Windows 11 krijgt dit najaar ondersteuning voor tabbladen in Verkenner met Sun Valley 2, versie 22H2. Dit zal worden gelanceerd in september of oktober van dit jaar. Ondersteuning voor browser gelijkende tabbladen in Verkenner maakt het gemakkelijker voor gebruikers om tussen verschillende vensters te schakelen. Naast tabbladen krijgt de Verkenner ook een nieuwe rommelige gratis navigatie zijbalk.

Tabblad Gebruikt Minder Ram in Windows 11

Microsoft levert de nieuwe functie in de Verkenner naar Windows 11 in Bèta en Dev en Preview Kanaal. Hierin is de nieuwe functie voor tabbladen, standaard ingeschakeld, u kunt eenvoudig schakelen tussen verschillende vensters. Het is dus niet meer nodig om elke keer een nieuwe exemplaar van Verkenner te openen wanneer u door meer dan één map of directory tegelijk wilt bladeren.

Minder RAM gebruik met TABS in Verkenner

In vergelijking met een volwaardig nieuw venster, gebruikt een nieuw tabblad in de Verkenner minimaal geheugen. Dit gedrag hebben we waargenomen tijdens tests ook hebben diverse gebruikers vergelijkbare resultaten gerapporteerd. Als u bijvoorbeeld een nieuw tabblad start, voegt het slechts een paar megabyte toe aan het bestaande verkenner proces.

Tabblad Gebruikt Minder Ram in Windows 11

In feite is het geheugengebruik van de Verkenner met slechts 1 MB verhoogd. Dit is vooral handig als u de gewoonte hebt om meerdere instanties of vensters van Verkenner te openen. Door tabbladen te openen, kunt u het gebruik van de RAM verminderen en toch productief blijven.

Ook al wordt de update gefaseerd uitgerold, er is nog steeds een kans dat Microsoft de prestaties van de Verkenner verder zal verbeteren. Iedereen krijgt deze functie geleverd in Windows 11 22H2 wanneer deze voor het grote publiek wordt gelanceerd.

Microsoft test deze nieuwe Verkenner met een paar gebruikers in Windows 11 22H2 of nieuwer. Volgens de softwaregigant zal Verkenner met tabbladen en navigatie zijbalk de komende weken gaan uitrollen naar een bredere gebruikersbasis.

De ondersteuning voor tabbladen biedt betere prestaties, maar het vermindert ook de rommel in het nieuwe navigatiepaneel van de Verkenner.

Tabblad Gebruikt Minder Ram in Windows 11

Zoals u in de bovenstaande schermafbeelding kunt zien, maakt de vernieuwde lay-out van de Verkenner, het gebruik van de zijbalk voor gebruikers gemakkelijk om naar mappen te navigeren die voor u belangrijk zijn. Het biedt snelle toegang tot vastgezette en veelgebruikte mappen en het gebruik van OneDrive die al aan Windows zijn toegevoegd.

Microsoft wil de rommel in Verkenner verminderen en ruimte maken voor functies zoals OneDrive. Als gevolg hiervan worden de bekende Windows mappen niet langer weergegeven onder Deze pc en ligt de focus nu alleen op hardwareschijven.