De nieuwe Outlook wordt in 2024 officieel gelanceerd. Het zal de app Mail & Kalender vervangen.

Outlook Vervangt De Mail App in Windows 11

Wat u moet weten

  • Microsoft heeft een tijdlijn gegeven voor wanneer de nieuwe Outlook app de app Mail & Kalender zal vervangen in Windows 11.
  • Vanaf 2024 zullen gebruikers de nieuwe Outlook app voor geïnstalleerd zien op Windows pc’s.
  • De app Mail & Agenda wordt in september 2024 verwijderd uit de Microsoft Store.

Microsoft heeft een update uitgebracht op haar website wanneer gebruikers de nieuwe Outlook-client kunnen verwachten. Deze zal een vervanging zijn voor de ingebouwde Mail & Kalender app in Windows 11. Vanaf begin 2024 worden nieuwe pc’s met Windows geleverd met de vooraf geïnstalleerde Outlook-app, in plaats van de oude Mail & Agenda-apps.

Outlook Vervangt De Mail App in Windows 11

De app blijft tot september 2024 beschikbaar om te downloaden van de Microsoft Store, wanneer Microsoft van plan is de app te verwijderen en de ondersteuning ervan stop te zetten. Op dat moment is de nieuwe Outlook Mail-client ook de standaard e-mail- en kalender ervaring op Windows pc’s.

Vreemd genoeg is september 2024 bijna het moment waarop Microsoft, naar verwachting, de volgende grote versie van Windows zal uitbrengen, met de codenaam Hudson Valley. Het is waarschijnlijk dat de volgende versie van Windows (wellicht Windows 12?) wat wordt geleverd met de nieuwe Outlook-app vooraf geïnstalleerd als de standaard e-mailclient.

Hudson Valley

Over de 2024 uitgave van de Windows update is op dit moment nog niet veel bekend. Het bevindt zich momenteel in de vroege plannings- en ontwikkelingsfase. Gesprekken van medewerkers binnen het bedrijf noemen het Hudson Valley, hoewel we niet zeker weten of dat een definitieve codenaam voor het project is. 

De app Mail & Kalender in Windows 11 worden op dit moment voor meer dan twee jaar door Microsoft verwaarloosd. De app heeft sinds de lancering van Windows 11 geen nieuwe functies of grote updates ontvangen. Veel gebruikers vinden de app te eenvoudig om als een serieuze  e-mailclient te gebruiken. 

De nieuwe Outlook-client is web gebaseerd en bouwt voort op de uitstekende Outlook-webservice. Compleet met een vergelijkbare interface en een geavanceerde e-mail bediening. In september 2024 zal Microsoft de app werk- en persoonlijke accounts ondersteunen, inclusief de e-mail diensten van derden, zoals Gmail, Yahoo en anderen. 

Deze app is al beschikbaar en als preview te proberen. Het is toegankelijk door naar de app Mail & Calendar in Windows 11 te gaan. Zet de schakelaar Probeer de nieuwe Outlook aan in de rechterbovenhoek van de app. U kunt de nieuwe Outlook ook handmatig downloaden rechtstreeks vanuit de Microsoft Store.

Outlook voor Windows |  Downloaden

De nieuwe Outlook app voor Windows bouwt voort op de uitstekende Outlook web service. Met geavanceerde functies, een prachtige gebruikersinterface en nog veel meer. 

Afbeeldingen bron: Microsoft.com