Verwachte leestijd: 3 minuten

Microsoft Store is al een tijdje beschikbaar is voor Windows gebruikers, maar het loopt achter op Apple en Google. Met Windows 11 wil Microsoft zijn inspanningen in de app store vergroten door apps die in elk framework zijn gemaakt naar de Store brengen.

Windows 11 Store Nu Via De Webbrowser

Het bedrijf wil de Store een nieuwe interface laten aannemen. Die moet een snelle en gemakkelijke manier bieden om door apps te bladeren, ze te installeren en bij te werken.

Als u om welke reden dan ook de voorkeur geeft aan de webinterface boven de Microsoft Store. Dan is er een nieuwe Microsoft website waarmee u apps rechtstreeks via de webbrowser kunt downloaden. Microsoft werkt al een tijdje aan een nieuwe webgebaseerde Store voor Windows 11; het lijkt erop dat de stabiele versie van de site eerder deze maand live is gegaan.

Web gebaseerde Store

De web gebaseerde versie van de Microsoft Store is hier te vinden, het biedt een betere ervaring dan de klassieke Store. In tegenstelling tot de klassieke Store die is genest in Microsoft.com, is deze nieuwe Store verplaatst naar apps.Microsoft.com. In dezelfde Store kunt u ook extensies voor Chromium Edge doorzoeken en installeren.

Microsoft heeft officieel nog geen ontwerpvernieuwing aangekondigd dus de klassieke Microsoft Store blijft voorlopig toegankelijk.

Windows 11 Store Nu Via De Webbrowser

De Store heet Windows Apps en heeft hetzelfde doel als de oorspronkelijke Store app. Dat is u helpen inhoud te verkennen wanneer u niet bij het primaire apparaat bent. Het is ook handig als u liever links ontdekt via een zoekmachine of platforms.

Windows 11 Store Nu Via De Webbrowser

U kunt in de bovenstaande schermafbeelding zien dat de web new design Store dichter bij Windows 11 komt, het lijkt de Fluent Design principes te volgen. Het maakt gebruik van afgeronde hoeken, minimalistische pictogrammen en meer. Het mist echter ondersteuning voor de donkere modus, maar dit zal in een toekomstige release worden toegevoegd.

Apps installeren

Anders dan in de klassieke Store kunt u in de nieuwe Microsoft Store geen informatie bekijken zoals de laatste updatedatum of releasedatum van de app. Maar u kunt wel nog steeds app beschrijvingen, screenshots, recensies en beoordelingen bekijken.

Via de knop Installeren kunt u de app downloaden via een nieuwe pop-up die het installatieproces uitvoert zonder zelfs maar de app store te openen.

De portal biedt ook toegang tot traditionele desktop apps, inclusief uitgepakte apps, wat voor veel gebruikers interessant kan zijn.

De web gebaseerde Store is nog in bèta/preview deze bevindt zich nog in de vroege ontwikkeling. In de komende maanden worden meer verbeteringen verwacht.