De nieuwe Media Player komt naar Windows 10, die Groove Music zal vervangen. In het Release Preview kanaal van het Windows 10 Insider programma heeft Microsoft stilletjes een bijgewerkte versie van Groove Music uitgebracht. Die moet de oude muziekspeler vervangen door een gloednieuwe app met de naam Windows Media Player.

Windows 11 Media Player Ook in Windows 10

De Media Player van Windows 11 wordt langzaam uitgerold naar insiders van Windows 10 die zich hebben aangemeld bij het Release Preview Kanaal. De speler doet denken aan de originele Windows Media Player. Maar het gebruikt WinUI 3.0 en het Fluent Design systeem van Microsoft. Ook al heeft Windows 10 geen afgeronde hoeken, u zult bij deze nieuwe Media Player nog steeds denken aan het ontwerp van Windows 11.

De nieuwe Media Player werd voor het eerst getoond tijdens een Windows Insider Programma in 2021. Later werd het vrijgegeven voor alle Windows 11 gebruikers. Microsoft heeft al die tijd gezwegen over de release in Windows 10 totdat de update van vandaag in het Release Preview kanaal, de Media player naar het besturingssysteem bracht.

Windows 11 Media Player Ook in Windows 10
Media player weigert YouTube links af te spelen

Er zijn te veel gratis mediaspelers beschikbaar voor Windows, maar Microsoft is niet te laat met de speler. Ook zijn er betere alternatieven verkrijgbaar, zoals VLC en MPV, de nieuwe Windows Media Player is nog steeds een redelijk goede optie voor nieuwe gebruikers. Ondanks dat het sinds de release in 2021 weigert YouTube links af te spelen.

Zo krijgt u de nieuwe Windows Media Player in Windows 10

De nieuwe app vindt u als update in de Microsoft Store. Om de speler te krijgen, gaat u naar Microsoft Store –> Bibliotheek en controleer je op updates. Een update vervangt automatisch de bestaande Groove Music-app en migreert je afspeellijsten naar de nieuwe app.

Windows 11 Media Player Ook in Windows 10

Deze nieuwe mediaspeler is beschikbaar in zowel donkere als lichte modus. Ook respecteert het de accentkleur in Windows 10. Standaard wordt het kleurenschema van zwart en oranje gebruikt, anders is het wit en oranje.

De Media Player is vrij eenvoudig van ontwerp en het werkt goed. In tegenstelling tot Groove Music kan Media Player zowel audio- als videobestanden afspelen URL streams echter lijkt kapot te zijn. Net als de app Movies & TV is er hier ook HDR ondersteuning. U heeft dus de mogelijkheid nieuwe moderne films in dit specifieke bestandsformaat af te spelen met de nieuwe speler.

Windows 11 Media Player Ook in Windows 10

De huidige versie van Windows Media Player is 11.2209.30.0 u dient minimaal Windows 10 Build 19042 te gebruiken. Om van de speler gebruik te maken. Wanneer u niet kunt wachten tot de update op uw systeem arriveert dan kunt u het offline pakket van de app downloaden en de .msixbundel uitvoeren.