Is Microsoft, de softwaregigant, zo wanhopig?

Verwachte leestijd: 2 minuten

Rivaliteit tussen Microsoft en Google op het gebied van browsers zal er ongetwijfeld altijd wel zijn. Internet Explorer van Microsoft heeft jarenlang de tweede viool gespeeld na Google Chrome. Maar sinds Microsoft de Edge browser heeft vernieuwd met behulp van het Chromium platform, is de kloof tussen beide browsers aanzienlijk gedicht.

Microsoft Bing Maakt Pop up Tegen Chrome

Microsoft is wanhopig

In de afgelopen maanden lijkt Microsoft behoorlijk wanhopig te zijn geworden. Om te proberen mensen haar Edge browser vaker te laten gebruiken. Het bedrijf heeft erkent dat het met opzet bepaalde ongepaste omleidingsscenario’s heeft gebruikt.

Microsoft Bing Maakt Pop up Tegen Chrome

Het lijkt er zelfs op dat Microsoft de rivaliteit naar een hoger niveau tilt, waar het pop-ups in Edge heeft ingevoegd. Hierin wordt u als gebruiker, het bericht getoond waarin staat:

Microsoft Edge draait op dezelfde technologie als Chrome, met het toegevoegde vertrouwen van Microsoft.

We kwamen ook een ander bericht tegen waarin stond:

Die browser is zo 2008! Weet jij wat er nieuw is? Microsoft Edge.

Microsoft Bing Maakt Pop up Tegen Chrome

Eerlijk is eerlijk ook Google Chrome toont pop-ups om het gebruik van Chrome aan te bevelen bij gebruik van een andere browser. In tegenstelling tot Microsoft Edge staat Google zijn gebruikers in ieder geval toe om de aanbeveling af te wijzen. Dit terwijl u in Edge geen andere optie heeft dan akkoord te gaan met de ‘aanbeveling‘ van Microsoft.

Deze ‘aanbevelingen‘ verschijnen ook als u Bing gebruikt om naar Chrome te zoeken, zoals u kunt zien in de bovenstaande schermafbeelding. Deze pop-ups verschijnen niet elke keer wanneer gebruikers Chrome proberen te downloaden. Maar we kunnen ons voorstellen dat het voor sommigen vervelend genoeg kan zijn.

Met alles wat we tot nu toe hebben gezien, kunt u zich afvragen wat er gaat komen van de pogingen van Microsoft om Edge effectiever onder meer mensen te promoten.

Wij denken dat gebruikers dwingen om een product te gebruiken wel eens negatief zou kunnen uitpakken. (red.)