Verwachte leestijd: 7 minuten

Windows 10 KB4601382, dat deel uitmaakt van de patch cyclus van februari 2021, wordt nu uitgerold naar pc’s met versie 20H2 en 2004.

Nieuwe Update Kb4601382 Voor Windows 10

Waarschuwing

BELANGRIJK: Als onderdeel van het einde van de ondersteuning voor Adobe Flash, is KB4577586 nu beschikbaar als optionele update van Windows Update (WU) en Windows Server Update Services (WSUS). Als u KB4577586 installeert, wordt Adobe Flash Player permanent van uw Windows-apparaat verwijderd. Eenmaal geïnstalleerd, kunt u KB4577586 niet verwijderen. Zie Update over einde ondersteuning Adobe Flash Player voor meer informatie over de plannen van Microsoft.

Download

Voor degenen die de update handmatig willen toepassen, is er ook directe downloadkoppeling voor Windows 10 KB4601382 offline installatieprogramma’s beschikbaar.

Kwaliteitsupdate

Windows 10 KB4601382 is een optionele kwaliteitsupdate en kan worden geïnstalleerd door handmatig op de knop ‘Downloaden en installeren’ in de app Instellingen te klikken. In tegenstelling tot de laatste beveiligingsupdate die in de tweede week van februari werd uitgebracht, bevat deze een lange lijst met reparaties voor kritieke problemen die de afgelopen maanden zijn gemeld.

De cumulatieve update KB4601382 brengt Windows 10 naar build 19041.844 en 19042.844 en is een Preview die is uitgebracht voor gebruikers van Windows 10, versie 2004 en Windows 10, versie 20H2. Deze cumulatieve update wordt geleverd met verschillende reparaties, vind de details hieronder.

Download Windows 10 KB4601382 Update

Windows 10 KB4601382 Directe download: 64-bits en 32-bits (x86).

Windows 10 KB4601382 alle veranderingen

 • Werkt een probleem bij waarbij onverwachte schermen worden weergegeven tijdens de Windows Out of Box Experience (OOBE).
 • Werkt een probleem bij in geavanceerde beeldscherminstellingen dat de onjuiste vernieuwingsfrequenties laat zien die beschikbaar zijn voor beeldschermen met een hoog dynamisch bereik (HDR).
 • Lost een probleem op waardoor het afspelen van video kan flikkeren bij weergave op bepaalde monitoren met lage latentie.
 • Werkt een probleem bij dat soms de invoer van strings in de Input Method Editor (IME) verhindert.
 • Werkt een probleem bij waardoor sommige toetsenbord toetsen soms niet werken, zoals de home, Ctrl of linker pijltoetsen. Dit probleem treedt op wanneer u de Japanse IME invoermodus instelt op Kana.
 • Werkt een probleem bij waarbij de verkeerde taal wordt weergegeven wanneer u zich aanmeldt bij een console nadat u de landinstelling van het systeem hebt gewijzigd.
 • Lost een probleem op met schermweergave na het openen van games met bepaalde hardwareconfiguraties.
 • Geeft het juiste envelopmediatype weer als selecteerbare uitvoerpapiersoort voor universele afdrukwachtrijen.
 • Werkt ondersteuning bij voor perforatie- en niet locaties voor afdruktaken met de lange zijde eerst papierinvoerrichting op bepaalde printers.

Update voor Windows 10 servicestack 19041.841 en 19042.841

Windows 10, versie 20H2

 • Deze build bevat alle verbeteringen van Windows 10, versie 2004.
 • Verbetert de mogelijkheid van de WinHTTP Web Proxy Auto-Discovery Service om ongeldige Web Proxy Auto-Discovery Protocol (WPAD) URL’s te negeren die door de Dynamic Host Configuration Protocol (DHCP) -server worden geretourneerd.

Windows 10, versie 2004

 • Er een is probleem op met een geheugen lek in Internet Explorer 11 dat optreedt wanneer u het Chinese taalpakket gebruikt.
 • Lost een probleem op met bepaalde COM+ aanroepbeleidsregels die een impasse veroorzaken in bepaalde toepassingen.
 • Hiermee wordt een probleem opgelost dat verhindert dat bepaalde Win32-apps als een andere gebruiker worden geopend wanneer u de opdracht run as gebruikt.
 • Een probleem opgelost op waarbij onverwachte schermen worden weergegeven tijdens de Windows Out of Box Experience (OOBE).
 • Lost een probleem op dat een impasse kan veroorzaken wanneer een COM-server een gebeurtenis parallel aan meerdere abonnees levert.

Meer opgeloste problemen

 • Probleem opgelost in geavanceerde beeldscherminstellingen dat de onjuiste vernieuwingsfrequenties laat zien die beschikbaar zijn voor beeldschermen met een hoog dynamisch bereik (HDR).
 • Lost een probleem op dat ertoe kan leiden dat bepaalde CAD-toepassingen niet worden geopend als die toepassingen afhankelijk zijn van OpenGL.
 • Een probleem opgelost dat ertoe kan leiden dat het afspelen van video flikkert bij weergave op bepaalde monitoren met lage latentie.
 • Lost een probleem op waardoor sommige toetsenbord toetsen soms niet werken, zoals de home-, Ctrl- of linker pijl toetsen. Dit probleem treedt op wanneer u de Japanse IME invoermodus instelt op Kana.

De volledige lijst

De volledige lijst met alle veranderingen in deze update vindt u hier (Microsoft).

Nieuwe Update Kb4601382 Voor Windows 10

Andere wijzigingen

Als deze sleutel niet bestaat, wordt deze automatisch aangemaakt. Om van kracht te worden, moet elke wijziging in: dfslog / RootShareAcquireSuccessEvent in het register de DFSN-service opnieuw starten.

 • Werkt het Open Mobile Alliance (OMA) Device Management (DM) synchronisatieprotocol bij door een reden voor het inchecken toe te voegen voor verzoeken van de cliënt naar de server. Door de reden voor het inchecken kan de service voor mobiel apparaatbeheer (MDM) betere beslissingen nemen over synchronisatiesessies. Met deze wijziging moet de OMA-DM-service onderhandelen over protocolversie 4.0 met de Windows OMA DM cliënt.
 • Schakelt token binding standaard uit in Windows Internet (WinINet).
 • Lost een probleem op met failover in een omgeving die alleen IPv6-clusters heeft. Als het failover cluster al meer dan 24 dagen actief is, slagen pogingen om een ​​failover uit te voeren mogelijk niet of worden deze vertraagd.

Bekende problemen in deze update

SymptomenTijdelijke oplossing
Systeem- en gebruikerscertificaten kunnen verloren
gaan bij het bijwerken van een apparaat van
Windows 10, versie 1809 of hoger naar een latere
versie van Windows 10.
Apparaten zullen alleen worden beïnvloed als ze
al een nieuwste cumulatieve update (LCU) hebben geïnstalleerd die is uitgebracht op 16 september 2020 of later en ga dan verder met het updaten naar een latere versie van Windows 10 vanaf media of een installatiebron waarin geen LCU is uitgebracht die op 13 oktober 2020 of later is geïntegreerd. Dit gebeurt voornamelijk wanneer beheerde apparaten worden bijgewerkt met verouderde bundels of media via een updatebeheertool zoals Windows Server Update Services (WSUS) of Microsoft Endpoint Configuration Manager. Dit kan ook gebeuren bij het gebruik van verouderde fysieke media of ISO-images
waarin de laatste updates niet zijn geïntegreerd.
Opmerking:  Apparaten die Windows Update
for Business gebruiken of die rechtstreeks verbinding maken met Windows Update, worden niet beïnvloed.
Elk apparaat dat verbinding maakt met Windows Update, moet altijd de nieuwste versies van de functie-update ontvangen, inclusief de nieuwste LCU, zonder
extra stappen.
Als u dit probleem al op uw apparaat
bent tegengekomen, kunt u dit in het
verwijderingsvenster verhelpen door terug te
gaan naar uw vorige versie van Windows met
behulp van de instructies hier
Het verwijderingsvenster kan 10 of 30 dagen duren, afhankelijk van de configuratie van uw omgeving en
de versie waarnaar u bijwerkt. U moet dan updaten
naar de nieuwere versie van Windows 10 nadat het probleem in uw omgeving is opgelost. 
OpmerkingIn het verwijderingsvenster kunt u het
aantal dagen verhogen dat u nodig heeft om terug
te gaan naar uw vorige versie van Windows 10 door de DISM-opdracht / Set-OS Uninstall Window te gebruiken.
U moet deze wijziging aanbrengen voordat het standaard verwijderingsvenster is verstreken.
Zie opdrachtregelopties voor het verwijderen van
DISM-besturingssysteem voor meer informatie. We
werken aan een oplossing en zullen de komende weken
bijgewerkte bundels en vernieuwde media leveren.
Wanneer u de Microsoft Japanese Input Method Editor (IME) gebruikt om Kanji-tekens in te voeren in een app die automatisch de invoer van Furigana-tekens toestaat,
krijgt u mogelijk niet de juiste Furigana-tekens. 
Mogelijk moet u de Furigana-tekens handmatig invoeren.
Opmerking: De betrokken apps
gebruiken de functie ImmGetCompositionString().
We werken aan een oplossing
en zullen in een komende
release een update geven.
Bron: Microsoft