Verwachte leestijd: 3 minuten

De nieuwe OneDrive synchronisatie client maakt het gemakkelijker om zowel grote bestanden als een grotere aantal bestanden te synchroniseren.

64 bits Onedrive Preview in Windows 10
Microsoft.com

Wat u moet weten

  • Een 64-bits OneDrive synchronisatie client voor Windows is nu beschikbaar als openbare preview.
  • OneDrive synchronisatie client voor Windows was tot nu toe alleen in 32-bits beschikbaar.
  • De 64-bits versie is beter voor het synchroniseren van grote bestanden of een groot aantal bestanden.

Geschiedenis

Microsoft OneDrive, voorheen Windows Live Folders, Windows Live SkyDrive en Microsoft SkyDrive. Is een dienst van Windows Live om bestanden op te slaan op internet. U kunt computerbestanden online zetten en ze daarna van iedere andere computer via het internet weer openen. Het is dus mogelijk bestanden met anderen te delen, bijvoorbeeld mensen die de persoon kent.

Onedrive

De service biedt 5 GB gratis ruimte aan voor nieuwe gebruikers. Extra ruimte kan worden aangekocht. Gebruikers die al voor 22 april 2012 waren geregistreerd, kregen een opt-in om de 7GB-limiet gratis te verhogen naar 25 GB. Gebruikers kregen vanaf november 2014 van Office 365 geleidelijk aan onbeperkte ruimte. In 2015 werd dit teruggeschroefd tot 1 TB; andere gebruikers krijgen sindsdien geen 15 GB meer, maar nog 5. Wel gaf Microsoft vanaf 11 december 2015 bestaande gebruikers de mogelijkheid om hun 15 GB te behouden mits zij zich hiervoor aanmeldden via een speciale webpagina.

De service is gebouwd met HTML5-technologie en ondersteunt uploads tot 300 MB door middel van slepen en neerzetten naar de webbrowser. Er kunnen met OneDrive voor Microsoft Windows en OS X bestanden tot 2 GB worden toegevoegd.

Microsoft veranderde de naam van het product in OneDrive na een verloren rechtszaak over de naam SkyDrive tegen het Britse mediabedrijf BSkyB.


64-bits versie

Microsoft test een verbeterde versie van de OneDrive synchronisatie client voor Windows. In tegenstelling tot de huidige versie die slechts 32-bits is, komt er een 64-bits versie uit. Deze 64-bits OneDrive synchronisatie client voor Windows 10 is nu beschikbaar als openbare preview.

De 64-bits OneDrive synchronisatie client voor Windows helpt bij het synchroniseren van grotere bestanden. Het kan grote aantallen bestanden beter verwerken dan de huidige 32-bits versie.

64 bits Onedrive Preview in Windows 10

Microsoft legt de voordelen van de 64-bits versie uit in een Tech Community bericht:

De 64-bits versie is de juiste keuze als u van plan bent om grote bestanden te gebruiken. Wanneer u veel bestanden heeft en als u een computer heeft waarop een 64-bits versie van Windows draait.

Computers met 64-bits versies van Windows hebben over het algemeen meer bronnen, zoals verwerkingskracht en geheugen, dan hun voorgangers met 32-bits. 64-bit-applicaties hebben ook toegang tot meer geheugen dan 32-bit-applicaties tot zo’n 18,4 miljoen petabytes.

OneDrive synchronisatie client 64 bits voor Windows is alleen beschikbaar in de openbare preview voor AMD64-apparaten. Wat betekent dat mensen met ARM64-apparaten bij de 32-bits versie moeten blijven. Download: 64-bits OneDrive App.

Deze nieuwe versie van de OneDrive synchronisatie client wordt nu in een openbare preview uitgerold. Het zou tegen het einde van april 2021 algemeen beschikbaar moeten zijn.