante sectie voor de meeste gebruikers. Hier kunt u zien wat het besturingssysteem voorspelt voor de batterijduur van uw computer bij regelmatig gebruik. Deze feedback is doorgaans stabieler en nauwkeuriger dan de live schatting die u vindt door op het batterijpictogram te klikken.

Geschatte levensduur

Zoals bij alle gegevensbronnen geldt: hoe meer informatie deze tool heeft, hoe nauwkeuriger het rapport. Als je net een nieuw besturingssysteem hebt geïnstalleerd (inclusief een aantal Insider builds), heb je een paar stroomcycli en een paar dagen nodig voordat het batterijrapport voldoende gegevens heeft om waardevol te zijn. Hoe langer u het besturingssysteem gebruikt en hoe meer u de laptop van netstroom houdt, des te beter zijn de schattingen voor de lange termijn.

Een Batterijrapport Maken in Windows 10

Tot slot

Hoe dan ook, u kent nu een truc om veel meer details over de batterij van uw laptop te krijgen! Maak er gebruik van en controleer het af en toe om er zeker van te zijn dat er niets misgaat.

Wilt u meer weten over de energie instellingen in windows 10, lees dan dit Windows 10 artikel: Beheer energie-instellingen in Windows 10.