Verwachte leestijd: 2 minuten

Microsoft heeft vandaag aangekondigd dat het is begonnen met het uitrollen van Windows 11 naar meer pc’s. De nieuwste versie van het besturingssysteem is op 5 oktober uitgerold. De softwaregigant uit Redmond verhoogt nu langzaam het aantal Windows 10 apparaten dat in aanmerking komt voor de nieuwe Windows-release.

Microsoft Begint Grote Uitrol Windows 11

‘Machine leren model’

De beschikbaarheid van Windows 11 is verhoogd en omdat Microsoft gebruik maakt van een machine learning model van de nieuwste generatie. Om de upgrade naar een uitgebreide set in aanmerking komende apparaten aan te bieden. Microsoft raad aan om uw apparaten te upgraden naar Windows 11. Zo kunt u profiteren van de nieuwste functies en geavanceerde beveiligingen tegen allerlei risico’s. Verder zal het machine learning model tijdens de gefaseerde uitrol getraind blijven om een ​​soepele upgrade-ervaring te bieden. Het bedrijf legde gisteren de stap uit op het Windows 10 Health Dashboard.

De beschikbaarheid van Windows 11 is verhoogd omdat we gebruik maken van ons machine learning model van de nieuwste generatie. Om de upgrade naar een uitgebreide set in aanmerking komende apparaten aan te bieden. Meer informatie is te vinden op het Windows release gezondheid dashboard.

Beschikbaarheid Windows 11

Om te controleren of Windows 11 beschikbaar is voor uw pc, dient u uw Windows Update instellingen openen. Vervolgens gaat u naar Windows update en klikt u op Zoeken naar updates. Houd er rekening mee dat deze update momenteel slechts beschikbaar is voor bepaalde Windows 10 machines, Windows 10 2004 en nieuwer. Wanneer u niet kunt of wilt wachten, kunt u ervoor kiezen om apparaten handmatig te upgraden. Dat kan via de installatie-assistent van Windows 11. Voor alle gedetailleerde instructies en tips kunt u terecht bij ons uitgebreide artikel heirover.

Microsoft Begint Grote Uitrol Windows 11

Windows 11 is een grote update die een hele reeks nieuwe mogelijkheden en verbeteringen met zich meebrengt. Hierbij kunt u denken aan: een gecentreerd Start-menu, nieuwe multitasking mogelijkheden, een stabieler besturingssysteem door TPM 2.0 en nog veel meer. Volgens het laatste AdDuplex onderzoek draait de nieuwe versie van Windows al op 5 procent van de pc’s wereldwijd. Wanneer u het nog niet hebt gedaan, nodigen we u uit om meer informatie te lezen over Windows 11 op deze site.