De update voor Patch Dinsdag is beschikbaar

Verwachte leestijd: 4 minuten

Dit is de vijfde cumulatieve update van 2021 is nu beschikbaar voor Windows 10 20H2 en versie 2004. De update van Patch Dinsdag van deze maand wordt uitgerold via Windows Update, WSUS en MS Catalog. Er is ook een directe download link gepubliceerd via de MS Catalog website van Microsoft. Hiermee kunt u offline installatieprogramma’s van Windows 10 KB5003173 downloaden.

Nieuwe Update Windows 10 Build 19042985

Patch Dinsdag

De update KB5003173 is voor Patch Dinsdag en wordt geleverd met beveiligingsverbeteringen. Maar het bevat ook niet beveiligingsreparaties als u de optionele patch van vorige maand niet hebt geïnstalleerd. Wanneer u versie 20H2 gebruikt, krijgt u Windows 10 Build 19042.985 met een oplossing voor een bug met een hoog CPU gebruik.

Voor degenen met versie 2004 zou de patch dezelfde reeks reparaties bevatten, maar het systeem zal in plaats daarvan doorgaan naar Windows 10 Build 19041.985. Als u al een upgrade hebt uitgevoerd naar de update van mei 2021 van Windows 10 via de Insider kanalen, krijgt u Build 19043.985 en blijven de veranderingen hetzelfde.

Op ondersteunde apparaten ziet u de volgende cumulatieve update wanneer u controleert op updates:

Cumulatieve update Windows 10 20H2 voor x64-systemen KB5003173

Downloadkoppelingen voor Windows 10 KB5003173

Om het offline installatieprogramma te downloaden, klikt u op de ‘downloaden’ link om de Update Catalog te openen. Zoek op het scherm de Windows 10 editie en versie die op uw pc is geïnstalleerd. Klik vervolgens op de knop Downloaden. In het volgende pop-upvenster klikt u met de rechtermuisknop en kopieert u de .msu link. U opent deze link op een nieuw tabblad om de download te starten.

Windows 10 KB5003173 Build 19042.985

Hoogtepunten

  1. Maakt feed voor nieuws en interesses mogelijk.
  2. Beveiligingsproblemen opgelost.
  3. Een bug met een hoog CPU gebruik opgelost.
  4. NTFS deadlock fout opgelost.
  5. Problemen op met Verkenner opgelost.

Deze cumulatieve update voegt de functie nieuws en interesses toe aan de taakbalk. Het wordt echter voor veel gebruikers nog niet mogelijk om dit daadwerkelijk weer te gegeven, omdat deze functionaliteit nog steeds wordt uitgerold. Hierover komen we later in dit artikel terug.

Nieuwe Update Windows 10 Build 19042985

Naast de nieuwe taakbalk functie heeft Microsoft ook een vervelend probleem opgelost dat een hoog CPU gebruik veroorzaakt. Zoals onlangs gemeld, zijn er prestatieproblemen gemeld na recente maandelijkse updates, vooral na de cumulatieve update van afgelopen april.

Gebruikers meldden dat ze te maken hebben met een hoog CPU gebruik en dat pc’s aanzienlijk zijn vertraagd.

Volgens rapporten van een aantal gebruikers en tests op onze testbank heeft het uitbrengen van Windows 10 Build 19042.985 dit prestatieprobleem verholpen. Microsoft heeft niet onthuld hoe ze het probleem hebben opgelost.Het lijkt er echter op dat het een racevoorwaarde moet zijn waarbij twee processen tegelijkertijd crashten of in conflict kwamen met andere actieve processen.

De feed Nieuws en interesses in de taakbalk

Microsoft heeft onlangs bevestigd dat het de functie Nieuws en interesses, die inmiddels beschikbaar is via de preview-builds, wordt ook naar oudere versies van Windows 10 gebracht.

De functie Nieuws en interesses is een taakbalk widget en is vergelijkbaar met onder meer Google Discover, wat betekent dat het gebruikers snel toegang kan geven tot recent nieuws, weer, financiën en andere informatie waarin u mogelijk geïnteresseerd bent.

Nieuwe Update Windows 10 Build 19042985

U kunt de weersinformatie vanaf het bureaublad bekijken, omdat deze direct samen met het nieuws op de taakbalk wordt weergegeven.

Met de update van vandaag heeft Microsoft de functie in Windows 10 versie 20H2 en versie 2004 voor iedereen ingeschakeld. Het wordt echter niet onmiddellijk weergegeven vanwege het gefaseerde implementatieproces van Microsoft.

Ook al is de functie zelf opgenomen in de update van mei 2021, veel gebruikers zullen deze niet te zien krijgen, zelfs niet na het toepassen van de update. Volgens Microsoft:

[……] zal iedereen het in de komende enkele weken ontvangen, omdat de kwaliteit van de nieuws widget op de taakbalk beoordeeld moet worden voordat het voor iedereen beschikbaar wordt gemaakt.

Als u de nieuws widget al hebt ontvangen en u mocht het onverhoopt niet leuk vinden, klik dan met de rechtermuisknop op het pictogram en schakel het uit. Eenmaal uitgeschakeld, zal het uw internet en systeembronnen niet meer gebruiken om samengestelde nieuwsberichten te leveren.