Ook al zijn updates in Windows 11 verplicht en installeren ze automatisch, toch kunt u ze op elk gewenst moment nog steeds handmatig controleren. Hierna kunt u ze downloaden en installeren om ervoor te zorgen dat niet alleen het systeem, maar ook uw apps up-to-date zijn. 

Soms kunnen updates onverwachte problemen en andere ergernissen veroorzaken. Maar ze zijn nog steeds essentieel, omdat ze beveiligingsproblemen updaten en nieuwe functies introduceren. Verder verbeteren ze bestaande functionaliteiten en optimaliseren ze de algehele systeemprestaties

Windows 11 heeft verschillende soorten updates, waaronder cumulatieve updates, de updates die uw pc of laptop elke maand installeert. Deze bevatten meestal beveiligingsoplossingen, verbeteringen en kleine functies updates. U kunt ook voorbeelden van aankomende of Preview updates downloaden voordat deze voor iedereen beschikbaar zijn.

In tegenstelling tot cumulatieve updates zijn functie-updates nieuwe versies van het besturingssysteem die doorgaans, in de meeste gevallen, een volledige herinstallatie vereisen. Dat is nodig om de nieuwe functies, visuele wijzigingen en verbeteringen toe te passen.

Daarnaast beschikt u als onderdeel van het systeemonderhoud ook over updates voor stuurprogramma’s en applicaties. Updates voor stuurprogramma’s en sommige Microsoft producten zijn beschikbaar via Instellingen–> Windows Update. App-updates komen daarentegen uit de Microsoft Store, de apps zelf of van de ondersteuningswebsite voor ontwikkelaars. 

In dit Windows 11 artikel laten we u de stappen zien voor het downloaden en installeren van updates voor apps en Windows 11. Wat noodzakelijk is om uw apparaat update te houden.

Volg deze stappen om updates op Windows 11 handmatig te downloaden:

 1. Open de app instellingen.
 2. Eerst klikt u op Windows Update.
 3. Hierna klikt u op de knop Naar updates zoeken.
 4. Daarna klikt u op de knop Nu opnieuw opstarten; indien van toepassing.

Nadat u de stappen heeft voltooid, controleert, downloadt en installeert het systeem alle beschikbare updates.

Als u uw apparaat up-to-date wilt houden, kunt u overwegen de tuimelschakelaar Zorg dat ik up to date ben in te schakelen via Instellingen –> Windows Update–> Geavanceerde opties. Deze optie start de computer opnieuw op zodra er een nieuwe update op de computer wordt geïnstalleerd en negeert de functie Actieve uren.

Volg deze stappen om vroege voorbeelden van aankomende updates te installeren:

 1. Open de app instellingen.
 2. Eerst klikt u op Windows Update.
 3. Zet de tuimelschakelaar Krijg de nieuwste updates zodra ze beschikbaar zijn aan.
 4. Hierna klikt u op de knop Naar updates zoeken.
 5. Tenslotte klikt u op de knop Nu opnieuw opstarten.

Nadat u de stappen heeft voltooid en er een voorbeeld van de volgende cumulatieve update beschikbaar is, wordt deze automatisch gedownload en geïnstalleerd.

Hoewel updatevoorbeelden in dit kanaal als definitief worden beschouwd, krijgt u nog steeds patches die mogelijk nog bugs bevatten, zoals het installeren van previews als u vertrouwd bent met het omgaan met problemen en het verwijderen van updates (indien nodig).

Volg deze stappen om functie-updates op Windows 11 te downloaden en te installeren:

 1. Open de app instellingen.
 2. Eerst klikt u op Windows Update.
 3. Zet de tuimelschakelaar Krijg de nieuwste updates zodra ze beschikbaar zijn aan.
 4. Hierna klikt u op de knop Naar updates zoeken.
 • Wanneer beschikbaar, klikt u op de optie Downloaden en installeren.
 • Tenslotte klikt u op de knop Nu opnieuw opstarten.

Zodra u de stappen heeft voltooid, wordt de volgende versie van het besturingssysteem gedownload en op uw computer geïnstalleerd. Als dit een belangrijke update is, kan een herinstallatie nodig zijn om de nieuwe wijzigingen toe te passen.

Ook al kunt u onderdelen updates handmatig kunt installeren. Toch raden wij u aan het systeem dit zelf te laten beslissen wanneer de update automatisch wordt geïnstalleerd. De reden hiervoor is dat onderdelen updates nog steeds onbekende problemen kunnen bevatten, of dat deze nog niet helemaal klaar zijn voor uw computer. Bij het handmatig installeren kan dit een negatieve invloed hebben op uw algehele ervaring, vooral tijdens de eerste dagen van een nieuwe Windows versie. 

Wanneer een onderdelen update het een paar maanden oud is, sinds de lancering van de nieuwe versie, dan kunt u het systeem handmatig bijwerken.

Als u een upgrade naar de nieuwe versie uitvoert. Wij raden u aan een tijdelijke volledige back-up te maken, voordat u doorgaat.

Als uw computer problemen heeft met het downloaden van een nieuwere versie van het besturingssysteem, kunt u de upgrade forceren met behulp van de Installatie assistent. Hier is hoe:

 1. Open de Microsoft downloadpagina.
 2. Voor het gedeelte Windows 11 Installatie assistent klikt u op de knop Nu downloaden. Sla het bestand op uw computer op.
 • Dubbelklik op Windows11InstallationAssistant.exe om het hulpprogramma te starten.
 • Vervolgens klikt u op de knop Accepteren en installeren.
 • Na de installatie klikt u op de knop Opnieuw opstarten.

Nadat u de stappen heeft voltooid, zal het systeem de nieuwe versie gaan toepassen. Hierdoor worden mogelijk ook problemen met de Windows Update instellingen opgelost.

Volg deze stappen om stuurprogramma’s op Windows 11 bij te werken:

 1. Open de app Instellingen.
 2. Hierna klikt u op Windows Update.
 3. Aan de rechterkant klikt u op Geavanceerde opties.
 • Onder het gedeelte Aanvullende opties klikt u op de optie Optionele updates.
 • Selecteer de stuurprogramma’s die u op de computer wilt bijwerken.
 • Tenslotte klikt u op de knop Downloaden en installeren.

Als u geen updates kunt vinden, komt dat doordat de online service Windows Update geen nieuwere stuurprogramma’s voor uw installatie heeft. Als u zeker weet dat er een nieuwe versie van een specifiek stuurprogramma beschikbaar is, moet u deze mogelijk handmatig downloaden van de ondersteuningswebsite van de fabrikant van het apparaat. In dit artikel vindt u meer informatie over het handmatig bijwerken van stuurprogramma’s.

Volg deze stappen om Microsoft-productupdates toe te staan ​​via de Windows Update-instellingen:

 1. Open de app Instellingen.
 2. Hierna klikt u op Windows Update.
 3. Aan de rechterkant klikt u op Geavanceerde opties.
 • Zet de tuimelschakelaar Updates ontvangen voor andere Microsoft-producten aan.
 • Hierna klikt u op de knop Naar updates zoeken in Instellingen > Windows Update.

Nadat u de stappen heeft voltooid, downloadt Windows Update ook updates voor Microsoft-producten, afhankelijk van de producten die op uw computer zijn geïnstalleerd.

Volg deze stappen om updates voor apps uit de Microsoft Store te downloaden en te installeren:

 1. Open de Microsoft Store app.
 2. Eerst klikt u in de linkerbenedenhoek op Bibliotheek.
 3. Hierna klikt u op de knop Updates ophalen.
 4. Vervolgens klikt u op de optie Alles bijwerken; indien van toepassing.

In de Microsoft Store dient u handmatig te controleren op updates. Ook wanneer u apps heeft die niet uit de Microsoft Store komen. Hoewel elke app anders is, zou u kunnen controleren op updates via het menu Help of op de pagina Over.

Sommige apps laten u weten wanneer er een nieuwe update beschikbaar is, maar als u niet kunt bepalen of de app moet worden bijgewerkt, moet u op de website voor softwareondersteuning controleren of er een nieuwere versie beschikbaar is.

Als u met een betaalde applicatie werkt, kunt u mogelijk updates downloaden. Maar als er een geheel nieuwe versie beschikbaar is, moet u mogelijk een upgrade aanschaffen of de verouderde versie blijven gebruiken.

Volg deze stappen om de Office-app bij te werken vanuit uw Microsoft 365 Personal- of Family-abonnement:

 1. Open Word.
 2. In het linkerdeelvenster klikt u op Account.
 3. Vervolgens klikt u op de knop Update-opties.
 4. Kies de optie Nu bijwerken.
 • Indien nodig klikt u op de knop Doorgaan.
Zo Houdt U Windows 11 En Apps Up to date
 • Voor de installatie wordt u gevraagd, in Word, uw werk op te slaan.
Zo Houdt U Windows 11 En Apps Up to date
 • Tenslotte klikt u op de knop Sluiten.

Nadat u de stappen heeft voltooid, worden de Office apps bijgewerkt naar de nieuwste versie.