Dat brengt Windows 11 naar Build 22621.1992

Verwachte leestijd: 5 minuten

Windows 11 KB5028185 is door Microsoft uitgebracht als onderdeel van Patch Dinsdag. De update wordt geleverd met veel nieuwe functies, waaronder Moment 3. Wanneer u deze update via Windows Update installeert, worden de verborgen functies van Moment 3 voor Windows 11  ingeschakeld. 

Windows 11 Kb5028185 Schakelt Moment 3 in

Microsoft heeft ook een directe downloadlink gepubliceerd voor Windows 11 KB5028185 offline installatieprogramma’s. Deze kunt u gebruiken als u de update niet via Windows Update wilt installeren.

De update KB5028185 voor Windows 11 is een verplichte beveiligingsupdate. Het zal de komende dagen automatisch worden gedownload en geïnstalleerd, afhankelijk van de instellingen of wanneer u op updates controleert. In tegenstelling tot de laatste verplichte beveiligingsupdates, is Patch Dinsdag van juli 2023 voor iedereen beschikbaar met Windows 11.

Voordat u begint met Windows 11 Moment 3

Wij willen u eerst inzicht geven in de recente wijzigingen en in de benadering van de Windows 11 updates. Dat is noodzakelijk voordat u de Moment 3 functies gaat uitproberen. Eerst en vooral is Windows 11 overgeschakeld naar één update per jaar. Wat betekent, dat Microsoft slechts één grote Onderdelen update voor het besturingssysteem zal uitgeven.

Microsoft wil niet dat het besturingssysteem saai wordt, zij heeft daarom een aantal nieuwe functies uitgegeven via maandelijkse cumulatieve updates. Deze staan intern bekend als Moments of Windows 11 feature drops. Tot nu toe heeft Microsoft drie van dergelijke updates uitgebracht sinds 2021. Het bedrijf is van plan om in de herfst nog een Moment (4) update uit te rollen.

Om de update van juli 2023 met het Moment 3 activeringspakket te kunnen gebruiken, gaat u naar Instellingen > Windows Update en zoekt u naar updates.

Windows 11 Kb5028185 Schakelt Moment 3 in

Hier ziet de volgende update staan:

2023-07 cumulatieve update voor Windows 11 versie 22H2 voor x64-systemen (KB5028185)

Als u Windows 10 gebruikt, heeft Microsoft KB5028166 uitgebracht met veel reparaties en kwaliteitsverbeteringen.

Downloadkoppeling Windows 11 KB5028185

Windows 11 KB5028185 Directe downloadkoppelingen:

Wijzigingen in Windows 11 KB5028185

Windows 11 22H2 Build 22621.1992 brengt alle Moment 3 functies naar het productie kanaal. Dat is inclusief verbeteringen aan de taakbalk en het onderdeel meldingen. Een nieuw pictogram op de taakbalk zal gebruikers bijvoorbeeld op de hoogte stellen wanneer hun apparaat actief een VPN-verbinding of virtueel particulier netwerk gebruikt.

Windows 11 Kb5028185 Schakelt Moment 3 in

Het VPN-schildpictogram verschijnt in het systeem vak, maar werkt slechts bij enkele virtuele netwerken. Microsoft heeft het schildpictogram beperkt tot VPN instellingen met native VPN verbindingen. Als u een VPN app van derden gebruikt die de Windows 11 instellingen niet ondersteunt, zal de integratie van de VPN taakbalk niet plaats vinden.

De vorige Moment update is in februari verzonden. Ook al is het leuk om te zien dat er nog een functie is weggevallen, betekent dit ook dat Microsoft niet veel nieuwe functies heeft aangeboden. De verbeteringen in Moment 3 zijn ook niet zo spannend.

Er zijn hier en daar nogal wat tweaks (Het woord ‘tweak‘ is Engels voor ‘kleine aanpassingen maken‘) in KB5028185. Waaronder een nieuwe knop in toastmeldingen om twee factor authenticatiecodes te kopiëren. U kunt op de kopieerknop klikken om de code rechtstreeks vanuit pushmeldingen op het bureaublad te kopiëren. Een vergelijkbare functie is al beschikbaar op mobiele besturingssystemen en komt nu naar Windows 11 met de update van juli 2023.

Microsoft voegt ook nieuwe functies toe aan de taakbalk. Er is bijvoorbeeld een nieuwe optie toegevoegd om een ​​live kernel geheugendump te maken. Met deze functie kunt u gegevens genereren en problemen oplossen terwijl u het besturingssysteem normaal blijft gebruiken. Toch kunnen alleen degenen die bekend zijn met kernel-foutopsporing de functie gebruiken.

Wijzigingen en reparaties in deze update

Hier is een lijst met alle reparaties in de nieuwste update van Windows 11:

  • Verbetering in de betrouwbaarheid van Windows na de update, samen met verbetering van de betrouwbaarheid van de Desktop Window Manager (DWM).
  • Wat de oplossingen betreft, lost deze update een probleem op dat verhinderde dat apparaten met minder dan 3,5 GB RAM Microsoft Intune pushmeldingen ontvingen.
  • Ook een probleem opgelost dat ervoor zorgde dat bepaalde apps niet meer werkten bij het scannen van een streepjescode.
  • Verschillende problemen met Microsoft Verteller zijn opgelost. Waaronder een probleem waardoor de scanmodus niet kon worden behouden wanneer gebruikers tussen browsers wisselden. En een storing die leidde tot onjuiste statusmetingen wanneer een selectie van een optieknop werd geannuleerd.
  • De update verhelpt ook een probleem met Microsoft Teams waardoor gebruikers geen waarschuwingen konden ontvangen over gemiste oproepen of berichten.
  • Verder zijn onder meer problemen opgelost met overmatig HTTP-verkeer met msftconnecttext.net en Spooler-servicestoringen bij het afdrukken met behulp van specifieke werkruimten.
  • De update verhelpt ook een probleem voor gebruikers van Azure Virtual Desktop en Windows 365 waarbij de juiste locatie voor een externe sessie mogelijk niet wordt weergegeven op de virtuele machine of Cloud pc van een gebruiker.

Naast de bovenstaande reparaties heeft Microsoft ook de mogelijkheid toegevoegd voor gebruikersaccounts om een ​​verhoogde Windows Terminal te openen. Nu kan dat ook met een beheerdersaccount die nog niet eerder is aangemeld.