Dat moet systeem RAM crash voorkomen

Afgelopen week heeft Microsoft heeft drie Insider-builds uitgebracht, een voor het nieuwe Canary-kanaal, een voor het Dev-kanaal en nog twee voor het Bèta-kanaal. 

Aantal Windows 11 Tabbladen Wordt Beperkt

Voor wie het allemaal niet heeft gevolgd: builds uit het Canary-kanaal zijn vers van de pers. Zij bieden we beperkte documentatie voor builds die naar het Canary-kanaal worden uitgegeven. Zo deelt Microsoft in dit kanaal geen bekende problemen. En zullen ze niet voor elke uitgave een blogpost publiceren. Dat gebeurt alleen wanneer er nieuwe functies beschikbaar zijn in een build. Canary builds zijn door Microsoft sinds begin dit 2023 aan het Insider programma toegevoegd.

Zoals inmiddels bekent is, kunnen deze Insider-builds aankomende functies onthullen die nog niet publiekelijk zijn aangekondigd. Een dergelijke toevoeging kan een wijziging zijn van het aantal tabbladen dat Windows 11 toestaat.

Tabbladen

U kunt met behulp van de sneltoets Alt+Tab tabbladen in onder meer Verkenner en uw browser creëren. Microsoft werkt aan een beperking van het aantal recente tabbladen in Windows 11 wat waarschijnlijk het ingebouwd wordt in Moment 3.

Deze functie werd toevallig door een Windows liefhebber en detective gespot en op Twitter geplaatst. Het lijkt erop dat Microsoft het aantal tabbladen wil beperken dat wordt weergegeven bij het uitlijnen. In elk van de meest recente Insider-builds, heeft Microsoft de Alt+Tab optie in Instellingen aangepast. Het bedrijf laat in de laatste Dev build maximaal 20 van de meest recente tabbladen toe, zoals u kunt zien in de onderstaande afbeelding:

Aantal Windows 11 Tabbladen Wordt Beperkt

In eerdere builds, bijvoorbeeld in build 25314, stond Microsoft nog Alle tabbladen toe om te wisselen.

Aantal Windows 11 Tabbladen Wordt Beperkt

De rest van de opties blijven hetzelfde, namelijk: 5 meest recente tabbladen, 3 meest recente tabbladen en Geen tabbladen weergeven. Zoals hierboven vermeld, heeft de twitteraar opgemerkt dat alle Insider-builds de functie hebben ontvangen. Dat betekent dat deze optie mogelijk zou kunnen worden uitgerold naar de Moment 3 update.

Op de optie werd door Microsoft al gehint op 30 maart 2023 met de post voor de Windows 11 insider preview build 23424. Waarbij een probleem met Microsoft Edge tabbladen werd verholpen.

Aantal Windows 11 Tabbladen Wordt Beperkt

Uit tests met Windows 11 builds blijkt dat Microsoft deze functie heeft toevoegt om de impact te verminderen die tabbladen kunnen hebben op het systeemgeheugen. Vooral in situaties waarin Slapende Tabs mogelijk zijn uitgeschakeld, soms ook op de low end systemen.


Low end computer?

Low end systemen zijn meestal goedkoop in de zin dat de onderdelen in zo’n systeem niet van de hoogste kwaliteit zijn, maar ook niet de snelste. Soms zijn het zelfs oude onderdelen. Dat ze goedkoop zijn maakt nog niet dat het systeem als low-end wordt betiteld.

Het feit ligt daarin dat het lagere prestaties heeft dan concurrerende producten, dat is de reden waarom het een low-end genoemd wordt. Dit in tegenstelling tot mid-range, wat een soort gemiddelde is. En high-end, waar een systeem dicht bij de snelste zit die op dat moment beschikbaar is.