Windows 12 is de nieuwste conceptvideo die het internet stormenderhand verovert. De video laat een kwijlwaardig ontwerp zien voor een droombesturingssysteem waar iedereen over praat.

Windows 12 Concept Video Verschijnt Online

Wat u moet weten

  • Een conceptvideo toont een visie op Windows 12, de volgende grote versie van Microsoft Windows.
  • De video bevat nieuwe opties voor de taakbalk, een opnieuw ontworpen menu Start en een vernieuwde manier om widgets te openen en aan te passen.
  • Microsoft heeft Windows 12 niet bevestigd. Ook niet dat het volgende besturingssysteem Windows 12 zal heten. Het bedrijf lijkt toch echt aan een nieuwe hoofdversie van Windows te werken.

Van de gestroomlijnde gebruikersinterface tot de indrukwekkende functies. Windows 12 heeft alles waar gebruikers om kunnen vragen in een besturingssysteem. In dit Windows artikel zullen we met u de hoogtepunten van de Windows 12 conceptvideo verkennen. Daarbij bekijken we wat deze video zo speciaal maakt.

Een kwijlend ontwerp

Het ontwerp van Windows 12 is gewoonweg adembenemend. De gebruikersinterface is schoon, modern en gebruiksvriendelijk. De video toont een nieuw menu Start dat intuïtief en aanpasbaar is. Gebruikers kunnen hun favoriete apps vastzetten en laten weergeven in een raster dat er elegant en compact uitziet. De nieuwe bureaubladachtergrond verandert naar het tijdstip van de dag. Waardoor gebruikers een gevoel van rust en kalmte krijgen terwijl ze werken. Download de achtergronden hier.

Windows 12 Concept Video Verschijnt Online

De kleuren en esthetiek van Windows 12 kunnen ook worden aangepast, zodat gebruikers er hun eigen draai aan kunnen geven.

De taakbalk is opnieuw ontworpen om hem compacter en functioneler te maken. Gebruikers kunnen nu de muisaanwijzer op een app in de taakbalk plaatsen om een miniatuurvoorbeeld van de inhoud van de app te zien, waardoor het gemakkelijk wordt om tussen apps te schakelen zonder ze te hoeven openen.

Windows 12 Concept Video Verschijnt Online

De taakbalk bevat ook een nieuw meldingscentrum dat meldingen van verschillende apps weergeeft, zodat gebruikers op de hoogte kunnen blijven van hun werk zonder te verdwalen in een zee van meldingen.

Bekijk de Windows 12 conceptvideo

De Windows 12 conceptvideo toont een groot aantal nieuwe functies die het leven van gebruikers gemakkelijker zullen maken. Een van de meest opwindende functies is de integratie van Cortana, de virtuele assistent van Microsoft, in het besturingssysteem. Cortana kan nu uw smarthome-apparaten bedienen, herinneringen instellen en zelfs muziek afspelen vanaf uw desktop.

Concept Windows 12

Een andere opwindende functie is de integratie van Microsoft Teams in het besturingssysteem. Teams is een samenwerkingsplatform waarmee gebruikers naadloos kunnen chatten, videobellen en bestanden kunnen delen met hun collega’s. Door Teams in het besturingssysteem te integreren, kunnen gebruikers gemakkelijker samenwerken met hun collega’s zonder tussen verschillende apps te hoeven schakelen.

De video toont ook een nieuwe bestandsverkenner die intuïtiever en gebruiksvriendelijker is. Gebruikers kunnen nu voorbeelden van bestanden bekijken zonder ze te hoeven openen, waardoor het gemakkelijker wordt om snel het juiste bestand te vinden. De bestandsverkenner bevat ook een nieuwe zoekbalk die naar bestanden zoekt op basis van hun inhoud, waardoor het gemakkelijker wordt om het juiste bestand te vinden, zelfs als u de naam niet meer weet.

Conclusie

Concluderend, de Windows 12 conceptvideo is een voorproefje van wat de toekomst van besturingssystemen zou kunnen zijn.

Windows 12 Concept Video Verschijnt Online

Het kwijlende ontwerp, de intuïtieve gebruikersinterface en indrukwekkende functies maken het een opwindend vooruitzicht voor gebruikers over de hele wereld. Ook al horen we Microsoft er officieel niet over, of en wanneer Windows 12 zal worden uitgebracht, heeft de conceptvideo zeker de eetlust van gebruikers gewekt. Daarbij weten we dat Microsoft hard aan het werk is met de ontwikkeling van Windows 12. We kunnen niet wachten om te zien wat Microsoft in de nabije toekomst nog meer voor ons heeft.