Windows Update is een van de redenen waarom mensen kritiek hebben op Windows. In de afgelopen jaren heeft Microsoft verschillende wijzigingen en verbeteringen aangebracht om de prestaties van Windows Update te verbeteren.

Laat Updates Van Windows 11 Minder Storen

In preview builds heeft Microsoft een nieuwe Windows Update functie met de naam Update Stack Packages aan Windows 11 toegevoegd.

Updates werken verstorend

De softwaregigant heeft geen gedetailleerde informatie gegeven over hoe deze stack updatepakketten werken. Het bedrijf wil het besturingssysteem meer modulair maken. Met behulp van functies zoals Update Stack pakketten en Experience Packs, zou Microsoft functies of verbeteringen voor bepaalde Windows functies kunnen uitgeven buiten de reguliere besturingssysteem updates.

Deze pakketten worden uitgebracht vóór een maandelijkse cumulatieve update of functie-update. Microsoft zei eerder dat de functie ervoor zal zorgen dat uw pc stabiel blijft.

Op dit moment is Update Stack Package beperkt tot een kleine reeks update gerelateerde verbeteringen. Echter kunt u aanvullende verbeteringen verwachten in toekomstige uitgaven. Voorlopig wil Microsoft alleen kleine update gerelateerde systeembestanden testen buiten de grote Windows releases.

Update Stack

Update Stack pakketten worden geleverd via Windows Update, net als cumulatieve updates. Met andere woorden, u vindt deze pakketten in: Instellingen > Windows Update.

Laat Updates Van Windows 11 Minder Storen

Zo is Microsoft begonnen met het aanbieden van driver updates via een nieuwe optionele updatepagina. Het bedrijf heeft ook functies toegevoegd zoals: actieve uren, onderhoud stack updates, ervaringspakketten, update stack pakketten, kleinere updatepakketten, activeringspakket concept. Daarnaast is er de mogelijkheid om Windows Update in de Windows Home editie te pauzeren.

Ook heeft Microsoft belangrijke wijzigingen aangebracht in zijn AI en ML model. Het bedrijf wil beter begrijpen waarom en hoe Windows Updates in sommige configuraties mislukken. Het blijkt dat één van de belangrijkste factoren, de duur dat een Windows apparaat aanstaat en er een verbinding is met Windows Update.

Update Connectivity

Als u uw apparaat regelmatig uitschakelt of de internetverbinding verbreekt, kunt u geen kwaliteit en functie-updates installeren. Dit is zelfs het geval wanneer u in Windows Update niets downloadt. Wanneer een apparaat een bepaalde hoeveelheid verbindingstijd niet haalt, is deze kwetsbaarder voor fouten in Windows Update.

Metingen van Microsoft

Microsoft ontdekte dat het zeer onwaarschijnlijk is dat apparaten die niet aan een bepaalde hoeveelheid verbonden tijd voldoen, succesvol worden geüpdatet. Uit de gegevens blijkt dat met name apparaten minimaal twee ononderbroken uren verbinding nodig hebben. Er zijn zes totaal verbonden uren nodig nadat een update is uitgebracht. Dit zorgt voor een grotere betrouwbaar in het updaten. Ook zorgt dit voor een succesvolle download en achtergrondinstallaties die opnieuw kunnen worden opgestart of hervat zodra een apparaat actief is en verbonden met Internet.

Laat Updates Van Windows 11 Minder Storen

Dit zorgt voor een succesvolle download en achtergrondinstallaties die opnieuw kunnen worden opgestart of hervat zodra een apparaat actief en verbonden is.

Zo merkte Microsoft op in een nieuwe blogpost.

Deze meting noemt het bedrijf Update Connectivity: de tijd, in uren, dat een apparaat aanstaat en ook verbonden is met Microsoft-diensten zoals Windows Update. Met deze gegevens kunt u:

Laat Updates Van Windows 11 Minder Storen
  • Beter begrijpen welke apparaten gewoon niet genoeg verbindingstijd hebben om succesvol te updaten.
  • Onderzoek doen hoe deze apparaten moeten worden behandeld in rapportage en succesmetingen.
  • Overweeg hoe u het beveiligingsrisico kunt evalueren dat deze zelden verbonden apparaten daadwerkelijk vormen voor uw omgeving.

Laten we, voor een indicatie van de impact van Update connectiviteit, eens kijken naar een deel van de Windows 10 apparaten dat geen actuele update heeft en niet voldoet aan de minimale connectiviteitsvereisten.

  • Ongeveer 50% van de apparaten die geen serviceversie van Windows 10 hebben, voldoen niet aan de minimale update connectiviteitsmeting.
  • Ongeveer 25% van de Windows 10 apparaten met een service build, maar met beveiligingsupdates die meer dan 60 dagen verouderd zijn, hebben minder dan de minimale update connectiviteit.

Het is duidelijk dat onvoldoende update connectiviteit een belangrijke oorzaak is van het feit dat apparaten niet actueel zijn.

Hoe ga ik met updates om?

Wanneer u het moeilijk vindt om met Windows Update om te gaan, kunt u ook een paar tips volgen die Microsoft vorig jaar deelde. Volgens deze tips moet u Windows op een snellere schijf, bij voorkeur op een SSD, installeren. Zo’n schijf kan het installatieproces tot zes keer versnellen in vergelijking met een traditionele harddisk.

Laat Updates Van Windows 11 Minder Storen

Bovendien wil Microsoft ook dat u slechts één enkel antivirus programma van derden gebruikt of alleen haar eigen Windows Defender met een antivirusprogramma van derden. Windows Updates werken mogelijk niet goed als u twee beveiligings-oplossingen tegelijkertijd gebruikt.