Verwachte leestijd: 3 minuten

Voeg nu Clippy toe aan uw bureaublad, met deze handige, door ChatGPT aangedreven app.

Office Xp Clippy Krijg Upgrade Met Chatgpt
Clippy met ChatGPT in nieuwe app

Wat u moet weten

  • Een nieuwe app is beschikbaar in de Microsoft Store wat de kracht van ChatGPT naar Clippy brengt.
  • Clippy is gemaakt door FireCube Studios en gebruikt OpenAI om een ​​Clippy-assistent op uw bureaublad te plaatsen.
  • Net als Clippy van Office XP kan het helpen bij het schrijven van brieven, maar het kan ook vragen beantwoorden.

Verlangt u naar digitale assistenten uit het verleden, zoals Clippy? Nou, vandaag is het uw geluksdag, want een app van ontwikkelaar FireCube op Twitter is net gelanceerd.


Office Xp Clippy Krijg Upgrade Met Chatgpt

Het bedrijf FireCube Studios heeft deze week zijn gratis preview versie van Clippy gelanceerd in de Microsoft Store. Deze App is beschikbaar voor gebruikers van Windows 10 en Windows 11. Met deze versie is Clippy een manier om antwoorden te krijgen van de chatbots zoals OpenAI en ChatGPT met het GPT 3.5 model. Opmerking van de ontwikkelaar:

U kunt Clippy op het bureaublad vastzetten, zodat u er toegang toe hebt voor snelle generatieve AI antwoorden op vragen.

Waar kent u Clippy van?

Microsoft gebruikte Clippy op een slimme manier in zijn reclamecampagne voor Office XP, sinds 19 November 2001. Gebruiksvriendelijk, dat was Clippy volgens Microsoft en het ging op 12 juli 2011 met pensioen. De meeste gebruikers ergerden zich groen en geel aan het helpsysteem. Vooral omdat Clippy wiebelende, maar de gehate paperclip mag zich nog een keer nuttig maken voor het bedrijf en wel met behulp van Kunstmatige Intelligentie

Clippy en AI

Clippy van FireCube gebruikt de ChatGPT en OpenAI  services om Clippy te voorzien van complexe AI-mogelijkheden. Niet alleen kan het u helpen bij het schrijven van een brief. Dat kon de oude Clippy in Office ook, maar het kan nu ook complexe vragen beantwoorden, creatief schrijven en helpen met coderen en dat is nog lang niet alles.

Nog meer goed nieuws: de Clippy-app is gratis beschikbaar in de Windows Store. De grote vangst, althans voorlopig, is dat u een OpenAI-sleutel dient aan te schaffen om de Clippy-app echt voor u te laten werken. Toch zeggen de ontwikkelaars dat ze proberen een nieuwe versie te lanceren waarbij het kopen van die sleutel niet nodig is om Clippy te gebruiken.

De app zelf is open source en u kunt de code via GitHub hier krijgen. In een verklaring zegt FireCube Studios dat ze werken aan meer verbeteringen voor hun versie van Clippy. Dat moet het toevoegen van nog meer Office Assistant-personages mogelijk maken. Een van die assistenten is de beruchte Bob.

Office Xp Clippy Krijg Upgrade Met Chatgpt
Assistent BOB uit 2013

Mede oprichter van Microsoft en ooit voorzitter Bill Gates zet zich in voor onderwijs in de VS. Door middel van subsidies van de Bill and Melinda Gates Foundation,  lanceerde hij in 2013 de assistent BOB voor op school.

Hoe werkt Clippy?

De app vereist een persoonlijke OpenAI API-sleutel, die u hier kunt genereren zodra u een account bij OpenAI heeft gemaakt.

Office Xp Clippy Krijg Upgrade Met Chatgpt

Daarbij dient u een factureringsmethode toe te voegen. Zodra u dat hebt gedaan, voert u uw nieuw gegenereerde API-sleutel in de app in, en u zou klaar moeten zijn.