Verwachte leestijd: 3 minuten

Jarenlang was een interne upgrade iets dat IT bedrijven uitvoerden om de aanbieding gratis upgrade naar Windows 10 te krijgen. Na verloop van tijd begonnen consumenten ook de voorkeur te geven aan interne upgrades.

Mogelijkheid Interne Upgrade Windows 11

Zo kan men problemen met de bestaande installatie van Windows repareren zonder persoonlijke bestanden, afbeeldingen en instellingen te verliezen. Sommigen geloven dat zo’n in place upgrade altijd de beste optie is bij het upgraden naar een nieuw besturingssysteem. Dit omvat het upgraden van een Windows 10 pc naar Windows 11 of zelfs tussen de versies van Windows 11.

Voor als u het niet weet, een in place upgrade verwijst naar de optie in de Windows Media Creation Tool Upgrade deze pc nu. Om een ​​interne upgrade uit te voeren, dient u de Media Creation tool te downloaden. Hierna klikt u op de optie Upgrade deze pc. Nu kunt u beginnen met het opnieuw installeren van de meest recente versie Windows versie.

Deze functie wordt gebruikt om problemen in Windows op te lossen. Maar het is ook een van de beste manieren om pc’s te upgraden. Ook al werkt de Media Creation Tool redelijk goed, toch probeert Microsoft het interne upgradeproces voor Windows 11 sneller en gemakkelijker te maken. Zij doet dat door middel van een nieuwe optie in de Windows Update instellingen.

Preview insider

In de nieuwste preview-builds test Microsoft een nieuwe functie die in place upgrade en Media Creation Tool mogelijkheden in één pakket combineert. Om het zo voor gebruikers gemakkelijker te maken om de bestaande update of build opnieuw te installeren.

Mogelijkheid Interne Upgrade Windows 11

Zoals u kunt zien in de bovenstaande schermafbeelding, is er een nieuwe verborgen optie genaamd: Problemen oplossen zonder je pc opnieuw in te stellen in de app Instellingen–> Systeem–> Systeemherstel. Waarbij Microsoft het beschrijft als een nieuwe manier om de bestaande build van Windows 11 opnieuw te installeren.

Het resetten kan even duren. Probeer eerst problemen op te lossen door een probleemoplosser uit te voeren.

Merkte een woordvoeder van Microsoft op. 

Op dit moment doet de optie niets omdat het een tijdelijke aanduiding is. Maar dit kan veranderen in de komende preview-builds. Naast de bovenstaande optie in de app Instellingen, heeft de Windows 11 build ook verwijzingen naar termen als:

IsUserInitiatedInPlaceUpgradeAllowed of SystemSettings_Misc_RunInPlaceUpgrade.

We hopen dat deze nieuwe methode door het bundelen van in place upgrades in de instellingen-app mogelijke upgradeproblemen zal voorkomen. Problemen die we in het verleden regelmatig tegen kwamen.

Meer wijzigingen in build 25284

Build 25284, onlangs geleverd met een verborgen upgradefunctie, wordt geleverd met enkele opmerkelijke verbeteringen. 

Nieuwe widget

Met de release van Windows App SDK 1.2 kunnen ontwikkelaars nu widgets voor hun apps maken. Gebruikers hebben toegang tot deze ervaringen op hun Windows 11 widgetbord in de huidige Dev Channel Insider Preview-builds.

De Messenger app heeft nu een voorbeeldversie van zijn widget beschikbaar. Om het eens te proberen, gaat u naar de Microsoft Store en voert u een update uit naar de nieuwste versie van Messenger. Open vervolgens het widgetbord en navigeer naar de widgetkiezer door op de knop + in de rechterbovenhoek van het bord te klikken. Hiermee kunt u de widget vastzetten.

Mogelijkheid Interne Upgrade Windows 11

Als onderdeel van een andere update aan de serverzijde. Is Microsoft ook begonnen met het uitrollen van ondersteuning voor widgets op volledig scherm voor meer gebruikers in productie.