Microsoft brengt Open met functie terug in Windows 11 Build 25151

Verwachte leestijd: 4 minuten

Voor testers in het Dev Channel is Windows 11 Build 25151 nu beschikbaar. Het wordt geleverd met een lange lijst met aan reparaties en verbeteringen. Toch is er een nieuwe verborgen functie: een opnieuw ontworpen dialoogvenster openen met voor apps of bestanden. Eerder dit jaar werd die voor het eerst gespot en werd vervolgens uit de builds verwijderd.

Openen Met Dialoogvenster is Terug

Windows 11 Build 25151 is niet gebonden aan een bepaalde functie-update, maar er wordt van uitgegaan dat het deel uitmaakt van de functie-update van volgend jaar. Omdat Windows 11 23H2 zich in de vroege ontwikkelingsfase bevindt, zijn er geen nieuwe functies. De officiële lijst met veranderingen voor Build 25151 vermeldt dan ook geen enkele belangrijke wijziging.

Reparaties en wijzigingen

Verkenner

  • Een schaalprobleem is opgelost waardoor de tabbladen onverwacht groot konden worden.
  • Als u met de rechtermuisknop op een tabblad klikt en vervolgens ergens anders in Verkenner klikt, zou het contextmenu nu betrouwbaarder moeten worden gesloten.

Andere wijzigingen

  • Diverse oplossingen die in Build 25145 problemen gaven waar onder het afsluiten via het menu Start niet werkte voor sommige Insiders. In plaats daarvan onverwacht opnieuw opstarten, daarom wordt dit verwijderd uit de lijst met bekende problemen. Als u dit probleem blijft ondervinden met de laatste updates, meld dit dan in de Feedback Hub.
  • Een crash met een hoge Windows-beveiligingsapp opgelost.
  • De pagina Uitsluitingen in de Windows-beveiligingsapp bijgewerkt, zodat bestandspaden nu beter gebruik maken van de beschikbare ruimte in plaats van te worden ingekort wanneer er nog ruimte beschikbaar is.
  • Onderliggend probleem opgelost dat een crash veroorzaakte bij het verwijderen van poorten in printui /s.
  • Er is een probleem opgelost waardoor afdrukken niet werkte vanuit UWP apps voor sommige Insiders in de laatste 2 builds.

Open met functie

De DEV build 25151 van Windows 11 bevat echter één nieuwe functie: een nieuw open dialoogvenster. Het dialoogvenster Openen met verschijnt wanneer u met de rechtermuisknop op een bestand klikt om het te openen met een bepaalde app. Het dialoogvenster Openen met is voor het laatst vernieuwd in Windows 8. Microsoft heeft het bijgewerkt met de ontwerpprincipes van Windows 11.

Openen Met Dialoogvenster is Terug

In de bovenstaande schermafbeelding kunt u zien dat het aankomende dialoogvenster van Windows 11 zo wel een licht als een donker thema ondersteunt. Als het thema van uw apparaat is ingesteld op donker, wordt het dialoogvenster Openen met automatisch in het donker weergegeven. Ook kunt u terugkeren naar de lichte interface door de thema instellingen van Windows 11 zelf te wijzigen.

Microsoft heeft de ervaring ook vereenvoudigd door het mogelijk te maken om uw standaard app met slechts één klik bij te werken.

Deze functie is niet voor iedereen beschikbaar, het wordt alleen op bepaalde machines weergegeven. Het is nog niet duidelijk of de functie klaar zal zijn voor Windows 11 22H2. Er is echter een kans dat Microsoft deze zal vrijgeven via een toekomstige cumulatieve update.

Verbeteringen in Windows 11 Build 25151

Build 25151 van Windows 11 lost veel problemen op. Zo is er een probleem opgelost waarbij de tabbladen van de Verkenner onverwacht groot konden worden. U kunt met de rechtermuisknop op een tabblad klikken en vervolgens ergens anders in Verkenner klikken om het contextmenu nu betrouwbaar te sluiten.

Een andere fout die is opgelost waarbij afsluiten via het menu Start voor sommige testers niet werkte. Deze Windows 11 Build heeft ook wijzigingen aangebracht in Uitsluitingen binnen Windows-beveiliging. Wat betekent dat bestandspaden nu beter gebruik maken van de beschikbare ruimte.

Er is een fout opgelost die een crash veroorzaakte bij het verwijderen van poorten in printui /s. Het softwarebedrijf heeft ook een probleem verholpen waarbij afdrukken vanuit UWP-apps voor sommige Insiders niet werkte.