Verwachte leestijd: 5 minuten

Microsoft heeft dinsdag 7 februari zijn nieuwe versie van Bing met ChatGPT AI onthuld.

Microsoft Onthult Nieuwe Bing Met Chatgpt

Wat u moet weten

  • Microsoft heeft afgelopen dinsdag een nieuwe versie van zijn Bing zoekmachine onthuld.
  • De nieuwe Bing gebruikt ChatGPT technologie om vragen te begrijpen en antwoorden te genereren.
  • De zoekmachine draait op de volgende generatie van het taalmodel van OpenAI. Dat is veel beter dan de versie van ChatGPT die sinds november 2022 beschikbaar is.
  • Naast de nieuwe Bing wordt een nieuwe versie van Microsoft Edge gelanceerd.

Een nieuwe versie van Bing werd dinsdag onthuld die wordt aangedreven door ChatGPT. De vernieuwde zoekmachine zal de kracht van kunstmatige intelligentie gebruiken om zoekopdrachten die in natuurlijke taal zijn geschreven te begrijpen en antwoorden te genereren. 

De nieuwe Bing heeft het taalmodel van de volgende generatie van OpenAI onder de motorkap, wat een aanzienlijke verbetering is ten opzichte van de versie van ChatGPT die de afgelopen twee maanden viraal is gegaan.

YouTube video van de presentatie

Het is een nieuwe dag om te zoeken. (…) In feite begint er vandaag een race in termen van wat u kunt verwachten. En we gaan bewegen, we gaan snel bewegen. (…) We willen veel hebben van plezier bij het innoveren in het zoeken, omdat het de hoogste tijd is

Zei Microsoft-voorzitter en CEO Satya Nadella op het AI-evenement van Microsoft.

Met name de AI die de vernieuwde Bing aandrijft, heeft actuele informatie nodig om antwoord te kunnen geven op vragen. ChatGPT 3.5, is de drijvende kracht achter de chatbot. Die sinds de lancering in november 2022 bekendheid heeft gekregen, vertrouwde op informatie uit 2021 en daarvoor.

Bespreking met Dia’s

De technologiegigant besprak echter zijn eigen manier om OpenAI te gebruiken. Het Microsoft Prometheus-model levert volgens Microsoft tijdige en relevante resultaten op.

dia1
dia1
dia2
dia2
dia3
Dia3
Dia4
Dia4
Dia5
Dia5
Dia6
Dia6
Dia7
Dia7
Dia8
Dia8

Microsoft merkte ook op dat het AI heeft gebruikt om de Bing zoekmachine te verbeteren. Volgens het bedrijf zal die verhuizing leiden tot de grootste sprong in relevantie in twee decennia.

Wanneer gebruikers de Bing website openen, krijgen ze een chatbot-interface te zien. Deze komt in plaats van een zoek vak. De klassieke versie van Bing blijft echter beschikbaar wanneer u dat wenst.

Microsoft heeft 1 miljard US Dollar geïnvesteerd in het bedrijf achter ChatGPT, OpenAI, in 2019. Een investering van meerdere miljarden dollars van Microsoft in OpenAI werd eerder dit jaar aangekondigd. De Tech gigant wil kunstmatige intelligentie integreren in al zijn producten zoals Word en wellicht een toekomstige versie van Windows. Het nieuws van vandaag is een grote stap in die richting.

AI is onlangs uitgerold naar Teams Premium en wekenlang deden geruchten de ronde dat Bing de kracht van kunstmatige intelligentie zou verwerven.

Op de Microsoft blog

Microsoft belicht de mogelijkheden van de nieuwe Bing in haar blog:

Microsoft Onthult Nieuwe Bing Met Chatgpt
Beter zoeken

De nieuwe Bing biedt u een verbeterde versie van de vertrouwde zoekervaring. Met meer relevante resultaten voor eenvoudige dingen zoals sportuitslagen, aandelenkoersen en het weer, samen met een nieuwe zijbalk die uitgebreidere antwoorden toont als u dat wilt.

Volledige antwoorden 

Bing beoordeelt resultaten van het hele internet om het antwoord dat u zoekt te vinden en vat deze samen. U kunt bijvoorbeeld gedetailleerde instructies krijgen voor het vervangen van eieren door een ander ingrediënt in een cake die u op dat moment aan het bakken bent, zonder door meerdere resultaten te scrollen.

Een nieuwe chatervaring  

Voor complexere zoekopdrachten, zoals het plannen van een gedetailleerde reisroute of het onderzoeken van welke tv u moet kopen, biedt de nieuwe Bing een nieuwe, interactieve chat. De chatervaring stelt u in staat uw zoekopdracht te verfijnen tot u het volledige antwoord krijgt waarnaar u op zoek bent. Door te vragen om meer details, duidelijkheid en ideeën, met beschikbare links zodat u onmiddellijk actie kunt ondernemen op uw beslissingen.

Een creatieve vonk 

Soms heeft u meer nodig dan een antwoord, u hebt inspiratie nodig. De nieuwe Bing kan de inhoud genereren om u te helpen. Het kan u helpen bij het schrijven van een e-mail, of het maken van een 5-daagse reisroute voor een droomvakantie naar Hawaï. Het geeft u links om uw reis en accommodaties te boeken, u kunt zich voorbereiden op een sollicitatiegesprek of maak een quiz voor een triviant avond. De nieuwe Bing citeert ook al zijn bronnen, zodat u links kunt zien naar de web inhoud waarnaar wordt verwezen.

Nieuwe Microsoft Edge ervaring 

Microsoft heeft de Edge browser geüpdatet met nieuwe AI mogelijkheden en de browser heeft een nieuw uiterlijk. Verder heeft het bedrijf twee nieuwe functionaliteiten toegevoegd: chatten en opstellen. 

Microsoft Onthult Nieuwe Bing Met Chatgpt

Met de Edge Sidebar kunt u een samenvatting van een lang financieel rapport opvragen om de belangrijkste conclusies te trekken. Vervolgens kunt u de chatfunctie gebruiken om een ​​vergelijking met de financiële gegevens van een concurrerend bedrijf op te vragen en deze automatisch in een tabel te plaatsen. 

Ook in Microsoft Edge

U kunt Edge ook vragen om u te helpen bij het samenstellen van inhoud, zoals een LinkedIn-bericht. Door het een paar aanwijzingen te geven om u op weg te helpen. Daarna kunt u het vragen om u te helpen bij het bijwerken van de toon, het formaat en de lengte van het bericht. Edge kan de webpagina waarop u zich bevindt begrijpen en zich dienovereenkomstig aanpassen.