Verwachte leestijd: 5 minuten

Einde Ondersteuning Voor Office 2016 2019

Alle bovengenoemde applicaties en servers (inclusief Office 2016, Office 2019) zullen het einde van de ondersteuning (EOS) bereiken op 14 oktober 2025. Na deze einddatum zal Microsoft geen beveiligingsfixes, fout oplossingen of technische ondersteuning meer bieden. Het gebruik van producten na bovenstaande datum maakt uw organisatie en pc’s kwetsbaar voor mogelijke beveiligingsbedreigingen, productiviteitsverliezen en nalevingsproblemen.

Het bedrijf raad aan om apparaten die eindproducten ondersteunen te migreren naar de cloud met Microsoft 365 E3 om continu ondersteund te blijven. Microsoft 365 E3 omvat bekende Microsoft 365-apps. Zoals Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Teams en meer – samen met online services zoals SharePoint en Exchange. Microsoft 365 E3 is een uitgebreide oplossing. Die niet alleen de bekende Microsoft 365-apps bevat. Maar ook een reeks aanvullende mogelijkheden biedt:

 • Foundational Zero-Trust: Helpt bij het beveiligen van identiteiten, apparaten en applicaties tegen bedreigingen.
 • Streamlined Endpoint Management: Biedt IT-beheerders beheertools en verbeterde gebruikerservaring voor medewerkers.
 • Productiviteit en samenwerking: Bevordert de samenwerking binnen uw organisatie, bevordert nieuwe manieren van werken.

Er is geen ‘one-size-fits-all‘ benadering voor hoe EOS te beheren. Daarom biedt Microsoft ook andere oplossingen aan om aan uw unieke behoeften te voldoen.

Voor apparaten die losgekoppeld moeten blijven of nog niet klaar zijn om naar de cloud te verhuizen. Heeft Microsoft een Office Long-Term Servicing Channel (LTSC) gelanceerd. Deze versie van Office is ontworpen voor apparaten die geen functie-updates kunnen accepteren of verbinding kunnen maken met internet.

Om Exchange Server on-premises te blijven uitvoeren, wordt de volgende versie van Exchange Server verzonden in H2 van 2025. Het bedrijf raad klanten aan om nu over te stappen naar Exchange Server 2019. De volgende versie van Exchange Server wordt uitgebracht voordat Exchange Server 2019 en Exchange Server 2016 het einde van hun levensduur bereiken. Klanten kunnen een in-place upgrade uitvoeren van Exchange Server 2019 naar de volgende versie.

Hieronder staan enkele andere stappen. Die kunt u nemen om uw organisatie voor te bereiden op het einde van de ondersteuning voor Office 2016 en Office 2019.

Einde Ondersteuning Voor Office 2016 2019

Het voorbereiden op het einde van de ondersteuning voor Office 2016 en Office 2019 kan een uitdaging zijn. Maar met de juiste stappen kunt u de overgang soepel laten verlopen. Hier zijn enkele stappen die u kunt nemen:

 1. Begrijp de impact: Begrijpen wat het einde van de ondersteuning betekent voor uw organisatie. Dit betekent dat er geen beveiligingsupdates, bugfixes of technische ondersteuning meer zullen zijn voor deze producten na de einddatum.
 2. Evalueer uw huidige omgeving: Kijk naar de producten die u momenteel gebruikt. Bepaal welke impact het einde van de ondersteuning zal hebben. Dit kan betekenen dat u moet kijken naar welke versies van Office u momenteel in gebruik heeft en welke servers u gebruikt.
 3. Maak een migratieplan: Zodra u een duidelijk beeld heeft van uw huidige omgeving, kunt u een plan maken voor hoe u gaat migreren naar ondersteunde producten. Dit kan betekenen dat u overstapt naar Microsoft 365 E3 of dat u gebruik maakt van de Office Long-Term Servicing Channel (LTSC) voor apparaten die niet verbonden kunnen zijn met internet.
 4. Voer de migratie uit: Zodra uw plan klaar is, kunt u beginnen met de migratie. Dit kan een complex proces zijn, dus het kan nuttig zijn om hulp in te roepen van IT-professionals of consultants.
 5. Blijf up-to-date: Zelfs nadat de migratie is voltooid, is het belangrijk om up-to-date te blijven met de nieuwste updates en beveiligingspatches om ervoor te zorgen dat uw organisatie veilig blijft.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat elke organisatie uniek is, dus wat voor de ene organisatie werkt, werkt misschien niet voor de andere. Het is belangrijk om een oplossing te vinden die past bij de unieke behoeften van uw organisatie.

Er zijn verschillende alternatieven voor Microsoft Office 2016 en 2019 die u kunt overwegen. Hier zijn enkele van de meest populaire:

 1. Google Workspace (voorheen G Suite): Dit is een cloudgebaseerde suite die vergelijkbare functionaliteiten biedt als Microsoft Office, inclusief documentverwerking, spreadsheets, presentaties en meer.
 2. Apache OpenOffice: Dit is een open-source office suite die een goede keuze kan zijn voor mensen die op een klein budget zijn, geen behoefte hebben aan veel toeters en bellen, en zich comfortabel voelen bij het gebruik van open-source kantoortoepassingen.
 3. Libre Office: Dit is een andere open-source office suite die veel van dezelfde functies biedt als Microsoft Office.
 4. Apple iWork: Als u een Mac-gebruiker bent, is Apple’s eigen office suite, iWork, een geweldig alternatief. Het bevat Pages voor tekstverwerking, Numbers voor spreadsheets en Keynote voor presentaties.
 5. WPS Office: Dit is een gratis office suite die compatibel is met Microsoft Office-documenten. Het bevat ook een gratis PDF-lezer.
 6. Dropbox Paper: Dit is een samenwerkingsgerichte documentbewerker die in uw webbrowser werkt.

Het is belangrijk om te onthouden dat elk van deze alternatieven zijn eigen voor- en nadelen heeft, dus het is het beste om ze uit te proberen en te zien welke het beste bij uw behoeften past. Het is ook belangrijk om te overwegen hoe gemakkelijk het zal zijn om documenten te delen en samen te werken met anderen die mogelijk andere office suites gebruiken.