Verwachte leestijd: 3 minuten

Met de PC Manager van Microsoft kunnen gebruikers eenvoudig basiscomputeronderhoud uitvoeren op een Windows pc. Daarmee kan de snelheid van hun apparaat worden verbetert met slechts één klik. 

Microsoft Geeft Pc Manager 3030 Uit

Deze app biedt een scala aan functies. Waaronder: schijfopruiming, opstart-app-beheer, virusscanning, Windows Update-controles, procesbewaking en opslagbeheer.

Zo opent u PC Health Check

Gebruik in Windows Zoeken op de taakbalk om naar PC Health Check te zoeken. Selecteer de app vervolgens in de lijst met resultaten.  

Als er een PC Health Check-update beschikbaar is, kunt u deze snel installeren voor de nieuwste versie.

Wanneer u PC Health Check niet hebt geïnstalleerd, kunt u deze installeren door naar: GetPCHealthCheckApp te gaan en de aanwijzingen te volgen om de app te downloaden en te installeren. ​​​​​​

Microsoft Geeft Pc Manager 3030 Uit

Microsoft verbetert voortdurend de prestaties van Windows 11. Ook brengt het bedrijf kleine verbeteringen aan in Windows 10. Veel gebruikers denken echter dat dat genoeg is. Microsoft werkt al enige tijd aan een nieuwe app genaamd PC Manager. Dat is een app om de prestaties van  Windows 10 en Windows 11 pc’s te verbeteren. Oorspronkelijk werd de app gelanceerd voor de Chinese pc-markt, is de tool bedoeld om de pc prestaties snel te verbeteren. Ook kan de gebruiker programma’s uitschakelen die de gezondheid en het gebruik van de pc beïnvloeden.

Installeer en gebruik PC Manager

In dit artikel zitten de gedetailleerde instructies voor het gebruik van Microsoft PC Manager in Windows 11. Wanneer u de app al hebt geïnstalleerd, lees dan het onderstaande voor de belangrijkste functies.

Installeer PC Manager op uw Windows pc

Voordat u begint, dient u ervoor zorgen dat uw pc Windows 11 of Windows 10 versie 1809 of hoger uitvoert. U kunt Windows Instellingen -> Systeem -> Info openen om de Windows-versie op uw computer te controleren.

1. Om Microsoft PC Manager te downloaden, gaat u naar pcmanager.microsoft.com en klikt u op Gratis download.  

2. Dubbelklik nu op het installatiebestand MSPCManagerSetup.exe en volg de instructies op het scherm om Microsoft PC Manager te installeren. Het is een lichtgewicht hulpprogramma van 15.8 MB, dus de installatie zou niet veel tijd moeten kosten.

Microsoft Geeft Pc Manager 3030 Uit
Afbeelding met dank aan Microsoft.com

Overzicht functies: PC Manager

  • Opslag Manager: Verwijder eenvoudig niet vaak gebruikte apps, beheer grote bestanden, voer een opruimactie uit. Stel Storage Sense in om tijdelijke bestanden automatisch te wissen.
  • Health Checkup-functie: Scant op mogelijke problemen, virussen en opstartprogramma’s om uit te schakelen. Het helpt u onnodige items te identificeren die moeten worden verwijderd, waardoor de prestaties van uw systeem worden geoptimaliseerd.
  • Pop-upbeheer: voorkom dat pop-upvensters in apps verschijnen.
  • Windows Update: scant uw systeem op openstaande updates.
  • Opstart-apps: Schakel opstart-apps op uw pc in of uit, zodat u de opstartprestaties van uw systeem kunt optimaliseren.
  • Browserbeveiliging: Hiermee kunt u er zeker van zijn dat schadelijke programma’s uw standaardbrowser niet kunnen wijzigen. Ook kunt u uw standaardbrowser wijzigen; Optioneel.
  • Procesbeheer: Stelt u in staat elk actief proces gemakkelijk te beëindigen, waardoor optimale systeemprestaties en resourcegebruik worden gegarandeerd.
  • Antivirusbescherming: Volledig geïntegreerd met Windows Security. Bescherm uw pc op elk gewenst moment.

Verhoog de prestaties in Windows 10 en 11 met de PC Manager

Dat is alles over de nieuwe versie van PC Manager van Microsoft. Het biedt broodnodige functies om de prestaties te verbeteren zonder diep in Windows-instellingen te duiken.

De PC Manager is een volledig gratis tool die exclusief is geoptimaliseerd voor Windows 10 versie 1809 of nieuwer en Windows 11.

Downloaden: Microsoft PC Manager 3.0.3.0 Beta |15,8 MB (freeware).
Websitestartpagina Microsoft PC Manager.