In een poging om de Mac Book van Apple uit te dagen, heeft Microsoft plannen aangekondigd om een nieuwe reeks op ARM gebaseerde chips te lanceren. De technologiegigant wil met deze nieuwe stap hen in staat zal stellen om te concurreren met Apple op de markt voor ultradunne laptops.

Microsoft Arm chips Moeten Apple Uitdagen

Samen met de nieuwe chips werkt Microsoft ook aan een nieuw besturingssysteem, Windows 12. Dat de ultieme tool voor ervaren gebruikers wil zijn.

Nieuwe ARM-chips van Microsoft

De nieuwe op ARM gebaseerde chips van Microsoft zullen speciaal worden ontworpen voor ultradunne laptops, waar de Mac-Book van Apple al een tijdje domineert. Met een focus op prestaties en batterijduur, zullen deze chips de volgende generatie Windows laptops aandrijven. Microsoft werkt samen met Qualcomm om deze nieuwe chips te ontwikkelen. Deze zullen een aangepast ontwerp hebben op basis van de Snapdragon-technologie van Qualcomm.

Microsoft Arm chips Moeten Apple Uitdagen

De nieuwe chips zullen naar verwachting aanzienlijke verbeteringen in prestaties en batterijduur bieden. Dat moet Microsoft een voorsprong geven op de Apple Mac-Book. De ARM-architectuur staat bekend om zijn energie-efficiëntie. Hierdoor kunnen laptops die worden aangedreven door de nieuwe chips van Microsoft een lange batterijduur bieden en toch uitstekende prestaties leveren.

Microsoft werkt naar verluidt samen met haar hardware partners om een reeks laptops te lanceren die worden aangedreven door de nieuwe ARM-gebaseerde chips. Deze laptops moeten concurreren met de Mac-Book van Apple. Die is al jaren de favoriete keuze voor kopers van ultradunne laptops.

Windows 12: de ultieme tool voor ervaren gebruikers

Samen met de nieuwe op ARM gebaseerde chips werkt Microsoft ook aan een nieuw besturingssysteem, Windows 12. Dit nieuwe besturingssysteem moet de ultieme tool zijn voor ervaren gebruikers, met functies en mogelijkheden die tegemoetkomen aan de behoeften van professionals en liefhebbers.

Microsoft Arm chips Moeten Apple Uitdagen
Achtergrond voor Windows 12

Windows 12 zal naar verluidt een geheel nieuwe gebruikersinterface hebben. Deze zal moderner en intuïtiever zijn dan de huidige Windows 10 interface. Het nieuwe besturingssysteem biedt ook verbeterde prestaties, met snellere opstarttijden en beter beheer van bronnen.

Microsoft werkt ook aan nieuwe functies die Windows 12 veiliger en betrouwbaarder zullen maken. Dit omvat een nieuwe beveiligingsarchitectuur. Die moet het voor hackers moeilijker maken om kwetsbaarheden te misbruiken in het besturingssysteem. Andere verbeteringen zijn betere ondersteuning voor aanraak- en peninvoer. Maar ook verbeterde ondersteuning voor virtual en augmented reality.

Microsoft Arm chips Moeten Apple Uitdagen

De nieuwe zet van Microsoft om het op te nemen tegen de Mac-Book met zijn nieuwe ARM-gebaseerde chips en Windows 12 OS is een gedurfde zet. Deze zet zou in de komende jaren zijn vruchten zou kunnen afwerpen. Met deze nieuwe producten wil Microsoft frontaal de aanval inzetten tegen Apple op laptopmarkt.

Als dit lukt, zou dit een keerpunt kunnen betekenen voor Microsoft. De afgelopen jaren heeft de softwaregigant moeite gehad om Apple bij te houden. De komende maanden zullen cruciaal zijn als Microsoft zich voorbereidt om zijn nieuwe producten te lanceren. Om te zien hoe zij het doen in vergelijking met de Mac-Book van Apple.