Verwachte leestijd: 5 minuten

Dat brengt Windows 10 naar build 19045.3271

Update KB5028244 voor Windows 10 versie 22H2 is nu beschikbaar via Windows update. Deze update is de moeite waard wanneer u vaak meldingsproblemen tegenkomt. 

Update Kb5028244 Windows 10 Uitgebracht

Deze update lost een probleem op waardoor het Windows Notifications Platform niet meer werkte. Hierdoor kwamen waarschuwingen van apps zoals WhatsApp, Telegram en zelfs Slack niet aan bij de gebruiker.

De update voor Windows 10, KB5028244 wordt niet automatisch gedownload of geïnstalleerd. Dat komt omdat het een optionele update is die wordt aangeboden via Windows-update. Windows 10 KB5028244 maakt deel uit van de uitgebreide optionele update van juli 2023. Deze updaten verhelpt veel problemen, waaronder een bug die het Windows Notification Platform kapot maakte.

Sommige gebruikers hebben gemeld dat apps zoals WhatsApp, Telegram, Slack en vergelijkbare apps geen waarschuwingen verzenden vanwege een bug in Windows. Met de release van vandaag heeft Microsoft eindelijk het probleem opgelost. Dit betekent dat u nu meldingen van alle apps zou moeten ontvangen, inclusief apps die afhankelijk zijn van hun meldingssysteem.

Update Kb5028244 Windows 10 Uitgebracht

Microsoft heeft veel van dezelfde fouten ook in Windows 11 opgelost met de optionele update KB5028254 van juli 2023. Softwaregeek.nl heeft van Microsoft begrepen dat het probleem meer werd ervaren in Windows 10 dan in Windows 11.

Hoe dan ook, wanneer u een meldingsprobleem hebt in Windows, wordt u aangeraden deze update te downloaden. Voor veel gebruikers geldt echter nog steeds het advies om te wachten met deze nieuwste optionele update tot Patch Dinsdag van 8 augustus 2023.

Download en installeer de optionele update

Volg de onderstaande stappen voor het installeren van deze optionele update van Windows 10:

 1. Open de app Instellingen via het Menu Start of Zoeken.
 2. Ga naar Bijwerken en Beveiliging.
 3. In het linkse deelvenster klikt u op Windows Update.
 4. Vervolgens klikt u op Zoeken naar updates .
 5. Onder het gedeelte Optionele kwaliteitsupdate beschikbaar klikt u op Downloaden en installeren.
 6. Start uw apparaat opnieuw op wanneer daarom wordt gevraagd.
Update Kb5028244 Windows 10 Uitgebracht
Windows Update biedt een optionele update voor download en installatie

Het is mogelijk dat u de update niet ziet, zorg er dan voor dat u de Windows 11 aanbieding van Microsoft hebt afgewezen. Later in dit artikel kunt u ook gebruik maken van het .msu offline installatieprogramma en de update implementeren.

U ziet de volgende update onder het gedeelte optionele updates wanneer u naar updates zoekt:

2023-07 Cumulatieve updatevoorbeeld voor Windows 10 versie 22H2 voor x64-systemen (KB5028244)
Offline Windows 10 KB5028244 downloaden

Windows 10 KB5028244 Directe downloadkoppelingen: .

Wijzigingen in Windows 10 KB5028244

Windows 10 KB5028244 verhelpt veel fouten. Waaronder een probleem waarbij gebruikers zich niet kunnen aanmelden bij hun apparaten wanneer ze geen internetverbinding hebben. De fout heeft gevolgen gehad voor degenen die Windows Hello of biometrische inloggegevens gebruiken. Het raakt ook de inzet van cloudvertrouwen, het installeren van deze update zou het probleem moeten oplossen.

Zo lost Microsoft ook een probleem op bij het onverwacht beëindigen van games als gevolg van fouten in Timeout Detection and Recovery of TDR. Maar het lijkt een zeldzame fout te zijn omdat we niemand konden vinden die crashes heeft gemeldt tijdens het spelen van games.

De Windows 10 update verhelpt ook een probleem met specifieke beeldscherm- en audioapparaten. Hierbij werd het beeldscherm of het geluidsapparaat niet gedetecteerd wanneer het systeem uit de slaapstand kwam.

Lijst met alle kritieke foutreparaties

Hieronder is een lijst met alle kritieke fout reparaties in Windows 10 KB5028244:

 • Microsoft heeft een probleem opgelost waardoor sommige VPN-clients kapot gingen. Een bug met VPN-clients betekent dat gebruikers geen verbinding kunnen maken met virtuele particuliere netwerken.
 • Microsoft heeft een probleem opgelost waardoor Windows Search niet correct op volledig scherm werd geopend, waardoor het Start-menu en andere acties werden geblokkeerd.
 • De optionele Windows 10-update lost ook een probleem op waarbij Win32- en UWP apps plotseling kunnen sluiten. Dat gebeurt wanneer apparaten in moderne standby gaan. Dit probleem treft gebruikers alleen wanneer bepaalde Bluetooth Telefoon Link functies zijn ingeschakeld. Op haar website beschrijft Microsoft Modern Standby als een uitbreiding op het Windows 8.1 tijdperk Standby stroommodel. Met Modern Standby maken sommige apparaten een directe aan of uit gebruikerservaring mogelijk, vergelijkbaar met Android of iPhones. Helaas werkte de functie niet meer na een Windows 11 fout waarna sommige gebruikers meldden dat de app crashed.

Bovendien lost de update de volgende problemen op:

 • Problemen die van invloed zijn op Event Forwarding Subscriptions;
 • De Windows Management Instrumentation of WMI-repository;
 • Printer stuurprogramma’s voor gebruikersmodus en tekstbewerkingsfuncties in XAML en browserbesturingen;
 • Het verbetert ook de hints voor bepaalde letters uit de Verdana Pro-lettertypefamilie.

Installatieproblemen met updates van Windows 10

Uit feedback in de Feedback app van Microsoft is gebleken dat Windows-updates vaak niet kunnen worden geïnstalleerd door problemen op uw apparaat. Er zijn veel van dit soort eigenaardigheden en daarom nemen veel gebruikers de tijd om nieuwe Windows updates te installeren.

De update van vandaag is optioneel, gebruikers dienen deze alleen te downloaden als ze de bovenstaande oplossingen echt nodig hebben. Zoals eerder al gemeldt is het advies om te wachten tot Microsoft de Patch Dinsdag updates uitbrengt op 8 augustus 2023.

Houd er rekening mee dat Microsoft geen nieuwe functies voor Windows 10 meer zal uitbrengen. In een ondersteuningsdocument heeft Microsoft duidelijk gemaakt dat het niet van plan is nieuwe functie-updates voor het besturingssysteem te publiceren.

Windows 10 is niet officieel dood. Het wordt alleen niet langer ontwikkeld en u krijgt geen toegang tot nieuwe functies zoals Windows Copilot of Dev Box.