Moderne codering voor Windows 11

Verwachte leestijd: 2 minuten

Windows 11 zal vanaf volgend jaar een nieuwe standaard opdrachtregel hebben.

Verwissel De Standaard Commandoregel App
Windows 11 Terminal met Virtual Ubuntu

Wat u moet weten

  • Windows Terminal wordt de standaard opdrachtregel in Windows 11.
  • De wijziging zal in de loop van 2022 plaatsvinden voor Windows 11.
  • U kunt de standaard opdrachtregel app in Windows 11 al wijzigen via de app Instellingen.

Windows 11 zal in 2022 een nieuwe standaard commando regel hebben. Microsoft heeft aangekondigd dat het van plan is om in de loop van het komende jaar van Windows Terminal de standaard commando regel app te maken. Het bedrijf zal de switch testen via het Windows Insider programma voordat het voor het publiek wordt uitgerold.

Wat is een standaardterminal?

Een standaardterminal is de terminal emulator die standaard wordt gestart bij het openen van een opdrachtregeltoepassing. Vanaf het begin van Windows was de standaard terminal emulator altijd de Windows Console Host, conhost.exe. Dit betekent dat shells zoals Command Prompt en PowerShell altijd zijn geopend in de Windows Console Host.

Lange tijd konden gebruikers de console host niet gemakkelijk vervangen. Er waren zeker derde partijen die het besturingssysteem hebben aangesloten om het mogelijk te maken, maar het werd nooit echt ondersteund. Nu opent Microsoft de functionaliteit zodat andere terminals als standaard kunnen worden ingesteld, inclusief Windows Terminal.

Standaard terminalinstelling

In Windows 11 kunt u Windows Terminal instellen als uw standaardervaring. Deze instelling is op meerdere plaatsen te vinden: op de pagina Ontwikkelaars instellingen van Windows-instellingen. In de instellingen van Windows Terminal op de opstartpagina en in het eigenschappenblad van Windows Console Host.

Verwissel De Standaard Commandoregel App

Microsoft benadrukt dat de Windows Console Host de standaard opdrachtregeltoepassing is sinds de dageraad van Windows.

In de loop van 2022 zijn we van plan om van Windows Terminal de standaardervaring op Windows 11 apparaten te maken. We beginnen met het Windows Insider programma en gaan door ringen totdat we iedereen in Windows 11 hebben bereikt.

Zegt Kayla Cinnamon van Microsoft in haar artikel.

Door de standaard app voor deze ervaring in Windows te wijzigen, wordt de Windows Terminal geopend wanneer gebruikers de opdrachtprompt willen starten. Dit is een modernere manier van werken, aangezien de Windows Terminal tabbladen, thema’s en GPU versnelde tekstweergave ondersteunt.