Windows 10 KB5003214 is nu beschikbaar voor versie 21H1, 20H2 en 2004 via Windows Update en Update Catalog. Voor gevorderde gebruikers heeft Microsoft de directe downloadkoppelingen voor offline installatieprogramma’s van Windows 10 KB5003214 gepubliceerd.

Belangrijke Update Kb5003214 Windows 10

Offline installatieprogramma’s kunnen worden gebruikt om de update op meerdere apparaten te installeren of wanneer u problemen ondervindt met Windows Update.

Windows 10 KB5003214 is een optionele patch en wordt een “niet beveiligde” cumulatieve preview update genoemd. Als u de patch toepast, wordt uw computer doorgeschakeld naar Windows 10 Build 19043.1023 op pc’s met de update van mei 2021. Als u versie 20H2 gebruikt, krijgt u in plaats daarvan Build 19042.1023. Voor degenen die nog steeds vastzitten in versie 2004, krijgen ze Build 19041.1023.

 Hoogtepunten

 • Nieuws en interesses op de taakbalk zijn nu beschikbaar voor iedereen die deze update installeert!  
 • Verbetert de hover ervaring met nieuws en interesses om onbedoelde openingen te voorkomen.
 • Voegt de optie Openen bij zweven toe, is standaard aangevinkt aan het menu Nieuws en interesses. Om toegang te krijgen, klikt u met de rechtermuisknop op een lege ruimte op de Windows taakbalk en opent u het menu Nieuws en interesses.
 • Een probleem is verholpen waardoor gebruikers mogelijk telefoon apps kunnen openen die aan de taakbalk zijn vastgemaakt. Dit probleem treedt op nadat ze zijn geüpdatet naar Windows 10, versie 2004 en vervolgens de app Jouw telefoon hebben gebruikt.
 • Dit werkt een probleem bij dat verhindert dat een aanraakapparaat werkt als een seriële muis in situaties met meerdere beeldschermen.
 • Probleem bijgewerkt waarbij items op het bureaublad worden weergegeven nadat u ze van het bureaublad hebt verwijderd.
 • Fout opgelost die ertoe kan leiden dat het afspelen van video mislukt wanneer u overschakelt van een extern HDR beeldscherm (High Dynamic Range) naar een ingebouwd niet HDR beeldscherm.
 • Werkt een probleem bij waardoor het ruimtelijke audio-effect niet op geluiden wordt toegepast wanneer u ruimtelijke audio inschakelt.
 • Lost een probleem op met ruis wanneer u ruimtelijke audio inschakelt en een Bluetooth USB hoofdtelefoon gebruikt.
 • Werkt een probleem bij waardoor gebruikers geen geografische locatiegegevens kunnen ontvangen.

Twee update versies

De build nummers zijn verschillend voor elke versie van Windows 10. De wijzigingen zijn echter helemaal hetzelfde. Op de compatibele systemen zien gebruikers de volgende patch op hun scherm wanneer ze controleren op updates:

 • Cumulatieve update Optioneel voor Windows 10 versie 21H1 voor systemen van x64 (KB5003214)
 • Cumulatieve updatevoorbeeld voor Windows 10 versie 20H2 voor systemen van x64 (KB5003214)

Door de volgende stappen te nemen kunt u Windows 10 Build 19043.1023 downloaden en te installeren:

 1. Open Windows instellingen Belangrijke Update Kb5003214 Windows 10.
 2. Ga naar Updates en bijwerken.
 3. Klik op Naar updates zoeken.
 4. Vervolgens klikt u op de link onder optionele kwaliteitsupdate Downloaden en installeren.
 5. Na de installatie klikt u op Nu opnieuw opstarten om de installatie te voltooien.

Als u de optionele update gaat installeren, zorg er dan voor dat u de stuurprogramma’s hebt uitgeschakeld in het gedeelte met optionele updates.

Belangrijke Update Kb5003214 Windows 10

Update problemen oplossen

Het download- en installatieproces zal niet altijd soepel verlopen. Hoewel het bedrijf probeert het proces zo pijnloos mogelijk te laten verlopen, is het mogelijk dat de update toch vastloopt. Probeer in dat geval de onderstaande stappen:

 • Pauzeer en hervat updates.
 • Voer de probleemoplosser van Microsoft uit Instellingen> Updates en bijwerken > Windows Update > Problemen oplossen.
 • Download het offline installatieprogramma uit de updatecatalogus van Microsoft.

Als niets werkt, kunt u Media Creation Tool starten om de cumulatieve update handmatig te downloaden en toe te passen. Dezelfde tool kan worden gebruikt om beschadigde componenten te repareren.

Downloadkoppelingen voor Windows 10 KB5003214

Windows 10 KB5003214 directe downloadkoppelingen: 64-bits en 32-bits (x86).

De bovenstaande link opent de Microsoft Update-catalogus. Klik op de volgende pagina op de knop Downloaden naast de juiste versie en editie van Windows 10. Er verschijnt een nieuw venster met een link naar het .msu-pakket.

Veranderingen in Windows 10 KB5003214 Build 19043.1023

Herinner je je die functie Nieuws en interesses die eerder dit jaar werd aangekondigd? Deze functie verschijnt onmiddellijk op uw taakbalk wanneer u de optionele preview update van vandaag toepast.

Om de feed Nieuws en interesses te activeren, kunt u de muisaanwijzer op het weer pictogram plaatsen.

Belangrijke Update Kb5003214 Windows 10

Zoals u kunt zien in de bovenstaande schermafbeelding, kan de feed “Nieuws en interesses” worden gestart als u op het kleine weer pictogram op uw taakbalk klikt dat standaard de huidige temperatuur en voorspelling toont.

Nieuws en interesses

Microsoft gebruikt Bing services en MSN om een ​​samengestelde lijst met nieuws en interesses weer te geven wanneer u op het pictogram klikt.

Als u de feedfunctie Nieuws en interesses niet leuk vindt, kunt u met de rechtermuisknop op het pictogram in uw taakbalk klikken en “Uitschakelen of Alleen pictogram weergeven” selecteren om het paneel te verbergen.

Windows 10 Build 19043.1023 wordt ook geleverd met opmerkelijke oplossingen voor de Your Phone app van Microsoft. Microsoft heeft bijvoorbeeld een probleem opgelost waardoor gebruikers geen Android apps kunnen starten die aan de taakbalk zijn vastgemaakt. Dit probleem treedt op wanneer gebruikers upgraden naar Windows 10 versie 2004.

Oplossingen voor bugs

Een andere bug die verhindert dat een aanraakapparaat werkt, is verholpen.

Microsoft heeft ook een probleem verholpen waarbij items op het bureaublad verschijnen nadat het item van het bureaublad is verwijderd.

Naast deze kritieke oplossingen, verhelpt de nieuwste update van Windows 10 ook problemen met het afspelen van video’s. Dit probleem werd waargenomen wanneer gebruikers overschakelen van een beeldscherm met een hoog dynamisch bereik (HDR) naar een ingebouwd niet HDR beeldscherm.

Tenslotte

Tot slot, heeft Microsoft eindelijk de audio en Bluetooth problemen aangepakt.

De Windows 10 Build 19043.1023 bevat ook deze bugfixes:

 • Prestatieverbeteringen.
 • Een probleem opgelost dat verhindert dat locatieservice op het bureaublad werkt.
 • Lost een probleem op waarbij het geheugen voor aanraakinvoer niet correct wordt beheerd.