Verwachte leestijd: 3 minuten

Microsoft lijkt te werken aan een nieuwe beveiligingshub genaamd Microsoft Defender voor Windows 11. Op dit moment is er heel weinig bekend over de nieuwe beveiligingsapp van Windows 11. Maar het lijkt erop dat Microsoft Defender een beveiligingshub of dashboard gaat worden voor alle aangesloten apparaten en producten.

Nieuwe Beveiligingshub Voor Windows 11
Bron: Microsoft.com

In Windows 10 en 11 wordt al gebruik gemaakt van een Windows Security app waarmee iedereen de status van de beveiligingsservice kan bekijken. Ook de beveiligingsfuncties zoals firewall instellingen en bescherming tegen ongewenste programma’s kan in of uit worden geschakeld.

Aan de andere kant heeft Microsoft Defender, dat is gebaseerd op WinUI en Fluent Design, een eenvoudige interface. Het heeft tot doel naadloze, gepersonaliseerde bescherming te bieden voor alle verbonden accounts. Zo kan Microsoft Defender preview een beveiligingsdashboard worden voor al uw apparaten.

Nieuwe Beveiligingshub Voor Windows 11

De officiële Store beschrijving en het materiaal in de .msixbundle van de app suggereren dat de app verder gaat dan alleen Windows 11. In het .msix bestand van Microsoft Defender zijn pictogrammen gevonden van Android-telefoons, iPhone en Mac. Dit zou erop kunnen wijzen dat gebruikers met de nieuwe app de status van verbonden besturingssystemen, waaronder iOS/macOS en Android, kunnen bekijken.

Microsoft Defender vervangt waarschijnlijk niet de bestaande Windows Security app, waarmee gebruikers de huidige beveiligingsinstellingen van Windows kunnen wijzigen.

Een beveiligingshub voor Windows 11?

Er is een punt bereikt waarop onze apparaten en ecosystemen met elkaar verbonden zijn. Er kunnen tal van goede redenen zijn voor Microsoft om een ​​optioneel beveiligingsdashboard toe te voegen aan Windows 11. Door de globale veranderingen en vooral doordat veel gebruikers thuis (moeten) werken. Zij kunnen e-mails met gerichte phishing berichten op hun telefoons openen.

De vermelding in de Store van Microsoft heeft gewezen op een familie-focus. Het is dus mogelijk dat Microsoft Defender gratis wordt aangeboden op Android en andere apparaten of dat het deel gaat uitmaken van het bestaande ATP aanbod voor Android en iOS.

Nieuwe Beveiligingshub Voor Windows 11
Bron: Microsoft.com

Tegelijkertijd kan de service worden beperkt tot bijvoorbeeld uw Microsoft 365-account, omdat inloggen met een normaal persoonlijk Microsoft account momenteel niet werkt.

Bovenstaande informatie is gebaseerd op de gelekte Microsoft Defender app. We kunnen dus niets met zekerheid zeggen, omdat het geruchten zijn met goed onderbouwd giswerk.

Microsoft moet zijn nieuwe beveiligingshub voor Windows nog officieel aankondigen, dat zal mogelijk later dit jaar kunnen gebeuren met meer details. Naast de Windows beveiligingshub werkt Microsoft ook aan een nieuwe mediaspeler en Paint app voor Windows 11.