Voor de perfecte diavoorstelling 

Verwachte leestijd: 5 minuten

Microsoft heeft een update van de Foto’s-app voor Windows 11 in het DEV kanaal uitgerold. In de update worden enkele tekortkomingen van de app verholpen en zijn er nieuwe functies toegevoegd die gebruikers moeten boeien.

Nieuwe Functies in Windows 11 Fotos app

Wat u moet weten

  • Microsoft heeft een grote update uitgebracht voor de Foto’s-app in Windows 11 voor Insiders.
  • De update voegt de ontbrekende Spot fix functie weer toe en introduceert nieuwe opties voor diavoorstellingen.
  • Er is ook een bijgewerkte tijdlijn schuifbalk samen met andere algemene verbeteringen.

De update wordt geleverd met verschillende verbeteringen. Deze hebben tot doel de functionaliteit van de app te verbeteren, waaronder nieuwe opties voor diavoorstellingen. Gebruikers kunnen hiermee gemakkelijker prachtige diavoorstellingen maken en delen.

De update is eerst voor Windows Insiders

Met de nieuwe update van de Foto’s-app heeft Microsoft het voor gebruikers gemakkelijker gemaakt om verbluffende diavoorstellingen te maken. Deze zijn vervolgens makkelijk te delen met hun dierbaarste.

De update bevat verschillende nieuwe opties voor diavoorstellingen. Zoals: de mogelijkheid om muziek, bijschriften en zelfs filters aan uw foto’s toe te voegen. Door dit te doen, kunnen gebruikers gepersonaliseerde diavoorstellingen maken. Deze vertellen dan een uniek verhaal en een specifieke stemming. Maar ze kunnen ook een emotie oproepen.

Nieuwe Functies in Windows 11 Fotos app
Foto met dank aan Microsoft.com

De update verhelpt enkele problemen die gebruikers met de Foto’s-app hadden. Waar onder: trage prestaties en beperkte functionaliteit. De nieuwe versie van de app is sneller, responsiever en heeft een meer intuïtieve gebruikersinterface. Daardoor kunnen gebruikers gemakkelijker navigeren en de functies vinden die ze nodig hebben.

Al met al wordt de Foto’s-app een robuustere en gebruiksvriendelijkere applicatie door de update. Het wordt daardoor een serieuze kanshebber in de wereld van fotobewerkingssoftware en beheersoftware. Of u nu een professionele fotograaf bent of gewoon iemand die graag foto’s maakt. De nieuwe update van de Foto’s-app zal uw leven zeker gemakkelijker en leuker maken.

Nieuwe Functies in Windows 11 Fotos app
Nieuwe Spot Fix-functie om onvolkomenheden te verhelpen. | Bron: Microsoft.com

Spot Fix functie

Gebruik de functie Spot Fix om vlekken of ongewenste gebieden in uw foto te verwijderen.

Van de nieuwe opties voor diavoorstellingen tot de verbeterde functionaliteit, de app biedt nu een reeks functies die geschikt zijn voor alle soorten gebruikers. Dus als u dat nog niet hebt gedaan, is het tijd om uw Foto’s-app bij te werken en alle nieuwe functies te ontdekken die deze te bieden heeft.

Verbeteringen in de Foto’s app voor Windows 11

Microsoft heeft een nieuwe update uitgebracht voor de Foto’s-app waarin een reeks nieuwe functies wordt geïntroduceerd. Gebruikers kunnen hun foto’s nu ook verbeteren en ordenen. De update bevat verschillende nieuwe bewerkingstools, zoals de mogelijkheid om foto’s bij te snijden en te roteren. Maar ook kunt u de helderheid en het contrast aanpassen. Bovendien ondersteunt de app nu een reeks bestandsindelingen, waardoor het voor gebruikers gemakkelijker wordt om hun foto’s te importeren en exporteren.

Een ander opwindend kenmerk van de update is de mogelijkheid om in de Foto’s-app geanimeerde GIF’s van uw foto’s te maken en te delen. Met slechts een paar klikken kunnen gebruikers hun favoriete foto’s omzetten in leuke en boeiende GIF animaties. U kunt ze bijvoorbeeld delen met vrienden en familie op sociale media. De app ondersteunt ook videobewerking, waardoor gebruikers videoclips kunnen inkorten, splitsen en samenvoegen, en muziek en effecten kunnen toevoegen.

Hulpmiddelen

Naast de nieuwe functies voor bewerken en delen, bevat de Foto’s-app ook verschillende organisatorische hulpmiddelen. Zo kunnen gebruikers hun foto’s gemakkelijker beheren. De app bevat nu bijvoorbeeld een People-functie die automatisch foto’s van dezelfde persoon groepeert. Het wordt hierdoor gemakkelijker om uw foto’s te vinden en te ordenen. De app bevat ook een nieuwe Album-functie waarmee gebruikers albums kunnen maken en ordenen op basis van thema’s, evenementen of andere criteria die u kunt kiezen.

Nieuwe Functies in Windows 11 Fotos app
Maak diavoorstellingen van foto’s met muziek en animaties. | Bron: Microsoft.com

Over het algemeen is de nieuwe update van de Foto’s-app voor Windows 11 een aanzienlijke verbetering ten opzichte van zijn voorganger. Met zijn nieuwe bewerkingsfunctie, de deel- en organisatiefuncties is de app nu een veelzijdiger en gebruiksvriendelijker hulpmiddel. Het beheren en verbeteren van uw foto’s zijn ook sterk verbetert. Dus als u op zoek bent naar een krachtige en gebruiksvriendelijke app voor het bewerken en beheren van foto’s, hoeft u niet verder te zoeken. Er is de nieuwe en verbeterde Foto’s-app voor Windows 11.

Overzicht: oplossingen en verbeteringen

  • Auto Enhance is nu beschikbaar voor gebruik zonder de add-on van 93 MB te hoeven installeren.
  • Bij het importeren van foto’s van externe apparaten, kunt u nu slepen en neerzetten om de gewenste foto’s te kiezen en de snelschakelaar gebruiken om de geselecteerde bestanden te bevestigen.
  • Verborgen iCloud-foto’s worden niet langer weergegeven in de galerij.
  • Er is een probleem opgelost waarbij audio op videobestanden standaard is gedempt. De app speelt nu standaard de audio af en behoudt gebruikersinstellingen voor alle video’s.
  • Door een foto uit de Foto’s-app te kopiëren en in Outlook of Teams te plakken, wordt de afbeelding nu standaard inline ingevoegd. In plaats van een bijlage toe te voegen.
  • Multi-select foto’s: houd de SHIFT-toets ingedrukt tijdens het selecteren van foto’s in de galerij. U kunt nu meerdere opeenvolgende foto’s op een rij selecteren. Selecteert u meerdere niet opeenvolgende foto’s dan houdt u de CTRL toets ingedrukt.

Update uw Foto’s-app naar versienummer 2023.11050.2013.0 of hoger om deze nieuwe functies en oplossingen te krijgen. Voorlopig dient u echter een Windows 11 versie uit het DEV of Canarisch kanaal te gebruiken. Verwacht wordt dat de Foto’s app binnen enkele maanden naar het productie kanaal komt.

Tenslotte

De nieuwe update van Microsoft voor de Foto’s-app voor Windows 11 is een game-changer voor iedereen die graag foto’s maakt en deze wil verbeteren en ordenen. Met zijn nieuwe bewerkings-, deel- en organisatiefuncties is de app nu een robuustere en gebruiksvriendelijkere tool die u kan helpen het meeste uit uw foto’s te halen.

Dus, wanneer u dat nog niet hebt gedaan, zorg er dan voor dat u de Foto’s-app bijwerkt. Dan kunt u beginnen met het verkennen van alle nieuwe functies die deze te bieden heeft.